De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat te doen bij pesten op het ROC van Twente? Word ik gepest? Wordt er gepest? Pest ik? Klik op de button die voor jou het meest van toepassing is Gegevens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat te doen bij pesten op het ROC van Twente? Word ik gepest? Wordt er gepest? Pest ik? Klik op de button die voor jou het meest van toepassing is Gegevens."— Transcript van de presentatie:

1 Wat te doen bij pesten op het ROC van Twente? Word ik gepest? Wordt er gepest? Pest ik? Klik op de button die voor jou het meest van toepassing is Gegevens vertrouwenscontactpersonen Gemaakt door: Joey Smit, Student Medewerker marketing en communicatie

2 Word je op gepest school of via internet (cyberpesten)? Op school Cyberpesten Naar de beginpagina Klik op de button die voor jou het meest van toepassing is.

3 Wat is pesten? Wat kan ik doen? Naar de beginpagina Soms is het lastig om het verschil te zien tussen pesten en plagen. Wat voor jou heel kwetsend kan zijn, is bij een ander misschien wel gewoon een geintje. Maar heb je echt het gevoel dat je gepest wordt? Blijf er niet mee zitten. Pesten stopt zelden vanzelf. Doe er wat aan! Is het ook echt pesten? Pesten gebeurt op verschillende manieren, zoals: - schelden; - iemand belachelijk maken; - stalken; - voor de gek houden; - vernederen. Lichamelijk geweld als schoppen en slaan hoort er ook bij. Maar ook iemand buitensluiten en negeren is een vorm van pesten. Bij pesten is de macht ongelijk verdeeld. Er zijn dus drie dingen waarmee je pesten het makkelijkst kunt beschrijven, namelijk: herhaling, kwetsen en machtsverschil.

4 Wat is pesten? Hoe kan ik helpen? Signalen van pesten kunnen zijn: - niet meer naar school willen; - lagere cijfers halen; - vage smoesjes hebben waarom (groeps)opdrachten niet op tijd af zijn; - blauwe plekken hebben; - prikkelbaar, teruggetrokken, boos of verdrietig zijn. Zie je deze signalen bij jouw medestudenten? Probeer er wat aan te doen. Kijk niet de andere kant op maar zeg er wat van. Pesten stopt zelden vanzelf. Doe er wat aan! Naar de beginpagina Pesten gebeurt op verschillende manieren, zoals: - schelden; - iemand belachelijk maken; - stalken; - voor de gek houden; - vernederen. Lichamelijk geweld als schoppen en slaan hoort er ook bij. Maar ook iemand buitensluiten en negeren is een vorm van pesten. Bij pesten is de macht ongelijk verdeeld. Er zijn dus drie dingen waarmee je pesten het makkelijkst kunt beschrijven, namelijk: herhaling, kwetsen en machtsverschil. Is het ook echt pesten?

5 Wat is cyberpesten? Naar de beginpagina Wat kan ik doen? Cyberpesten kan op heel veel verschillende manieren. Anonieme (scheld-)mailtjes versturen komt veel voor net als schelden via Facebookchat en Whatsapp. Wat ook veel gebeurt is het plaatsen van (bewerkte) foto's om iemand te treiteren. In sommige gevallen is cyberpesten strafbaar. Bijvoorbeeld wanneer er privé- foto's op internet verschijnen waarvoor geen toestemming is gegeven. Bij ernstige gevallen kan je dan ook aangifte doen bij de politie. Strafbaar? Klik hier voor meer info

6 Vertrouwenswerk Naar de beginpagina Wat kan ik er zelf tegen doen? Bewaar alle bewijzen; zorg ervoor dat je screenshots maakt. Verwijder anonieme pesters van Facebook, Twitter, enz. Blokkeer de digitale pester (indien mogelijk). Probeer de dader op te sporen. Vraag naar de identiteit. 1 2 3 4 Ga naar vertrouwenswerk (klik hier voor contactgegevens). 5

7 Hoe voelt het om gepest te worden? Wat kan ik doen? Naar de beginpagina Als je wel eens een grapje maakt om de sfeer wat op te vrolijken of omdat je houdt van “grove humor”, doe dit dan niet ten koste van jouw medestudenten. Wat voor jou een simpel geintje kan zijn, is voor de ander misschien wel heel kwetsend. Het gaat dan ook niet altijd om wat je zegt. Het kan zijn dat diegene in het verleden een vervelende ervaring heeft gehad met iets wat jij zei. Dus probeer rekening met elkaar te houden. Lachen doe je met elkaar!

