De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een Romeinse munt. Een "heldenverhaal" uit het oude Rome kan natuurlijk niet ontbre- ken op een voorwerp dat altijd een propagandamiddel bij uitstek is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een Romeinse munt. Een "heldenverhaal" uit het oude Rome kan natuurlijk niet ontbre- ken op een voorwerp dat altijd een propagandamiddel bij uitstek is."— Transcript van de presentatie:

1 Een Romeinse munt

2 Een "heldenverhaal" uit het oude Rome kan natuurlijk niet ontbre- ken op een voorwerp dat altijd een propagandamiddel bij uitstek is geweest: een muntstuk. Muntstukken worden immers door iedereen gebruikt en (soms) bekeken, dus moest de "glorierijke" daad van de eerste Romeinen een plaats krijgen op een munt. Hoewel, de "glorie- rijke heldendaad" was natuurlijk een schoftenstreek van het zuiver- ste gehalte, maar zo correct zag je dat niet als Romein, natuurlijk.

3 Lucius Titurius Sabinus was in 88 voor Christus verantwoordelijk voor het slaan van munten. Hij liet een reeks munten ontwerpen die grote heldendaden uit de tijd van de koningen verheerlijkten.

4 In die reeks mocht de schaking van de Sabijnse meisjes natuurlijk niet ontbreken. Je hebt intussen de naam van Lucius Titurius Sabi- nus al in de genitief opgemerkt onder de afbeelding…

5 Druk op de Escape-toets.


Download ppt "Een Romeinse munt. Een "heldenverhaal" uit het oude Rome kan natuurlijk niet ontbre- ken op een voorwerp dat altijd een propagandamiddel bij uitstek is."

Verwante presentaties


Ads door Google