De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Warming-up & herhaling Eigenschapsrekenen middels coöperatief leren Mix en Ruil.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Warming-up & herhaling Eigenschapsrekenen middels coöperatief leren Mix en Ruil."— Transcript van de presentatie:

1 Warming-up & herhaling Eigenschapsrekenen middels coöperatief leren Mix en Ruil

2 Oppervlakte en inhoud Teken een vierkant met zijden van 5 cm. Wat is de oppervlakte? Maak de zijden twee keer zo groot. Hoeveel keer zo groot is de oppervlakte geworden? Neem een kubus met een ribbe van 1. Bouw een kubus met ribben van 2. Hoeveel keer zo groot is de inhoud geworden?

3 Oppervlakte en inhoud Teken een willekeurige rechthoekige driehoek. Maak de zijden twee keer zo groot. Hoeveel keer zo groot is de oppervlakte geworden?

4 Oppervlakte en inhoud Neem het formuleblad en een rekenmachine Mijn wiel heeft een diameter van 1 m. Ik knip de binnenband door. Hoe lang is de binnenband? Wat is de oppervlakte van mijn pannenkoek, die een straal heeft van 10 cm? Ik maak een pannenkoek met een straal die twee keer zo groot is. Wat is de oppervlakte van die pannenkoek?

5 Oppervlakte en inhoud Hoeveel ml bonen kan er in mijn conservenblikje van r = 4 cm en h = 10 cm? En in een blikje dat twee keer zo hoog is? Hoeveel keer zoveel is dat? En in een blikje dat twee keer zo breed is? Hoeveel keer zoveel is dat? Er kan 1 liter in een groot blik. De straal is 6 cm. Hoe hoog is het blik? Maak nu de vraag over de inhoud van Aarde en Mars.

6 Computertoets Dit is om te oefenen met digitale toetsing; het is dus geen WISCAT-niveau! in Google intoetsen: cito voorbeeldtoetsen rekenen 2F concentreer je op je uitwerkingen op papier -lezen -informatie uit de opgave ordenen -netjes uitwerken -controleren


Download ppt "Warming-up & herhaling Eigenschapsrekenen middels coöperatief leren Mix en Ruil."

Verwante presentaties


Ads door Google