De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten."— Transcript van de presentatie:

1 Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten

2 Programma 3 en 10 november voorbereidende les 17 en 24 november aan het werk 1 december architect in de klas 2 december bezoek aan een kerk- woonhuis 8 december afronding

3 1. Het probleem Kun je de functie van gebouwen veranderen? Vragen: Zou je hier kunnen wonen? Wat is daarvoor nodig? Is dat hetzelfde als je er een bejaardenhuis van wilt maken?

4 2. Verkennen Welke functies horen bij welke gebouwen? Opdracht: Zoek de juiste functies en doelgroepen bij het gebouw

5 3. Ontwerpvoorstel Maak een eigen ontwerp om van een kerk een woonhuis te maken Aandachtspunten: Programma van Eisen: PVE Presentatie

6 4. Uitvoeren ontwerp en bijstellen Aan het werk… Eigen vragen: Waar heb je daglicht nodig? Hoe kom ik mijn slaapkamer in? Hoe groot wordt de huiskamer?

7 6. Presenteren Architect in de klas 2 minuten pitch Bekijken & reflecteren

8 Verdiepen Een bezoek aan een tot woonhuis omgebouwde kerk Vragen: Hoe is de inrichting hier? Welke functies had dit gebouw? Wat was het PVE?

9 Terugblik Wat heb je geleerd? Presentatie in eigen klas Portfolio Mindmap Het maken van een PVE is echt belangrijk. Het inrichten van grote ruimtes vind ik lastig. Architect zijn is een moeilijk beroep. Er komt meer bij kijken dan ik had gedacht. Je moet overal creativiteit bij gebruiken. Voor mensen met weinig geduld is architect zijn geen goed beroep; het kost veel tijd.


Download ppt "Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten."

Verwante presentaties


Ads door Google