De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Facebook Met bijlage ‘Starten met Facebook’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Facebook Met bijlage ‘Starten met Facebook’"— Transcript van de presentatie:

1 Facebook Met bijlage ‘Starten met Facebook’
Handleiding voor de Contactcirkel te Duiven 12 maart 2015 Alie Engelsman, Presentation Matters

2 Inhoudsopgave Weet waar je aan begint
Weet waar je het voor wilt gebruiken Contact met vrienden Privacy instellen Vriendschapsverzoeken ontvangen Gevonden worden Groepen/lijsten maken ‘Getagd’ in een foto Het activiteitenlogboek Meldingen Beveiliging Advertenties Andere instellingen Persoonlijke informatie Interesses weergeven Berichten plaatsen Foto’s, fotoalbums en video’s Reageren op een bericht Chatten met vrienden Meedoen aan groepen Spelletjes spelen Pagina’s leuk vinden Afsluiting Bijlage: Starten met Facebook

3 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Weet waar je aan begint….. Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bekijk eerst eens het volgende filmpje dat aangeeft wat de invloed van Facebook kan zijn… Klik op de link of op de afbeelding hieronder.

4 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Weet waar je het voor wilt gebruiken Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Contact met vrienden leuke nieuwtjes delen foto’s delen berichten van anderen delen chatten Meedoen in groepen zelfde interesses nieuwsgroepen creatieve groepen weggeefhoeken, ruilhoeken e.d. fotogroepen recepten Spelletjes doen Candy Crush Saga Farm Heroes Saga enzo Promotie van eigen bedrijf

5 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Contact met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Leuk, maar bedenk wel dat jouw vrienden jouw berichten kunnen delen met hun vrienden. Weet wie je vrienden zijn en weet wat je wel of niet met ze deelt op Facebook! Je kunt een ‘foute’ foto of bericht wel zelf verwijderen op jouw facebookpagina, maar als anderen hem al hebben gedeeld kun jij daar niets meer tegen doen! Accepteer niet alle verzoeken zomaar en maak onderscheid tussen bijvoorbeeld ‘familie’, ‘beste vrienden’, ‘kennissen’ enzo.

6 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Privacy instellen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Als je aan Facebook meedoet begeef je je op het internet. Echt veilig is het nooit, maar je kunt er zelf wel wat aan doen via de privacy-instellingen. Deze vind je in de blauwe balk, helemaal rechts, bij ‘Instellingen’.

7 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Privacy instellen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt instellen dat alleen vrienden jouw berichten mogen zien, maar je kunt ook voor de optie ‘aangepast’ kiezen. Ik zou dat hier niet doen omdat dat dan voor alle berichten geldt. Je kunt dat ook per bericht doen. Daar komen we straks op terug.

8 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Vriendschapsverzoeken ontvangen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bepaal wie jou een vriendschapsverzoek kan sturen en wie niet. In de blauwe balk zie je een rood vierkantje bij het vriendensymbool als je zo’n verzoek krijgt. Je kunt dan een verzoek bevestigen. Je hoeft niet alle verzoeken te accepteren.

9 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Gevonden worden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Eenmaal op Internet loop je kans dat mensen je ‘vinden’ via o.a. Google. Je kunt bij de privacy-instellingen aangeven of je dat wilt of juist niet.

10 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Maak groepen/lijsten Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Als je veel vrienden hebt deel ze dan in in groepen/lijsten. Je kunt dan per bericht aangeven welke groep(en) jouw bericht mogen ontvangen. Geef de lijst een naam en selecteer je vrienden door de beginletter in te tikken. Facebook maakt zelf ook lijsten, die je kunt verwijderen of aanpassen.

11 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Maak groepen/lijsten Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Stel: je wilt een bericht versturen dat alleen voor de familie is. Klik voor je het bericht verstuurt op het blauwe vakje ‘vrienden’ en daarna op opties. Daar selecteer je de juiste lijst/groep, bijvoorbeeld familie.

12 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
‘Getagd’ in een foto? Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Mensen kunnen jouw gezicht ‘taggen’ in een foto. Als je daar niets aan doet komt die foto op jouw tijdlijn en kunnen jouw vrienden deze foto zien. Wil je dat niet altijd, dan kun je instellen dat je je toestemming moet geven.

