De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering"— Transcript van de presentatie:

1 Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering
HEELAL Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering

2 SMART-VRAGEN 1; Hoe is het heelal ontstaan?
2; Is leven in het heelal mogelijk, of is er al leven?

3 BRONNENKAART

4 HOOFDLIJN ARTIKELEN Bij het beantwoorden van onze Smart-vragen hebben wij ons vooral gericht op de tweede smart vraag en daarbij hebben wij verschillende artikelen behandeld. Een aantal artikelen hielpen ons niet verder met het onderzoek, dit waren artikel; 2 en 3, en 4 en 5. Bij de andere artikelen konden wij wel verder gaan op ons doel. Het hoofdonderwerp van onze rode draad is dan ook het leven in het heelal of dat er is, en het dat het mogelijk is voor de mensheid om in de toekomst op een planeet te leven. We zijn dieper ingegaan in hoe dit mogelijk is en wat er voor nodig is.

5 DE WETENSCHAPPER Edwin Hubble
Hij werd geboren in 1889, in Marshfield, Missouri, VS. Hij studeerde rechten aan de universiteit van Chicago en daarna in Oxford, Engeland. Toen hij in 1913 in de VS terugkwam werd Hubble advocaat. Een jaar later zegde hij die carrière vaarwel om te gaan werken bij het Yerkes Observatorium, dat deel uitmaakte de Chicago University. In 1919 ging hij naar het Mount Wilson Observatorium. Daar bewees hij niet alleen dat het heelal aan het uitzetten was, maar bedacht hij ook het eerste belangrijke classificatiesysteem voor melkwegstelsels. Hubble bleef de rest van zijn carrière bij Mount Wilson. De bekende Hubble-ruimtetelescoop (zie afbeelding rechts), die als een kunstmaan rond de aarde draait voor astronomische waarnemingen en opnamen, is naar hem genoemd. Rond 1929 had Edwin Hubble een hoop informatie verzameld over de afstand van melkwegstelsels tot de aarde en, met behulp van roodverschuivingen, over hun snelheid kon hij aantonen dat hoe verder een melkwegstelsel staat, hoe sneller het zich beweegt. In 1929 publiceerde hij de Wet van Hubble die dit feit in een wiskundige formule uitdrukte. Zijn bevindingen bewezen dat het heelal in snel tempo uitzet. Dit hielp andere astronomen een schatting te maken van de leeftijd en het mogelijke lot van het heelal.

6 SLOT Wij hebben met veel plezier aan deze module gewerkt, en vinden het best jammer dat we al met dit onderwerp klaar zijn. Dit hadden we eigenlijk niet verwacht omdat we in het begin niet goed wisten wat we moesten verwachten van het van ANW en de module heelal. Achteraf zijn we achter een boel dingen gekomen waar we eerst niets van af wisten. Dit kwam met name door het zoeken van artikelen, want zo las je veel informatie en leerde je dus ook meer over het onderwerp Heelal.


Download ppt "Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering"

Verwante presentaties


Ads door Google