De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraph 2.10. Bolsheviks signed a peace treaty with Germany Treaty of Brest-Litowsk. France and England were furious They had to fight Germany alone.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraph 2.10. Bolsheviks signed a peace treaty with Germany Treaty of Brest-Litowsk. France and England were furious They had to fight Germany alone."— Transcript van de presentatie:

1 Paragraph 2.10

2 Bolsheviks signed a peace treaty with Germany Treaty of Brest-Litowsk. France and England were furious They had to fight Germany alone now!

3 Some people were not happy with the Bolsheviks They didn’t want a Bolshevik leader They are called: “Whites” 1918: civil war between Whites and Bolsheviks. The whites wanted the Tsar back.

4 To stop the Whites, The Bolsheviks leaders decided to kill the whole Tsar family.

5

6

7

8 Rusland heeft een punt gezet achter het onderzoek naar de moord op de laatste Russische Tsaar Nicolas II en zijn familie in 1918. Het onderzoek was in 1991 gestart na de val van de Sovjet-Unie. Het stond symbool voor een terugblik op een zeventig jaar durend communistisch regime, volgens sommigen een glorieuze tijd, volgens anderen een nachtmerrie.

9

10 Tienduizenden Russen hebben gisteren herdacht dat 90 jaar geleden tsaar Nicolaas II en zijn gezin in de kelder van het Ipatijev-huis in Jekaterinburg zijn vermoord. Op de televisie was het een indrukwekkend gezicht: een eindeloze religieuze processie met iconendragende popes trok vanaf de kerk die tegenwoordig op de plaats van het Ipatijev-huis staat naar de mijnschacht waar in 1918 de stoffelijke overschotten van de keizerlijke familie werden gedumpt.

11 Ook Maria Fjodorovna Romanova was van de partij, een van de nazaten van de keizerlijke familie. Zij zet zich al jaren in voor officiële rehabilitatie van Nicolaas II en zijn gezin. Door de kerk zijn zij in 2000 al heilig verklaard, maar de staat laat het nog afweten. Poetin en Medvedev zijn druk bezig om Stalin als een positieve held af te schilderen. Het zou vanuit hun optiek dan ook raar zijn als ze nu ook de slachtoffers van Stalin en zijn trawanten zouden rehabiliteren.

12 Officiële geschiedenisboeken in Rusland wijden amper aandacht de door Stalin begane massamoord op zijn eigen volk. Het is alsof in Duitsland Hitler nog altijd als een briljant politicus zou worden vereerd. Zelfs Lenin doet het nog altijd goed in Rusland, ook al heeft hij de aanzet tot het grote moorden gegeven. Overal in het land zijn nog straten naar hem vernoemd, zijn standbeeld prijkt op menig plein.

13 Civil war: a war between 2 groups in 1 country The end


Download ppt "Paragraph 2.10. Bolsheviks signed a peace treaty with Germany Treaty of Brest-Litowsk. France and England were furious They had to fight Germany alone."

Verwante presentaties


Ads door Google