De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst 1."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst 1

2

3 Dit vind ik normaal. Ik kijk er graag naar.

4 Ik neem alleen verkering als iemand geschikt lijkt om mee te trouwen!

5 Just for the fun!

6 Wat vind jij belangrijk in een relatie? kies 2 kaarten

7

8 Zelfbeeld hoe zie jij jezelf?
Iedereen heeft positieve en negatieve kanten en vaak kunnen we negatieve kanten ontzettend makkelijk over onszelf benoemen. De mooie eigenschappen zullen we niet snel tegen iemand vertellen, dat staat dan ‘arrogant’. Maar dat is de schoonheid van binnen die meer en langer impact zal hebben dan de buitenkant.

9 Verkering Verkering kun je ook omschrijven als tijd waarin je wil
ontdekken of je bij elkaar past, en dan niet zozeer lichamelijk, maar ook geestelijk. Of je echt soulmates bent! Je hart met elkaar kunt delen. Als dat kan, dan is dat een veilige plek om het cadeau wat God je heeft gegeven (je lichaam) aan die ander te geven.

10 Relatie Een gezonde relatie is gebouwd op een aantal pijlers. Het lichamelijke is maar één aspect. Andere pijlers zijn: sociaal, emotioneel en geestelijk. Bouw je maar op één pilaar, dan zakt je huis scheef. Verkering is een goede tijd om juist aan die pijlers te werken. Te zorgen dat je huis stevig staat.

11 Wat zijn voorbeelden van pijlers?
Geestelijk – samen bidden, samen praten over God Emotioneel – liefde, begrepen worden als je verdriet hebt Sociaal – elkaars vriendschappen respecteren, samen vriendschappen bouwen Lichamelijk- knuffelen, hand vasthouden, schouderklopje

12 Een goed huis kost tijd en energie Een fundament is onmisbaar!
Emotioneel Sociaal Geestelijk Lichamelijk Een goed fundament in een relatie moet je tijd geven. Denk daarbij aan de pijlers!

13 Een wereldse visie op seksualiteit

14 Keuze moment Als je bij makkelijke keuzes al wegloopt voor het ‘gevaar’ bescherm jij jezelf zodat je moeilijke keuzes niet meer hoeft te maken.


Download ppt "Godsdienst 1."

Verwante presentaties


Ads door Google