De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jiu Jitsu.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jiu Jitsu."— Transcript van de presentatie:

1 Jiu Jitsu

2 Basis kennis Jiu-jitsu is een van de oudste vechtkunsten. Hier wordt je geleerd te vechten en verdedigen met en zonder wapens tegen zowel onbewapende als bewapende tegenstanders. Letterlijk betekent jiu-jitsu: zachte kunst (jiu = zacht/ meegaand, jitsu = kunst/ vaardigheid). Hiermee bedoelen ze de kunst te overwinnen door mee te geven in plaats van weerstand te bieden. Je leert ook gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de aanvaller.

3 Oorsprong De geschiedenis van het jiu jitsu is niet met zekerheid the zeggen. Maar de meest populaire theorie gaat over dr. Akiama. Dit was een japanse geneesheer die door veel landen rondtrok om de verschillende vechtkunsten te bewonderen. Met deze kennis was de dokter van plan om de meest complete martial art te maken.

4 Kata Kata is een term uit de Japanse martial arts deze term betekent 'vorm'. Een kata is een stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen. Kata (meervoud is hetzelfde als enkelvoud) hebben allemaal een naam. Vaak heeft deze de naam van de symboliek die achter de kata steekt, bijvoorbeeld 'het fort bestormen', 'de halve maan', 'de ruiter te paard', 'de vlucht van de zwaluw', '24 richtingen'. Dit zijn vertalingen: de kata altijd met hun Japanse naam benoemd zoals Heian Shodan, Chi-i no kata, Naihanchi,, Sansai no kata, Kushanku.

5 Band voordering 6e Kyu wit rokku-kyu 5e Kyu geel go-kyu
4e Kyu oranje yon-kyu of shi-kyu 3e Kyu groen san-kyu 2e Kyu blauw ni-kyu 1e Kyu bruin ichi-kyu 1e Dan zwart sho-dan 2e Dan zwart ni-dan 3e Dan zwart san-dan 4e Dan zwart yon-dan 5e Dan zwart go-dan 6e Dan rood-wit rokku-dan 7e Dan rood-wit shichi-dan (nana-dan) 8e Dan rood-wit hachi-dan 9e Dan rood ku-dan 10e Dan rood ju-dan 11e Dan rood juichi-dan 12e Dan wit (brede band) juni-dan


Download ppt "Jiu Jitsu."

Verwante presentaties


Ads door Google