13 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Het activiteitenlogboek Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. In het activiteitenlogboek kun je snel controleren wat er allemaal is gebeurd op Facebook waar jij bij betrokken bent, per categorie. Je kunt daar ook nog bepalen of je een bericht wil uitlichten, toestaan, verbergen of verwijderen.

14 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meldingen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bij instellingen m.b.t. meldingen kun je aangeven of er een geluid afgespeeld wordt als je een melding hebt, of je meldingen van verjaardagen wilt ontvangen enzovoort. Belangrijk hier is wel het kopje adres. Daar kun je aangeven of je van alle meldingen s wilt ontvangen of niet. Als je veel berichten ontvangt kun je dat beter uitzetten, zodat je postbus niet vol loopt.

15 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Beveiliging Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bij instellingen m.b.t. beveiliging kun je bijvoorbeeld je account beveiligen met een wachtwoord voor applicaties, codes genereren of via je telefoon als extra beveiliging instellen. Je kunt daar ook je account deactiveren, als je met Facebook wilt stoppen of als er een ander probleem is. Zelf doe ik daar niets mee.

16 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Advertenties Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Facebook is nog steeds een applicatie (programma) die je gratis kunt gebruiken. Daarom heb je te maken met advertenties die Facebook kan koppelen aan jouw interesses en acties. Je ziet bijvoorbeeld advertenties verschijnen als je naar een auto op marktplaats hebt gezocht. Je kunt pagina’s van bedrijven ‘leuk vinden’ en dan kan jou naam bij zo’n pagina staan. Je kunt niet veel doen om dat tegen te houden, maar ja, je zit wel ‘gratis’ op Facebook.

17 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Andere instellingen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Andere instellingen die mogelijk zijn, hebben te maken met Blokkeren, Volgers, Apps, Mobile, Betalingen, Ondersteuningsdashboard, Video’s. Zelf doe ik daar niets mee, maar je kunt zelf rondkijken waar je nog wat wilt instellen.

18 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Persoonlijke informatie Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bij het registreren moet je bepaalde informatie over jezelf invullen, zoals voornaam, achternaam, adres en geboortedatum. Later kun je daar nog gegevens aan toe voegen, zoals woonplaats, familie en relatie, opleiding en werk en andere gegevens. Daar ben je vrij in, dus het hoeft niet. Als je dat niet invult kunnen je vrienden daar naar vragen.

19 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Persoonlijke informatie Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Alle informatie die je invult (persoonlijke gegevens, foto’s, vrienden, interesses, groepen, e.d.) zijn zichtbaar voor je vrienden. Een onbekende zal dat allemaal niet zien. Hij zal eerst een vriendschapsverzoek moeten doen en door jouw geaccepteerd moeten worden.

20 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Interesses weergeven Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Op Facebook kun je aangeven welke boeken je hebt gelezen, naar welke films je hebt gekeken, welke tv-programma’s je leuk vindt, van welke sportverenigingen je supporter bent, welke plaatsen je hebt bezocht. Facebook houdt het allemaal bij en doet zelfs suggesties. Maar houd wel in de gaten dat ze daar de reclameboodschappen op af kunnen stemmen.

21 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Berichten plaatsen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Op Facebook heb je een persoonlijke pagina en een startpagina. Op de persoonlijke pagina zul je alleen je eigen berichten zien. Op de startpagina zie je ook de berichten die je vrienden hebben geplaatst.

22 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Berichten plaatsen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt op zowel de persoonlijke pagina als op je startpagina een bericht plaatsen. Als je een bericht op je startpagina zet, komt dat automatisch op je persoonlijke pagina en vice versa. Op je persoonlijke pagina kun je iets meer aangeven, zoals tijdstip en levensgebeurtenis.

23 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Berichten plaatsen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bij het bericht kun je aangeven hoe je je voelt (smiley) of waar je naar kijkt op tv, of wat je eet of drinkt, of waar je naar toe gaat. Die mogelijkheden vind je onder het teken. Je kunt maar een mogelijkheid per bericht kiezen.

