De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drie Koningen Brunsummerhei 1949 Verkenners Doktor Poelsgroep Bij de voorbereidingen Marco Polo stuitte ik op het Saveh verhaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drie Koningen Brunsummerhei 1949 Verkenners Doktor Poelsgroep Bij de voorbereidingen Marco Polo stuitte ik op het Saveh verhaal."— Transcript van de presentatie:

1 Drie Koningen Brunsummerhei 1949 Verkenners Doktor Poelsgroep Bij de voorbereidingen Marco Polo stuitte ik op het Saveh verhaal.

2 San Apollinara Nuovo Ravenna, Byzantijns 500

3 Giotto Di Bordone 1330/1986 Dat het een stal was staat nergens Magërs uit het oosten Giotto Bordoni 1330 In die tijd: Halley

4 Benozzo Gozzoli 1459 Hier Mattheus lezen

5

6

7 Kathedraal Autun Ghislebertus, 1125

8 In een droom …

9 De Polo’s Hoe zat dat ook al weer, Marco in 1271 in Saveh? Vader en oom van Marco hadden tien jaar eerder een heel andere reis gemaakt. Het verschil op de kaart, even, niet schrikken.

10

11 De politiek godsdienstige toestand eerste helft 13 de eeuw In opdracht van paus Innocentius IV reisde de franciscaan Giovanni da Pian del Carpine in 1245 naar het kamp van Batu aan de Wolga. Deze stuurde de monnik door naar het hof van de nieuwe grootkhan Güyük (c. 1206 – 1248) in Karakorum. ( Niet zo ver van Ulan Bator ) Eenmaal aangekomen in Mongolië verliepen de onderhandelingen niet erg succesvol: Güyük eiste dat de paus zich persoonlijk kwam onderwerpen. De missie van Giovanni da Pian del Carpine leverde echter wel een eerste ooggetuigenverslag over het Mongoolse rijk op. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ook de Vlaamse franciscaan Willem van Rubroeck, uitgezonden door de Franse koning Lodewijk IX, de “Heilige” bereikte in 1253 Batu aan de Etilia (Wolga) en in januari 1254 Mangu Chan in Karakorum en schreef een belangwekkend Itinerarium (= reisverslag). ( Teutonen, Hongaren, Boedisten, Nestorianen!!) Interessant in dit Itinerarium is het verslag van de manier van de godsdienstige disputen aan het hof van de Kahn. Een scheidsrechter beslist gang van zaken (wie er “ gewonnen heeft ” !) bij de redenering en na elke fase moet er gedronken worden, als bij worstel wedstrijden, toen!(vooral de tolk kon daar niet tegen!) Rubroeck durfde niet uitkomen voor doel van reis en veinsde dat het alleen om godsdienst ging. China bleef echter nog buiten het gezichtsveld van deze gezantschappen.

12 Een stad van Gers of Yurten DE REGENSTEEN (DE RODE RIDDER 214)

13 Samuel Coleridge maakte Xanadu befaamd

14 De Magiërs van Saveh  Marco Polo vertelt dat hij in Saveh nog de graven van de drie Wijzen bezocht heeft.  Hij moest wel twee maal verderop reizen naar Kala Atashparastan en naar een meer daar in de buurt om het verhaal bij elkaar te krijgen.  Historicus William Dalrymple kon in 1985 in Saveh geen resten van de graven vinden. Wel allerlei bouwwerken die M. Polo ook gezien moet hebben (In Xanadu 138-145)

15 Onze tijd 1985 William Dalrymple kon het graf in 1985 niet vinden. ( In Xanadu 138-145)

16 Jame Moskee

17

18 Oude An Bar (drink water opslag)

19 Dakmeh, of toren van stilte

20 Kala Atash Parastan Drie dagreizen van Saveh kwam Marco in de stad van de vuuraanbidders. Daar werd hem het hele verhaaal verteld: Geschenken aan het Jezuskind (de betekenis) en geschenk van het Kindje aan de Magiërs. (De Steen. De Vuurkolom. )

21

22 Herodes schrok en "Hij riep alle hogepriesters en schriftgeleerden van het volk samen om aan hen te vragen waar de messias geboren zou worden. 'In Betlehem in Judea,' zeiden ze tegen hem, 'want zo staat het geschreven bij de profeet (=Micha): 'En jij, Betlehem in het land van Juda, bent zeker niet de minste onder de leiders van Juda, want uit jou komt een leider voort die mijn volk Israël zal hoeden.''" (Matteüs 2:4-6, NBV2004)

23 Resten Atashparastan Zoroaster (zarathustra) volgelingen

24 Zoroastristische vuurtempel in de “zeer luisterrijke” Iraanse stad Yazdjj

25

26 Zoroaster De School van Athene, Vaticaan Fresco, Rafaël

27 School van Athene

28 Observatorium Mesopotamië

29 Astronoom David Hughes over Ster van Bethlehem Hebben de wijzen uit het Oosten en de ster van Bethlehem werkelijk bestaan? David Hughes, hoogleraar in de natuur- en sterrenkunde aan de universiteit van Sheffield, meent van wel: ) Geboortedatum van Christus bepalen met Evangelie van Lucas. ) En dan Mattheus in de gaten houden. Het zit waarschijnlijk zo in elkaar, maar misschien heeft Mattheus het hele verhaal wel verzonnen -

