De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Psychologieles 2 Conceptie, baby, peuter Informatie  bronnenbundel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Psychologieles 2 Conceptie, baby, peuter Informatie  bronnenbundel."— Transcript van de presentatie:

1 Psychologieles 2 Conceptie, baby, peuter Informatie  bronnenbundel

2 Casus conceptie, zwangerschap, peuter. Trudy van 26 jaar is zwanger. De baby groeit ontzettend snel. De baby begint zijn zintuigen te ontwikkelen. Ook begint de baby zijn ademhalingssysteem te ontwikkelen. Trudy houdt ervan om af en toe een wijntje te drinken en doet dat nu ook nog regelmatig. Zelf ziet ze dit niet als een probleem. Haar omgeving heeft dit echter afgeraden. Enkele dagen geleden heeft haar man haar ook nog eens betrapt op het stiekem roken. Ze geeft aan dat ze gestrest raakt van de zwangerschap en dit haar helpt ontspannen. 1. In welke fase van de zwangerschap bevindt de baby van Trudy zich? Waar kun je dat uit opmaken? 2. Wat kunnen de gevolgen zijn van het feit dat Trudy af en toe een wijntje drinkt en (stiekem) rookt?

3 De baby van Trudy blijkt gelukkig gezond geboren te zijn. De baby slaapt goed door en ontwikkelt zich normaal. De eerste tijd heeft Trudy nog zwangerschapsverlof en zorgt ze veel voor de baby. Later gaat ze weer werken en gaat de baby naar de kinderopvang. Op de kinderopvang leert de baby andere mensen kennen. Dit vindt de baby maar niks, hij huilt veel en wil niet slapen. 3.Van welke angst heeft de baby last op de kinderopvang? 4. Na ongeveer hoeveel maanden kan de baby zich omrollen? 5. Na ongeveer hoeveel maanden kan een baby al goed lopen? 6. Hoe leert een baby praten? 7. Trudy wil graag met de baby een spelletje spelen, welk spel raad jij haar aan en waarom?

4 Frank is een onderzoekend jongetje. Hij is stiekem de huiskamer uitgelopen. Frank loopt de trap op. Wanneer zijn moeder hem zoekt en uiteindelijk boven vindt, wordt ze boos op Frank. Ze zegt dat ze dat nooit meer mag doen! Frank schrikt en gaat huilen. Uiteindelijk wordt Frank heel boos op zijn moeder, begint te schreeuwen en met spullen te gooien. Wanneer Frank weer rustig is, zegt hij ‘sorry mama’. Een dag later is alleen Frank zijn vader thuis. Frank besluit weer om op onderzoek uit te gaan en verlaat wederom stiekem de huiskamer. Zijn vader gaat hem zoeken en wanneer Frank gevonden is, wordt vader boos op Frank. Frank krijgt opnieuw een driftbui. 1. In welke leeftijdsfase bevindt Frank zich? 2. Benoem 3 punten uit de casus waaruit blijkt dat Frank zich in die fase bevindt. 3. De ouders van Frank willen graag weten hoe het komt dat Frank zich niet aan de regels hield die moeder stelde. Leg aan de ouders van Frank uit hoe dit kan.


Download ppt "Psychologieles 2 Conceptie, baby, peuter Informatie  bronnenbundel."

Verwante presentaties


Ads door Google