24 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Berichten plaatsen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bij het bericht kun je aangeven hoe je je voelt (smiley) of waar je naar kijkt op tv, of wat je eet of drinkt, of waar je naar toe gaat. Die mogelijkheden vind je onder het teken. Je kunt maar een mogelijkheid per bericht kiezen.

25 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Berichten plaatsen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt foto’s toevoegen aan je bericht of een video. Die foto’s of video haal je van je eigen pc op (uploaden) en deze wordt dan op je Facebook neergezet. Foto’s kun je in het bericht verwijderen via het kruisje rechtsboven in de foto. Als je op het vakje met de + klikt kun je nog een foto uploaden.

26 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Foto’s, fotoalbum en video’s Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Foto’s worden bewaard op je Facebookpagina. Je kunt ze vinden op de persoonlijke pagina, onder foto’s. Je kunt een fotoalbum maken zodat je foto’s bij elkaar houdt. Facebook maakt zelf ook albums, zoals profielfoto’s en omslagfoto’s.

27 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Reageren op een bericht Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt op verschillende manieren op een bericht reageren, door ‘Vind ik leuk’, door ‘Reageren’ en (meestal) door ‘Delen’. Als je een bericht leuk vindt verschijnt er een handje met de duim omhoog. Je kunt ook reacties van anderen op het bericht leuk vinden.

28 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Reageren op een bericht Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Als je een bericht deelt, verschijnt het op de tijdlijn van al jouw vrienden. Het is dan een bericht dat jij verstuurt. Je kunt er dan ook nog iets bij schrijven. Als iemand een bericht van jou deelt verschijnt dat dus op de tijdlijn van alle vrienden van die persoon.

29 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Reageren op een bericht Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Klik op ‘Reageren’ als je met tekst op een bericht van een Facebookvriend wilt reageren. Onder zo’n bericht komt je profielfoto te staan met een tekstblokje er naast. Daar kun je je reactie invullen. Je Facebookvriend krijgt een melding als je hebt gereageerd op zijn bericht. Zo krijg jij ook een melding als iemand op jouw bericht reageert.

30 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Reageren op een bericht Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Aan een reactie op een bericht kun je een smiley (verschillende soorten) of één foto toevoegen.

31 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Chatten met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Via Facebook kun je chatten met vrienden. Alleen degene waar je mee chat kan die berichten lezen en beantwoorden. Ze worden ook wel PB (persoonlijk bericht) genoemd. Op de startpagina kun je zien welke vrienden actief zijn op Facebook.

32 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Chatten met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Als je op de naam van je Facebook-vriend klikt verschijnt er een klein schermpje. Daar kun je je bericht neerzetten of beantwoorden.

33 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Chatten met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt ook klikken op de tekstwolkjes boven in de blauwe balk en dan degene selecteren met wie je wilt chatten. Heb je een chatbericht ontvangen, dan staat daar een rood vakje met een getal.

34 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Chatten met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Om iemand te zoeken waar je al even niet mee hebt gechat en die niet in de lijst vrienden staat kun je op ‘Alles weergeven’ klikken. Je krijgt dan de hele geschiedenis van chatberichten te zien.

35 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Chatten met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt met meer mensen tegelijk chatten en instellingen voor de chatsessie instellen.

36 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meedoen aan groepen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Op Facebook zijn veel groepen actief en er komen er steeds meer bij. Er zijn bijvoorbeeld ‘Weggeefhoeken’ waar mensen lid van kunnen worden om dingen weg te geven of dingen (gratis) op te halen. Zo’n groep wordt door iemand (in het geval van Weggeefhoek Duiven door Esther van IJs) beheerd.

37 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meedoen aan groepen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Facebook geeft zelf suggesties voor groepen waar je aan mee zou kunnen doen, op basis van je persoonsgegevens of waar je al eerder interesse in hebt getoond of op basis van aan welke groepen je vrienden mee doen.

38 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meedoen aan groepen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Sommige groepen zijn openbaar. Iedereen kan alles van zo’n groep bekijken. Andere zijn besloten. Dat houdt in dat iedereen de groep wel kan vinden en kan zien wie er lid zijn, maar alleen de leden kunnen de berichten lezen. Voor beiden geldt dat je je moet aanmelden als lid en dat de beheerder je moet toelaten.

