De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

P ROOT I NEKE Opleiding : Bachelor sociaal werk Afstandsonderwijs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "P ROOT I NEKE Opleiding : Bachelor sociaal werk Afstandsonderwijs."— Transcript van de presentatie:

1

2 P ROOT I NEKE Opleiding : Bachelor sociaal werk Afstandsonderwijs

3 Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een chronisch zieke of zorgbehoevende medemens uit hun directe omgeving. Mantelzorg bestaat wellicht al zo lang als de mensheid, maar als begrip is het nog relatief nieuw. De definitie van mantelzorg is nog niet wijd en zijd verspreid. Heel concreet kan het gaan over iemand die voor zijn partner zorgt, ouders die zorgen voor een gehandicapt kind, een buurman die inspringt in de zorg, …definitie van mantelzorg

4 Mantelzorg

5 De Vlaamse Zorgverzekering voorziet in een tegemoetkoming voor mensen die omwille van ziekte, handicap of hoge leeftijd veel niet-medische verzorging nodig hebben en hiervoor een beroep doen op mantelzorgers, professionele zorgverleners of zorgvoorzieningen. De bijdrage Iedereen die ouder is dan 25 jaar en in Vlaanderen woont, moet verplicht aansluiten bij een zorgkas. De bijdrage voor de zorgverzekering bedraagt 25 euro per jaar. Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming voor geneeskundige verzorging (weduwen, wezen, invaliden, leefloners, personen met een handicap, langdurig werklozen, …) betalen een bijdrage van 10 euro.

6 W IE KOMT IN AANMERKING VOOR DE TEGEMOETKOMING VAN 130 EURO PER MAAND VAN DE V LAAMSE ZORGVERZEKERING ? Z ORGBEHOEVENDEN DIE THUIS WONEN EN ZORGBEHOEVENDEN DIE IN EEN ERKEND RUSTHUIS OF WOON - EN ZORGCENTRUM OF PSYCHIATRISCH VERZORGINGSTEHUIS WONEN. D E V LAAMSE ZORGVERZEKERING GEEFT VIA EEN ERKENDE ZORGKAS 130 EURO VOOR DE NIET - MEDISCHE KOSTEN VOOR MANTEL - EN THUISZORG. D IT BEDRAG KAN DE ZORGBEHOEVENDE VRIJ BESTEDEN OM ZIJN / HAAR THUISZORGDIENSTEN TE BETALEN, OF OM BEPAALDE HULPMIDDELEN AAN TE KOPEN OF OM DE MANTELZORGERS DIE HEM / HAAR REGELMATIG BIJSTAAT TE VERGOEDEN.

7 DENKT U IN AANMERKING TE KOMEN? NEEM DAN CONTACT OP MET UW ZIEKENFONDS? MEER INFO IN HET SOCIAAL HUIS


Download ppt "P ROOT I NEKE Opleiding : Bachelor sociaal werk Afstandsonderwijs."

Verwante presentaties


Ads door Google