De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In de crisis jaren, voor de oorlog, zwierf ik vaak over de heide, die er in die tijd anders uitzag. Waar nu het restaurant, de schaapskooi en sterrenwacht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In de crisis jaren, voor de oorlog, zwierf ik vaak over de heide, die er in die tijd anders uitzag. Waar nu het restaurant, de schaapskooi en sterrenwacht."— Transcript van de presentatie:

1

2 In de crisis jaren, voor de oorlog, zwierf ik vaak over de heide, die er in die tijd anders uitzag. Waar nu het restaurant, de schaapskooi en sterrenwacht zijn gelegen was toen de vuil stortplaats van Heerlen. Ook de bossen bestonden nog niet. Alleen knie hoge heide. Met planting van de bomen en aanleggen van de wandelpaden is een begin gemaakt door de heide-maat- schappij in de werk verschaffing. Tegelijkertijd begon ook aan de randen van de heide de huizenbouw en de aanleg van het zwembad. Zo doende werd telkens een stukje van de natuur af geknabbeld.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Enkele opnames.

18

19

20

21

22 Dat spook wil ik elke dag tegen komen.

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37 Er is een legende betreffende de Rode beek en wel deze: In een ver verleden werd hier slacht geleverd tussen de Hessen en een andere clan. Hierbij vielen zoveel slachtoffers, dat hun bloed het water rood kleurde. De hoofdman der Hessen sneuvelde en werd hier begraven. Ieder zijner strijders vulde zijn helm met aarde en stortte dat op zijn graf. Hierdoor ontstond de bekende He(k)ssenberg. De werkelijkheid is,dat in het brongebied van de beek veel ijzer-oer voor komt,die het water rood kleurt, evenals de lage vegetatie, waarvan de volgende foto’s getuigen.

38

39

40

41

42

43


Download ppt "In de crisis jaren, voor de oorlog, zwierf ik vaak over de heide, die er in die tijd anders uitzag. Waar nu het restaurant, de schaapskooi en sterrenwacht."

Verwante presentaties


Ads door Google