De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenvatting Hoofdstuk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenvatting Hoofdstuk"— Transcript van de presentatie:

1 Samenvatting Hoofdstuk 1 1.1 + 1.2
Natuurkunde, Samenvatting Hoofdstuk 1 1.1 + 1.2

2 Waar we het over gaan hebben:
Proeven De drie natuurwetenschappen: Biologie Scheikunde Natuurkunde Natuurwetenschappen gaan vaak over verschijnselen in de natuur.

3 Proeven. -Proeven Proeven spelen bij de natuurwetenschappen een hele belangrijke rol. Daarbij wordt vaak gemeten en er moet goed worden opgelet op wat er gebeurt. -Een grootheid Een grootheid is iets dat je kunt meten bijv.: Massa en volume. In het gewone leven betekenen massa en volume wat anders dan bij natuurkunde.

4 Biologie. Bios =leven, logos = woord
Biologie is de bekendste natuurwetenschap. Het gaat over dieren, planten en mensen, dus over de levende natuur. Biologie is de wetenschap die het leven bestudeert.

5 Scheikunde. Scheikunde gaat over hun stoffen en hun reacties.
De scheikundige verschijnselen zijn niet herhaalbaar en niet omkeerbaar.

6 Natuurkunde. Natuurkunde is de wetenschap die de verschijnselen en de dingen uit de levenloze natuur bestudeert. Natuurkundige verschijnselen kun je altijd herhalen en zijn omkeerbaar. Een ander woord voor natuurkunde is fysica. Natuurkunde gaat over verschijnselen zoals ; krachten, geluid, beweging, licht, elektriciteit en temperatuur.

7 Dus: biologie natuurkunde scheikunde Gaat over de levende natuur.
Gaat over verschijnselen zoals ;krachten, geluid, beweging, licht, elektriciteit en temperatuur. scheikunde Gaat over stoffen en hun reacties.

8 Gemaakt door: Shirley en Lisa G2C.


Download ppt "Samenvatting Hoofdstuk"

Verwante presentaties


Ads door Google