De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland

2 Veel kinderen in Nederland lopen rond met grote zorgen. Het is thuis niet gezellig omdat ouders geldproblemen hebben. Soms is er veel ruzie of is er drank in het spel. Ze gaan zonder ontbijt naar school, hun moeder zit ’s middags niet met de thee klaar en soms moeten ze ’s avonds zelf voor hun eten zorgen.

3 Hetzelfde geldt eigenlijk voor kinderen die wonen in een AZC. De omgeving is grijs en grauw. Niet echt een plek waar kinderen die veel mee hebben gemaakt tot rust komen.

4 De kinderwinkel is elke middag open voor jonge kinderen en tieners. Er is huiswerkbegeleiding. Maar ook muziekprojecten, knutselmiddagen, en Bijbelclub. De tieners hebben een eigen restaurant geopend, waar iedereen kan komen eten op donderdag. Moeders zijn met hun peuters ’s morgens welkom om elkaar te ontmoeten.

5 Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan 18 jaar. Ze hebben heel wat achter de rug. En de problemen zijn nog niet voorbij, op het moment dat ze veilig in Nederland zijn aangekomen. De onzekerheid blijft voor deze kinderen. Met hulp van kunstenaars en muzikanten brengt de Vrolijkheid wat plezier in het leven van vluchtelingkinderen.

6 Dankzij het werk van de Vrolijkheid krijgen de kinderen weer wat zelfvertrouwen en ontwikkelen ze hun talent. Maar het belangrijkste is wel dat het hen lukt om kinderen weer even kind te laten zijn.

7 Samen met u toveren wij een lach op het gezicht van deze kinderen. De ZWO dankt u hartelijk voor uw bijdrage !


Download ppt "Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google