8 Wat kan ik er zelf tegen doen? Vertrouwenswerk Naar de beginpagina Accepteer het niet! Pesten is niet gewoon en hoort er niet bij. Kom voor jezelf op! Laat zien dat je jezelf kunt verdedigen. Zeg er wat van. Laat je niet op je kop zitten. Praat erover! Bijvoorbeeld met klasgenoten of een docent. 1 2 3 4 Ga naar vertrouwenswerk (klik hier voor contactgegevens). 5

9 Hoe kan ik zelf helpen? Vertrouwenswerk Naar de beginpagina Accepteer het niet. Pesten is niet gewoon en hoort er niet bij. Bespreek het met de gepeste. Vraag of je iets kan doen. Zeg er wat van als je ziet dat er iemand gepest wordt. 1 2 3 4 Ga naar vertrouwenswerk (klik hier voor contactgegevens).

10 Waar kan ik zelf op letten? Vertrouwenswerk Naar de beginpagina Houd rekening met je medestudenten. Maak je grappen niet (te) persoonlijk. Sommige ‘grappen’ zijn gewoon niet leuk. 2 3 1 4 Verplaats je in diegene die gepest wordt. 5 Ga naar vertrouwenswerk. (klik hier voor contactgegevens)

11 Bij wie kan ik terecht voor hulp? Almelo Enschede Kies je leslocatie Naar de beginpagina Hengelo Rijssen

12 Bij wie kan ik terecht voor hulp? WierdensestraatDe SumpelThorbeckelaan Naar de beginpagina Kies je leslocatie

13 Bij wie kan ik terecht voor hulp? Grolsch Veste De Maere / Van Galenstraat - Tromplaan Naar de beginpagina Piet Heinstraat Weth. Beversstraat Kies je leslocatie

14 Vertrouwenscontactpersonen Wierdensestraat Hallo ik ben Hans de Hoop. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Bel 06 - 22 96 79 51. Naar de beginpagina Als je een probleem hebt, blijf er niet te lang mee zitten, praat erover! Ik ben Paul Tijman en te bereiken op 0546 - 80 92 15. Mijn naam is Ineke Patty. Bij mij kun je altijd je verhaal kwijt. Mijn telefoonnummer is 06 - 24 97 52 92. Ik ben Tanneke Bosma. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Wil je even praten? Bel 0546 - 80 91 09.

15 Vertrouwenscontactpersonen De Sumpel Naar de beginpagina Ik ben Carla Jaspers Fayer. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 0546 - 80 97 13. Hallo ik ben Jan Wetering. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 0546 - 80 97 13.

16 Vertrouwenscontactpersonen Thorbeckelaan Naar de beginpagina Hallo, ik ben Anneke Regeling. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 0546 – 80 95 00.

17 Vertrouwenscontactpersonen Grolsch Veste Naar de beginpagina Ik ben José Oudhoff. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 053 - 851 86 67. Hallo, ik ben Peter Holterman. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 053 - 851 86 68.

18 Vertrouwenscontactpersonen De Maere (Van Galenstraat / Tromplaan) Ik ben Alice Snijders. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 06 - 21 25 53 65. Mijn naam is Jenny Wilmink. Bij mij kun je altijd je verhaal kwijt. Mijn telefoonnummer is 053 - 851 85 03. Hallo, ik ben Pieter ten Caat. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 06 - 53 20 87 92. Naar de beginpagina

19 Ik ben Lieke Yener. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 053 - 851 86 00. Naar de beginpagina Vertrouwenscontactpersonen Piet Heinstraat Ik ben Fokke Morssink. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 053 - 851 86 00.

20 Vertrouwenscontactpersonen Wethouder Beversstraat Naar de beginpagina Ik ben Karel Vaanholt. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 06 - 46 38 71 02. Hallo, ik ben Carolien van Os. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 053 - 851 86 90.

21 Vertrouwenscontactpersonen De Gieterij Ik ben Jack Profijt. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 074 - 852 55 31. Hallo, ik ben Elly Lammertink. Hulp nodig? Ik ben altijd bereid je te helpen. Mijn telefoonnummer is 06 - 21 51 88 89. Als je een probleem hebt, blijf er niet te lang mee zitten, praat erover! Ik ben Jos Bergisch en te bereiken op 074 - 852 52 92. Naar de beginpagina

22 Vertrouwenscontactpersonen De Gieterij Ik ben Martin Westerink. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 074 - 852 54 48. Hallo, ik ben Cobi Koetsier. Kom je er zelf niet uit? Wellicht kan ik je helpen? Mijn telefoonnummer is 074 - 852 50 00. Naar de beginpagina

23 Vertrouwenscontactpersoon Reggesingel Naar de beginpagina Ik ben Aart Westerveld. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 06 - 12 63 55 79. Ik ben Rita van den Berg. Zit je ergens mee? Dan kun je altijd bij mij terecht. Mijn telefoonnummer is 0548 - 37 61 50.


Download ppt "Wat te doen bij pesten op het ROC van Twente? Word ik gepest? Wordt er gepest? Pest ik? Klik op de button die voor jou het meest van toepassing is Gegevens."

Verwante presentaties


Ads door Google