De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk: je vader en moeder hebben heel veel ruzie en gaan scheiden. Je hele leven komt daarom op zijn kop te staan, en het wordt nooit meer zoals het was. Of je vader of moeder wordt ziek, steeds zieker, en gaat dood. Hoe moet je verder zonder hem of haar? Of je ouders kunnen niet goed zorgen voor je en jij moet bij hen weg, bijvoorbeeld naar een Pleeggezin. Wat kan er veel verdriet zijn in het leven, ook verdriet waar anderen soms zelfs niets van weten.

3 In de crècheplus die zo meteen begint en de Bijbelclub van vanavond om half 7 gaan we hierover doorpraten aan de hand van de verhalen in de bijbel over het gezin van Jacob. Wat was het daar vaak moeilijk: Rachel en Lea die ruzie maken om Jacob; de jongens die jaloers zijn op Jozef, en hem zelfs verkopen naar Egypte; het sterven van Rachel, de vrouw van wie Jacob zo vreselijk veel hield. Ook in de bijbel kun je zo leren dat het er lang niet altijd goed aan toe gaat in gezinnen en huwelijken, en dat er veel verdriet en moeite in je leven kan komen.

4 Het bloembladhart dat er vandaag bij komt, is dan ook een gebroken hart: het symbool voor verdriet om gebroken huwelijken en alle moeilijke dingen die in het leven kunnen gebeuren. Gelukkig mogen we weten dat Gods liefde in ons leven blijvend is, we kunnen altijd bij hem terecht, Hij wil er altijd voor ons zijn. voor ons zijn. Daar gaat ook het lied over dat we nu gaan zingen. Je hoeft niet bang te zijn. Wat er ook gebeurt in je leven, als het stormt, als het donker wordt: God is erbij. Je mag je leven in zijn hand leggen.

5 Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm te keer. Leg maar gewoon je hand, in die van onze Heer. Je hoeft niet bang te zijn, als oorlog komt of pijn. De Heer zal als een muur rondom je leven zijn. Je hoeft niet bang te zijn, al gaan de lichten uit. God is er en Hij blijft, als jij je ogen sluit. Tekst: J. Visser Muziek: N. v. Essen © Universal Songs


Download ppt "Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:"

Verwante presentaties


Ads door Google