39 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meedoen aan groepen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Als je aan veel groepen mee doet kun je veel meldingen verwachten. Gelukkig kun je instellen waar je wel of niet de meldingen van wilt krijgen, of alleen van vrienden, of alleen de hoogtepunten. Dit werkt trouwens niet altijd.

40 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Meedoen aan groepen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Mee doen in groepen kan erg leuk zijn, maar pas op met wat je in een bericht zet. In zo’n groep zitten mensen die je niet kent. Als je bijvoorbeeld iets aanbiedt in een weggeefhoek, zet dan niet je adres of telefoonnummer in het bericht, maar doe dat via een persoonlijk bericht (PB).

41 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Spelletjes spelen Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Veel mensen gebuiken Facebook om spelletjes te spelen. Bekende spelletjes zijn Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga, enzovoort. Door samen met Facebookvrienden te spelen kun je je vrienden om hulp vragen bijvoorbeeld om naar een volgend level te gaan. Pas op! De spelletjes zijn verslavend…

42 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Pagina’s leuk vinden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bedrijven en organisaties hebben vaak een bedrijfspagina. Zij kunnen mensen (bijvoorbeeld hun vrienden) via Facebook uitnodigen om hun pagina ‘leuk’ te vinden. Zo probeert een bedrijf of organisatie een breder netwerk op te bouwen.

43 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Pagina’s leuk vinden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Pagina’s die je leuk vindt bewaart Facebook ook. Je vindt een overzicht op je persoonlijke pagina. Per pagina kun je aangeven of je meldingen van die organisatie wilt ontvangen

44 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Afsluiting Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. We hebben nog lang niet alle mogelijkheden van Facebook behandeld, maar het is ook leuk om zelf te ontdekken door er aan mee te doen. Er is ook een Helpdesk waar je vragen kunt opzoeken. Als afsluiting nog een leuk stukje video….

45 Bedankt voor je aandacht!
Veel plezier op Facebook!

46 Starten met Facebook Bijlage bij ‘Handleiding voor de Contactcirkel te Duiven’ 12 maart 2015 Alie Engelsman, Presentation Matters

47 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Weet waar je aan begint….. Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Bekijk eerst eens het volgende filmpje dat aangeeft wat de invloed van Facebook kan zijn… Klik op de link of op de afbeelding hieronder.

48 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Weet waar je het voor wilt gebruiken Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Contact met vrienden leuke nieuwtjes delen foto’s delen berichten van anderen delen chatten Meedoen in groepen zelfde interesses nieuwsgroepen creatieve groepen weggeefhoeken, ruilhoeken e.d. fotogroepen recepten Spelletjes doen Candy Crush Saga Farm Heroes Saga enzo Promotie van eigen bedrijf

49 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Contact met vrienden Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Leuk, maar bedenk wel dat jouw vrienden jouw berichten kunnen delen met hun vrienden. Weet wie je vrienden zijn en weet wat je wel of niet met ze deelt op Facebook! Je kunt een ‘foute’ foto of bericht wel zelf verwijderen op jouw facebookpagina, maar als anderen hem al hebben gedeeld kun jij daar niets meer tegen doen! Accepteer niet alle verzoeken zomaar en maak onderscheid tussen bijvoorbeeld ‘familie’, ‘beste vrienden’, ‘kennissen’ enzo.

50 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Ga naar de website van Facebook. Dat kun je doen door via Google naar Facebook te zoeken.

51 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je komt op de Registratiepagina van Facebook terecht.

52 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Vul de gegevens in bij ‘Registreren’.

53 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. De eerste stap bij Facebook is het zoeken naar vrienden, maar dat kun je ook even overslaan. Je kunt ook later vrienden zoeken.

54 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. De tweede stap bij Facebook is het instellen van je profielfoto. Ook dat kan later, maar ik laat je wel even zien hoe je dat doet. Via de groene knop kun je een foto van je computer afhalen. Dat noemen ze ‘uploaden’.

55 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Kies een leuke foto en klik op openen. Je ziet dat de foto in het foto-venstertje verschijnt. Je kan soms nog wat schuiven tot je foto er zo goed mogelijk op staat. Klik daarna op ‘Volgende’.

