De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Dadel Phoenix Dactilefera. Geschiedenis Oudste fruitsoort ter wereld. Babyloniërs kweekten het al in de 8 ste eeuw. De dadelpalm was ook de levensboom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Dadel Phoenix Dactilefera. Geschiedenis Oudste fruitsoort ter wereld. Babyloniërs kweekten het al in de 8 ste eeuw. De dadelpalm was ook de levensboom."— Transcript van de presentatie:

1 De Dadel Phoenix Dactilefera

2 Geschiedenis Oudste fruitsoort ter wereld. Babyloniërs kweekten het al in de 8 ste eeuw. De dadelpalm was ook de levensboom. Beschouwt als brood in de woestijn. Symbool van de vrouwelijke sexualiteit.

3 Het gebruik De oude Grieken en Romeinen waren er ook dol op en aten ze vaak in combinatie met vlees. Elk deel ervan werd gebruikt:  Sap werd gedronken.  Vezels werden gebruikt om te weven.  Pitten werden gevoerd aan kamelen en ezels.

4 Iftar = de maaltijd waarmee het Vasten (Sawm) tijdens de Ramadan wordt beindigd. De dadel wordt als eerste na zonsondergang gegeten.

5 Enkele foto’s

6 EINDE!!! Anne-Laure, Luna en Hanne


Download ppt "De Dadel Phoenix Dactilefera. Geschiedenis Oudste fruitsoort ter wereld. Babyloniërs kweekten het al in de 8 ste eeuw. De dadelpalm was ook de levensboom."

Verwante presentaties


Ads door Google