De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VOORSCHRIFTEN PERSONENREGISTRATIE. LPDP In ieder bedrijf heb je wel een persoonsregistratie. Maar er zijn wel verschillende voorschriften voor. In deze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VOORSCHRIFTEN PERSONENREGISTRATIE. LPDP In ieder bedrijf heb je wel een persoonsregistratie. Maar er zijn wel verschillende voorschriften voor. In deze."— Transcript van de presentatie:

1 VOORSCHRIFTEN PERSONENREGISTRATIE

2 LPDP In ieder bedrijf heb je wel een persoonsregistratie. Maar er zijn wel verschillende voorschriften voor. In deze presentatie kunt u zien wat wel en niet mag.

3 DE REGELS VAN HET VERWERKEN VAN PERSONEELSREGISTRATIE Voorafgaande toestemming: dat je van te voren eerst toestemming moe vragen aan de persoon om zijn gegevens op te mogen slaan. Geeft diegene geen toestemming mogen ze het niet opslaan. Informatieplicht: je moet van tevoren vrijgeven wanneer je deze informatie gaat gebruiken. Correctierecht: De gegevens van de des betreffend persoon moeten kunnen worden aan gepast als de persoon er om vraagt Beveiligingsplicht: Je moet weten dat je gegevens goed beveiligd zijn, dus het bedrijf heeft je beveilingsplicht te geven.

4 VERTROUWELIJK Er zijn ook vertrouwelijke dingen in een persoonsregistratie. Hiernaast ziet u welke vertrouwelijk zijn. Je bloedgroep Je allergieën Je banknummer/ rekeningnummer Of je getrouwd / gescheiden bent

5 OPENBAAR Er is ook informatie over jou die openbaar is, die dus iedereen mag weten. Die zie je hiernaast. Je adres / postcode Je naam Je telefoonnummer Of je man of vrouw bent geboortedatum

6 VERBODEN Er is ook informatie dat echt verboden is. Dit zijn dingen die dus echt niemand mag weten. Hiernaast zie je ze. Of je een bepaalde ziekte hebt Bijvoorbeeld aids. Je relatievoorkeur, of je op mannen of op vrouwen valt Je stamboomonderzoeke n op aangrijpende familiegebeurtenissen. Of je seksueel misbruikt bent, door iemand vroeger.

7 SLOT Hopelijk heeft deze presentatie je geholpen om een idee te krijgen van de voorschriften van personeelsregistratie. Als u nog vragen heeft kunt u ze stellen.


Download ppt "VOORSCHRIFTEN PERSONENREGISTRATIE. LPDP In ieder bedrijf heb je wel een persoonsregistratie. Maar er zijn wel verschillende voorschriften voor. In deze."

Verwante presentaties


Ads door Google