56 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je komt dan in een welkomscherm. Facebook vraagt je om je registratie te bevestigen via het tje dat ze je hebben gestuurd. Als je dat hebt gedaan kun je verder. Facebook vraagt je akkoord te gaan met een aantal voorwaarden. Die moet je accepteren om met Facebook aan de slag te gaan.

57 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt daarna een paar privacy-zaken invullen, maar daar komen we uitgebreid op terug. Vul daar vast in dat alleen vrienden je inhoud en berichten kunnen bekijken.

58 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je ziet dat op de blauwe balk van je Facebookpagina een aantal zaken staan. Je kunt vrienden zoeken in het zoekvenster, daarna zie je je profielfoto. Als je daar op klikt kom je op je persoonlijke pagina terecht en de pagina zoals je vrienden die zien als ze jouw naam aanklikken. Daarnaast zie je de startpagina. Daar kom je op terecht als je inlogt op Facebook. Klik je op ‘Vrienden zoeken’ dan kom je een lijst tegen met ‘Mensen die je misschien kent’. Deze lijst maakt Facebook zelf. Het zijn meestal vrienden van jouw vrienden. Zo kun je bekijken of er iemand tussen zit die je een vriendschapsverzoek wilt sturen. Het plaatje daarnaast wordt witgekleurd als iemand jou een vriendschapsverzoek heeft gestuurd. De tekstwolkjes worden wit als iemand met je wil chatten of jou een persoonlijk bericht heeft gestuurd. Het wereldbolletje geeft aan wanneer er meldingen zijn die je nog niet hebt gezien. Het slotje kun je aanklikken voor privacy-instellingen en het pijltje geeft nog andere opties weer.

59 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. We gaan naar je persoonlijke pagina (op je profielfoto klikken). Daar zie je je ‘eerste bericht’, namelijk dat je een profielfoto hebt geplaatst. Je kunt ook een omslagfoto plaatsen, dat is de foto in de brede balk achter je profielfoto.

60 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Haal weer een foto van je computer. Let er op dat de omslagfoto breed en smal is, dus een deel van een normale foto valt weg. Je kunt de foto vaak zo slepen dat hij er zo mooi mogelijk op kimt te staan. Daarna klik je op wijzigingen opslaan.

61 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Haal weer een foto van je computer. Let er op dat de omslagfoto breed en smal is, dus een deel van een normale foto valt weg. Je kunt de foto vaak zo slepen dat hij er zo mooi mogelijk op kimt te staan. Daarna klik je op wijzigingen opslaan. Kijk eens op je startpagina? Daar staat het bericht dat je je omslagfoto hebt bijgewerkt. Je vrienden krijgen dat bericht ook te zien.

62 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Nu moet je nog vrienden gaan zoeken, want als je klikt op de knop vrienden staat daar ‘Geen vrienden om weer te geven’. Klik daarom op ‘vrienden zoeken’. Je krijgt dan een lijst met Facebookgebruikers te zien. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je de Facebookgebruikers uit Duiven (woonplaats) wilt zien. Als je al namen weet kun je die natuurlijk ook invullen.

63 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Kies iemand uit die je kent en klik op de knop ‘Vriend toevoegen’. Er wordt nu een vriendschapsverzoek gestuurd naar die persoon. Hij kan dat verzoek accepteren en dan krijg jij bericht dat jullie Facebookvrienden zijn.

64 Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan.
Starten met Facebook Klik op de knop om naar de inhoudsopgave te gaan. Je kunt nu berichten op Facebook plaatsen, met foto’s of een video als je dat wilt, je kunt reageren op berichten van je vrienden, je kunt met ze chatten enzovoort. Je kunt ook meedoen aan groepen, pagina’s leuk vinden en spelletjes doen. Hoe je je privacy verder in kunt stellen en om moet gaan met berichten versturen en groepen lees je in de handleiding. Klik hier om naar de inhoudsopgave te gaan en het onderwerp te kiezen waar je meer over wilt weten. Veel plezier!


Download ppt "Facebook Met bijlage ‘Starten met Facebook’"

Verwante presentaties


Ads door Google