De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisstof 3: De neus en tong. In de neus bevindt zich het reukzintuig De neusholte is van binnen bekleed met reukslijmvlies In het bovenste deel van het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisstof 3: De neus en tong. In de neus bevindt zich het reukzintuig De neusholte is van binnen bekleed met reukslijmvlies In het bovenste deel van het."— Transcript van de presentatie:

1 Basisstof 3: De neus en tong

2 In de neus bevindt zich het reukzintuig De neusholte is van binnen bekleed met reukslijmvlies In het bovenste deel van het reukslijmvlies liggen zintuigcellen met reukharen. Prikkel: geurende gassen

3 In de tong bevinden zich de smaakzintuigen Over de tong lopen fijne groefjes Aan de zijkanten van de groefjes liggen smaakknopjes In smaakknopjes liggen smaakzintuigcellen Verschillende smaakknopjes onderscheiden vier smaken: Zoet, Zuur, Zout, Bitter Liggen overal over de tong verspreid Reukzintuig speelt een rol bij proeven


Download ppt "Basisstof 3: De neus en tong. In de neus bevindt zich het reukzintuig De neusholte is van binnen bekleed met reukslijmvlies In het bovenste deel van het."

Verwante presentaties


Ads door Google