De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alternatieve routes voor de snelfietsroute / Geen doorgaande weg door Goffertpark.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alternatieve routes voor de snelfietsroute / Geen doorgaande weg door Goffertpark."— Transcript van de presentatie:

1 Alternatieve routes voor de snelfietsroute / Geen doorgaande weg door Goffertpark

2

3 Recreatiefietsers en -wandelaars zullen worden gehinderd door het doorgaande snelfietsverkeer; In het donker sociaal onveilig (dus kiest fietser alternatieve route); Routeafsluiting bij thuiswedstrijden van NEC en andere evenementen (Koningsdag, wandelmarsen, open dag NEC, etc.); Verlichting en geluid zijn voor de fauna in een bos in nachtrust onwelkom (ook 'meefietsende' verlichting wekt onrust); In het bosgedeelte ontstaan bij kruisende paden (16 stuks) onoverzichtelijke situaties; Ook (snel)brommers zullen willen profiteren; Strooien in de winter is erg schadelijk voor het bosgebied; De snelfietsroute is in strijd met het bestemmingsplan Nijmegen Goffert- Winkelsteeg; De snelfietsroute doet afbreuk aan de recreatieve functie van het park dat is aangewezen als een gemeentelijk monument; Een doorgaande snelfietsroute is in strijd met de bedoeling van het Goffertpark, vastgelegd in het Monumentenregister van de Gemeente Nijmegen (Stadspark de Goffert is een typisch voorbeeld van een volkspark.Volksparken zijn aangelegd om enerzijds een rustig wandelgebied te creëren anderzijds om de gezonde lichaamsbeweging in de open lucht te stimuleren). Bezwaren tegen voorgestelde snelfietsroute door Goffertpark:

4 Alternatieve routes: Burgemeester Daleslaan

5

6

7

8 Voordelen Burgemeester Daleslaan: Verbeterde fietsontsluiting naar: – CWZ – Sanadome – Oorlogsbegraafplaats Jonkerbos – St. Nicolaasschool – NEC stadion Fietspaden gescheiden van autoverkeer Mooie, groene route Gebruik bestaande fietspaden

9 Mooie, groene route

10 Alternatieve routes: Slotemaker de Bruïneweg

11

12 Voordelen Slotemaker de Bruïneweg: Aanpassing van een straat in een 30 km zone waar nu te hard gereden wordt (50-75% rijd te hard, hoogst gemeten snelheid 87 km/uur) Gescheiden fietsbanen (beide zijden) Verbeterde fietsontsluiting naar: – Bibliotheek – Goffertbad – Goffertboerderij – Kinderboerderij – Scholen (Canisiuscollege, SSGN, NSV2, Hazesprong, Martinus van Beek, Marwindt en de Windroos) Fietspaden gescheiden van autoverkeer Gebruik bestaande fietspaden

13 Afstand/reistijd Goffertpark vs Burgemeester Daleslaan Afstand: 0,2 km verschil Reistijd: 1 minuut verschil

14 Afstand: 0,3 km verschil Reistijd: 1 minuut verschil Afstand/reistijd Goffertpark vs Slotemaker de Bruïneweg

15 Enquête: Misleidend, welke argeloze recreant wil nou niet dat zijn pad groter, veiliger, breder, lichter en mooier wordt? En dat voor misschien wel 20 euro beloning.

16 Conclusie: Keuze voor beide alternatieve routes? Geen doorgaande verkeersroute door park Park blijft beschikbaar voor recreatiefietsers (kwetsbare gedeeltes van het park worden ontzien ) Bescherming flora en fauna van park Veiliger voor spelende kinderen, voetgangers en loslopende honden In Goffertpark fietsers te gast Alternatieve route veiliger voor gebruikers Alternatieve route praktischer qua aansluitingen Alternatieve route heeft geen beperking wat betreft bruikbaarheid

17 Conclusie n.a.v. Informatieavond Gemeente 09 december 2014 De Gemeente erkent de problemen die een route door het bosdeel van het Goffertpark oplevert: – Pad door park niet overal breed genoeg voor volwaardige snelfietsroute; – Pad door pad sociaal onveilig, wanneer het donker is zullen mensen alternatieve route kiezen: Burgemeester Daleslaan; – Pad bij gladheid niet te strooien, wanneer het glad is zullen mensen alternatieve route kiezen: Burgemeester Daleslaan. Daarom komt de Gemeente met een voorstel waarbij de snelfietsroute ophoud bij het Goffertpark, waarbij fietsers moeten kiezen of ze door het park durven, of via de Burgemeester Daleslaan fietsen.

18 Brief “Onderzoek gebruik Goffertpark “, Datum ambtelijk voorstel 2 december 2014 Veiligheid als issue Substantiële groepen gebruikers voelen zich op de besproken route door het Goffertpark ‘niet altijd veilig’. Dit speelt vooral in het donker, en heeft een relatie met de ligging van het tracé in het groen (tussen struiken en bomen). Zo’n 63% van de fietsers en 51% van de voetgangers geeft aan zich niet altijd veilig te voelen. De groep fietsers die aangeeft zich meestal niet veilig te voelen op de route relateert dit aan: - de donkere, lage begroeiing; - “veel verhalen over criminaliteit”; - “soms de voetbalfans”; - de donkerheid en gebrekkige verlichting, “gevaarlijke gaten in het pad”; - dat de route door het Goffertpark bij gladheid niet gestrooid wordt. Bijna 11% van de fietsers geeft aan de Burgemeester Daleslaan geregeld te gebruiken als alternatief, een kleine 30% af en toe. Dus een totaal van 41%.

19 Wordt de keuze gemaakt voor een onvolledige snelfietsroute ?

20 Of wordt de snelfietsroute Beuningen-Nijmegen een volledige snelfietsroute …


Download ppt "Alternatieve routes voor de snelfietsroute / Geen doorgaande weg door Goffertpark."

Verwante presentaties


Ads door Google