De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze."— Transcript van de presentatie:

1

2 stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze netwerkkaart. Dit kan een Wi-Fi USB adapter, een PCMCIA kaart of een PCI kaart zijn. Nieuwe laptops zijn tegenwoordig standaard voorzien van een ingebouwde draadloze netwerkkaart. Als je die ingebouwde netwerkkaart niet hebt, zal je eerst een Wi-Fi ontvanger moeten installeren.

3 stap 2 * Verbinding maken met wifi * Wanneer je de router hebt ingesteld. is het tijd om verbinding met je Wi-Fi te maken. Op je laptop of pc (waar nu dus een draadloze netwerkkaart in zit) maak je verbinding met het netwerk dat je zelf geïnstalleerd hebt toen je de router instelde

4 stap 3 * Draadloos router aanschaffen * Om draadloos internet aan te leggen heb je een router nodig. Er zit nogal verschil in kwaliteit, maar een goede router kost een paar tientjes. Let er bij het aanschaffen van een router wel op dat deze aansluitingsmogelijkheden heeft die op het modem passen.

5 stap 4 * Voorwaarden computer * Een voorwaarde om draadloos internet te kunnen instellen is een computer of laptop met minimaal een besturingssysteem als Windows 98 en een Pentium-processor. Verder heb je een internet browser nodig die Javascript toestaat, zoals Internet Explorer of Mozilla Firefox.

6 stap 5 * voorbereidingen * Check waar de aansluiting van jouw ADSL of kabel internet verbinding zit. De internet aansluiting is net als de telefoon aansluiting meestal te vinden in de meterkast. In sommige gevallen wordt de internet aansluiting tevens gebruikt als telefoon aansluiting of andersom. Met behulp van een splitter kan de aansluiting worden gesplitst in een internet- en een telefoongedeelte

7 stap 6 * Draadloos router aansluiten * Iedere router wordt geleverd met een handleiding en een extra (ethernet)kabel. Belangrijk is om op te letten dat de antennes van de router goed worden uitgeklapt. De antennes zorgen in die stand voor het beste wireless signaal. * * B. Voordat de router kan worden ingesteld, schakel je het modem uit. Vervolgens koppel je de (ethernet) kabel aan de kant van de computer los. Met deze kabel verbind je nu het modem met de router. De extra (ethernet) kabel gebruik je om LAN-1 poort van de router te verbinden met de computer op de plaats waar eerst de modem verbinding zat.

8 Einde


Download ppt "stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze."

Verwante presentaties


Ads door Google