De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Adéla, Jitka en Dáša presenteren: DIEREN. quiz Zobrazit obrázek v plné velikosti g.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Adéla, Jitka en Dáša presenteren: DIEREN. quiz Zobrazit obrázek v plné velikosti g."— Transcript van de presentatie:

1 Adéla, Jitka en Dáša presenteren: DIEREN

2 quiz Zobrazit obrázek v plné velikosti http://helena.xixao.com/files/5407093.jp g

3 Haai kikker

4 quiz

5 slang schildpad

6 Wie weet het?

7 Hagedis honingbij

8 Belangrijke bij honingbij Werkster Dar Koningin Angel

9 Weer quiz- nu soorten insecten

10 Vlo Luis

11 quiz

12 Mug Wesp

13 Wie zegt het eerst wint

14 Mier Veldspringhaan

15 Belanrijke vissen

16 Zalm Karper

17 Wie wint nu?

18 Snoek Paling

19 En nu....vogels

20 Nachtegal Zwaluw

21 Niet makkelijk, he?

22 Raaf Specht

23 Een beetje tijd....

24 Zadelbekoolevaar Fazant

25 quiz

26 Oehoe Adelaar

27 Nog twee vogels

28 Kalkoen Struisvogel

29 2 misschien nog onbekende knaagdieren

30 Cavia Bever

31 Een paar vleesetende zoogdieren

32 Stinkdier Wasbeer

33 Ten laatste 2 zeezoogdieren

34 Walvis Orka

35 www.youtube.com/watch?v=JV gygZ8druE Video fragment uit de tv serie kids 4 animals

36 Idiomen Een wolf in schaapskleren Een persoon die zich vriendelijk en onschuldig voordoet, maar die in feite gevaarlijk is Diabetes: Een wolf in schaapskleren.Nederland zal naar schatting in 2025 1,3 miljoen diabetespatiënten tellen, voornamelijk met diabetes type 2.

37 Een sluwe vos Een bijzonder slim of listig iemand De politicus blijkt absoluut geen consistent karakter en eenduidig verleden te hebben. De ene keer is hij zo dom als het achtereind van een varken, dan weer is hij zo slim als een vos.

38 zo traag als een slak Erg langzaam De werkgroep van het Openbaar ministerie die kinderporno behandelt, vergadert eens per kwartaal. Dat is te weinig. Het is een soort slak op de elektronische snelweg.

39 Een waarheid als een koe Iets dat zeer evident is, iets dat vanzelf spreekt Een waarheid als een koe is vaak stierlijk vervelend.

40 Vlinders in zijn buik hebben Verliefd of nerveus zijn Het ziet er naar uit dat je de jongen hebt afgeschrikt... Dat is lastig.(…) Wees vriendelijk, maar blijf jezelf. Probeer niet keihard op te vallen. Geniet van die vlinders in je buik !

41 Het zwarte schaap Iemand binnen een groep die niet deugt in de ogen van de rest „We hebben er genoeg van om van alles wat los en vast zit beschuldigd te worden. We zijn niet langer het zwarte schaap van Europa“, aldus de Belgische minister van Financiën.

42 zo stom als een rund ezel het achtereind van een koe het achtereind van een varken Heel erg stom In mijn optiek ben je zo stom als het achtereind van een koe als je de rente gaat verhogen op het moment dat een zware economische crisis aan de poorten rammelt.

43 Hoog te paard zitten Arrogant zijn, zichzelf verheven voelen boven anderen We hebben nu al zo vaak meegemaakt dat justitie hoog te paard aan een zaak begint om klein en beleefd te eindigen, dat ik mijn hart vasthoud.

44 Hijgen als een postpaard Heel zwaar hijgen Onder normale omstandigheden, bijv. als je een trap op rent is het logisch dat de (been)spieren extra zuurstof vragen om die sportieve prestatie te kunnen volbrengen. Ben je eenmaal boven dan klopt je hart in je keel en sta je te hijgen als een postpaard.

45 Een olifantshuid hebben Ongevoelig zijn, vooral voor aanmerkingen en beledigingen Eerst wat in de stad rondgelopen, maar dat is niet altijd een pretje, want op elke straathoek staat wel iemand te bedelen of geld in te zamelen voor een goed doel of een straatkrantverkoper. En het vervelende is dat ze je achternalopen. Je moet wel een olifantshuid hebben om je in deze stad prettig te voelen.

46 Als kat en hond leven Veel ruzie maken met elkaar De twee leven als kat en hond. Ik snap het niet, waarom ze samen leven? Ze maken elke dag een ruzie en dat verveeld mij heel erg veel.

47 Een vogel voor de kat zijn Risico lopen "Ten koste van anderen, die zijn vogelvrij." De grote groep als het ware. Zij zijn vogelvrij, wat in principe betekent dat ze "een vogel voor de kat zijn", verbannen zijn, op gejaagd kunnen worden door wie dat ook wil,... Met andere woorden, die grote groep zit dik in de problemen.

48 www.youtube.com/watch?v=8Hj dqKPcVOw Videofragment- reclame met dieren

49 www.youtube.com/watch?v=ku dpHfctrYw Videofragment uit belspel

50 www.youtube.com/watch?v=NZ c_osOInXE Videofragment- nieuwe heer zoeken voor een kat

51 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "Adéla, Jitka en Dáša presenteren: DIEREN. quiz Zobrazit obrázek v plné velikosti g."

Verwante presentaties


Ads door Google