30 David Hughes: ( Ik gebruikte Stellarium) In het jaar 7 v.Chr. vond een hemelverschijnsel plaats dat grote indruk maakte op de sterrenwichelaars van Babylon. Omstreeks 11 maart van dat jaar zagen zij Jupiter en Saturnus dicht bij elkaar aan de hemel tevoorschijn komen uit de ochtendgloed. ( heliakische opkomst >> geboorte) De dagen erna naderden de planeten elkaar nog meer en op 27 mei kwam het zelfs tot een conjunctie. Jupiter en Saturnus 27 mei 7 v. Chr. in conjunctie in Vissen In het oosten op

31 Drie Koningen Brunssummerhei 1948 en Palestina 14 september 7 v c. In de nacht van 14 op 15 september 7 v.C. werd duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand was. Beide planeten begonnen elkaar voor de tweede maal te naderen en kwamen bovendien op als de zon juist onderging. In de astrologie van die tijd duidde het opkomen van planeten ten tijde van zonsondergang op een geboorte. Het sterrenbeeld Vissen, was het astrologische teken voor Palestina. Bovendien was Saturnus van oudsher de beschermplaneet van de Hebreeën en zowel Babyloniërs als Hebreeën noemden de planeet Jupiter Sedeq: de rechtschapenheid

32 Nòg David Hughess Na de waarnemingen van 14/15 september organiseerden enkele magiërs een expeditie naar Palestina om te zien of de door hen voorspelde gebeurtenissen ook werkelijk hadden plaatsgevonden. Na hun bezoek aan koning Herodes zagen zij de ster opnieuw. Mogelijk is hiermee bedoeld de derde conjunctie die op 1 december te zien was. Als de magiërs naar Bethlehem reisden, stonden de planeten hoog in het zuiden aan de hemel: in de richting van het stadje Bethlehem. Na de derde conjunctie verwijderden Jupiter en Saturnus zich snel van elkaar. Voor de magiërs een teken dat de gebeurtenissen voorbij waren, waarop zij naar hun land terugkeerden.

33 Carl Koppeschaar (David Hughes) Drievoudige conjuncties tussen Jupiter en Saturnus hebben zich sinds de eerste verschijning van de ster van Bethlehem voorgedaan in de jaren 332-333, 411-412, 452, 709-710, 967-968, 1007-1008, 1265- 1266, 1305-1306, 1425, 1682-1683, 1821, 1940-1941 en 1981. De eerstvolgende drievoudige conjunctie tussen Jupiter en Saturnus doet zich voor in 2238. Onze verre nazaten kunnen dan de "vijftiende ster van Bethlehem" aan de hemel zien.

34 Toen herinnerde ik me: De andere lezing! Op 17 februari 2 voor Chr. nadert Jupiter, na een retrograde beweging opnieuw de ster Regulus, de Koningsster in de Leeuw, om na het stoppen van de retrograde beweging op 8 mei voor de derde keer in 9 maanden in samenstand met de koningsster te komen. Volgens de astrologen moest dat iets heel bijzonders geweest zijn. Nog spectaculairder werd de samenstand, een maand later van Jupiter en Venus die elkaar zo dicht naderden dat ze tot een ster samensmolten en dat in de Leeuw vlak bij Regulus! Voor de Wijzen in het Oosten stond deze ster in het Westen. Dit moet de aanleiding geweest zijn om af te reizen naar het westen, naar Jeruzalem. (Deze informatie heb ik uit het mooie boekje "De ster van Bethlehem" van Henk Nieuwenhuis dat ik als cadeau kreeg voor een lezing in de Koepel in Utrecht voor de werkgroep Maan en Planeten op 21 okt. 2000.) Rest van de SN van Kepler van 1604

35

36 Kahn-balik De rebellie tegen gouverneur “Achmed” -  door Ch’ien-hu en Wanhu. De sterrenwichelaars ( 5000 waren er in Peking! ) waarschuwden dat de stad in opstand zou kunnen komen. Daarom een tweede stad aan de andere kant van de rivier. Maar de rebellie kwam er toch! Ongeveer 1276 (?) Verboden worden vele geboden van de Moslim: )Trouwen volgens Tartars gebruik, meer eerbied voor vrouw. )Kelen van dieren verboden Het oude Observatorium in Peking. Wij zagen het in 2009 met het Europlanetarium.. Zonsverduistering!

37 Astrologen bij de Chinezen (en Mongolen) Als iemand een belangrijke onderneming wil beginnen, gaat hij naar de astroloog. Hij geeft dag, maand en jaar op van zijn geboorte. Dat weet eenieder nauwkeurig, want dat is hem ingeprent. Bijvoorbeeld: Ik ben geboren in het jaar van de geit op die en die minuut van dat dat uur en in die maand. De waarzegger zegt: De ascendant is gunstig, U kunt dat doen of ongustig, wacht een maand of twee of een jaar! ( En ga vooral op die dag niet door de voordeur etc.) De astrologen hebben tabellen en almanakken waarin de locaties van de planeten van uur tot uur staan opgetekend. Die worden elk jaar bijgewerkt. Aan de hand daarvan voorspellen zij weer en overstromingen enz. Zij vervaardigen ook kleine boekjes, die voor een stuiver te koop zijn, waarin de waarschijnlijkheid van epaalde voorvallen beschreven zijn. Zij aanbidden een godheid van de wereld voor een lang en gelukkig leven en Natigai, de godheid van de aardse dingen voor bezit en rijkdom, succes van de kinderen etc.

38

39 Begrafenis toren

40 Isfahan Jame Moskee Met ons verhaal niets te maken. Is zo Mooi!


Download ppt "Drie Koningen Brunsummerhei 1949 Verkenners Doktor Poelsgroep Bij de voorbereidingen Marco Polo stuitte ik op het Saveh verhaal."

Verwante presentaties


Ads door Google