De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Live: T. rex autopsie in de klas!. Live: T. rex-autopsie in de klas Snijpracticum met spullen uit de supermarkt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Live: T. rex autopsie in de klas!. Live: T. rex-autopsie in de klas Snijpracticum met spullen uit de supermarkt."— Transcript van de presentatie:

1 Live: T. rex autopsie in de klas!

2 Live: T. rex-autopsie in de klas Snijpracticum met spullen uit de supermarkt

3 1.Introductie 2.Demo 3.Zelf snijden 4.Afsluiting 1.Introductie 2.Demo 3.Zelf snijden 4.Afsluiting

4 Aanleiding

5 T. Rex Autopsy

6 Van T. rex naar … kip?

7 Kip, het meest veelzijdige... Why me?

8 Wat is een fossiel…?

9 Hoe word je fossiel?

10 pagina Bijzondere fossielen

11 Wereldorientatie: Vorm en functie (41, verdiepend) o bouw en functie van het skelet o overeenkomsten en verschillen in bouw van mens en (zoog)dier o verschillen tussen mens en (zoog)dier in voortbeweging Wereldorientatie: Vorm en functie (41, verdiepend) o bouw en functie van het skelet o overeenkomsten en verschillen in bouw van mens en (zoog)dier o verschillen tussen mens en (zoog)dier in voortbeweging T. rex… in mijn lesprogramma?

12 Natuur & Duurzaamheid: 1.Beweging (66, 69) 2.Vorm en functie (37) 3.Fossiel (140,141, 142, 143, 144,145, 146) Natuur & Duurzaamheid: 1.Beweging (66, 69) 2.Vorm en functie (37) 3.Fossiel (140,141, 142, 143, 144,145, 146) T. rex… in mijn lesprogramma?

13 Big Five 1. verwonderend 2. echt 3. onderzoekend 5. wetenschapswijs 4. relevant

14 Eerst kijken: 1.Maak groepjes van twee 2.Kijk onder het doekje 3.Beschrijf wat je ziet. Eerst kijken: 1.Maak groepjes van twee 2.Kijk onder het doekje 3.Beschrijf wat je ziet. Drumstick

15 Vragen: 1.Waar zit de poot aan het lichaam vast? 2.Waar zit de voet? (wat is onder en boven?) 3.Wat valt je op aan de huid? >>schubben, kippenvel Vragen: 1.Waar zit de poot aan het lichaam vast? 2.Waar zit de voet? (wat is onder en boven?) 3.Wat valt je op aan de huid? >>schubben, kippenvel Drumstick

16 Dan snijden: 1.Snij en stroop de huid af van de spieren 2.Snij de huid los aan de onderkant (de enkel) Dan snijden: 1.Snij en stroop de huid af van de spieren 2.Snij de huid los aan de onderkant (de enkel) Drumstick Wat zie je?

17 Vragen: 1.Waar zit de bovenkant? 2.Waar zit de knie, de enkel, het dijbeen, de kuit? 3.Wat is spier en wat is pees? 4.Voel je verschil? Trek er aan! 5.Waar zitten de spieren aan vast? 6.Waarom is dat handig? Vragen: 1.Waar zit de bovenkant? 2.Waar zit de knie, de enkel, het dijbeen, de kuit? 3.Wat is spier en wat is pees? 4.Voel je verschil? Trek er aan! 5.Waar zitten de spieren aan vast? 6.Waarom is dat handig? Drumstick

18 Vergelijk met T. rex...

19 Drumstick Verder snijden: 1.Snij de spieren los van het bot 2.Schraap het bot helemaal schoon Verder snijden: 1.Snij de spieren los van het bot 2.Schraap het bot helemaal schoon Wat zie je?

20 Drumstick Kijken: 1.Wat valt je op? 2.Vergelijk de botten met die van een mens 3.Wat is hetzelfde en wat is verschillend? Kijken: 1.Wat valt je op? 2.Vergelijk de botten met die van een mens 3.Wat is hetzelfde en wat is verschillend? Wat zie je?

21 Vergelijk met T. rex...

22 Eerst kijken: 1.Beschrijf wat je ziet. 2.Bepaal welk deel aan het lichaam zit 3.Vergelijk de vleugel met je eigen arm 4.Wat is hetzelfde? Wat verschilt? Eerst kijken: 1.Beschrijf wat je ziet. 2.Bepaal welk deel aan het lichaam zit 3.Vergelijk de vleugel met je eigen arm 4.Wat is hetzelfde? Wat verschilt? Kipvleugel

23 Dan snijden: 1.Snij de huid los van de spieren (van de schouder naar de vleugelpunt) 2.Stroop de huid af van de spieren 3.Bekijk het resultaat. Dan snijden: 1.Snij de huid los van de spieren (van de schouder naar de vleugelpunt) 2.Stroop de huid af van de spieren 3.Bekijk het resultaat. Kipvleugel Wat zie je?

24 Vragen: 1.Waar zit de bovenkant? 2.Waar zit de elleboog, de pols? 3.Waar zitten de triceps en de bicep? 4.Welke spieren helpen bij het strekken? 5.Welke spieren helpen bij het buigen? Vragen: 1.Waar zit de bovenkant? 2.Waar zit de elleboog, de pols? 3.Waar zitten de triceps en de bicep? 4.Welke spieren helpen bij het strekken? 5.Welke spieren helpen bij het buigen? Kipvleugel Trek aan de spieren en kijk wat er gebeurt!

25 Vergelijk met T. rex...

26 Kipvleugel Verder snijden: 1.Snij de spieren los van de botten 2.Schraap de botten helemaal schoon 3.Beweeg de botten en kijk hoe ze scharnieren Verder snijden: 1.Snij de spieren los van de botten 2.Schraap de botten helemaal schoon 3.Beweeg de botten en kijk hoe ze scharnieren

27 Kipvleugel Kijken: 1.Wat valt je op? 2.Vergelijk de botten met die van een mens 3.Wat is hetzelfde en wat is verschillend? Kijken: 1.Wat valt je op? 2.Vergelijk de botten met die van een mens 3.Wat is hetzelfde en wat is verschillend? Wat zie je?

28 Vergelijk met T. rex...

29 Nog vragen...?

30 Om mee te nemen: Prints snijvoorbeelden Prints vergelijkende anatomie Print van het bottenbeest Om mee te nemen: Prints snijvoorbeelden Prints vergelijkende anatomie Print van het bottenbeest Voor straks op school?

31 1. verwonderend 2. echt 3. onderzoekend 5. wetenschapswijs 4. relevant Online gastles Naturalis

32 Bottenbeest

33 Resultaten

34 Interessante links Gratis lesthema van Blink over T. tex: http://www.grenzeloos.nl/trex-projectthema/ Informatie over T. rex http://www.naturalis.nl/nl/thema/t-rex/

35


Download ppt "Live: T. rex autopsie in de klas!. Live: T. rex-autopsie in de klas Snijpracticum met spullen uit de supermarkt."

Verwante presentaties


Ads door Google