De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Footprint kennisquiz Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Footprint kennisquiz Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Footprint kennisquiz Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015

2 Vraag 1 Hoeveel voetbalvelden heeft de gemiddelde Nederlander nodig voor zijn/haar levensstijl? a)3,5 b)9,6 c)12,7 d)15,4

3 Antwoord C) 12,7

4 Earth Overshoot Day De dag waarop we wereldwijd net zoveel van de aarde hebben gebruikt als wat de aarde in een jaar kan opbrengen

5 Vraag 2 Op welke dag viel Earth Overshoot Day in 2013? a)20 juli b)20 augustus c)20 september d)20 oktober

6 Antwoord b) 20 augustus

7 Vraag 3 Welk land heeft de grootste voetafdruk? a)Verenigde Staten b)Verenigde Arabische Emiraten c)Denemarken d)Qatar

8 Antwoord d) Qatar

9 Vraag 4 Op welke plaats staat Nederland in de lijst van landen met de grootste voetafdruk? a)plaats 9 b)plaats 17 c)plaats 24 d)plaats 39

10 Antwoord a) 9

11 Vraag 5 Verwarming een graad lager bespaart … % CO 2 -uitstoot a)7% b)22% c)1% d)15%

12 Antwoord a) 7%

13 Vraag 6 2 kilogram rundvlees levert evenveel CO 2 - uitstoot op als autoritje van Den Bosch naar… a)Amsterdam b)Brussel c)Madrid d)Parijs

14 Antwoord d) Parijs

15 Vraag 7 Een retourtje Amsterdam – New York kost evenveel energie als… a)6 maanden verwarming gemiddelde Nederlandse woning b)4 maanden verwarming gemiddelde Nederlandse woning c)8 maanden verwarming gemiddelde Nederlandse woning d)2 maanden verwarming gemiddelde Nederlandse woning

16 Antwoord a) 6 maanden

17

18 Vraag 8 Hoe lang duurt het voordat kauwgom in de natuur is vergaan? a)1 maand b)1 jaar c)25 jaar d)100 jaar

19 Antwoord c) 25 jaar

20

21 Vraag 9 Waar in de keten van koffie vindt de meeste CO 2 -uitstoot plaats? a)Bij de koffieboer b)Bij het transport c)Bij de productie van boon naar koffie d)Bij de consument

22 Antwoord a) Koffieboer

23 Vraag 10 Hoeveel kilo voedsel wordt er jaarlijks per persoon weggegooid? a)25 kilo b)50 kilo c)100 kilo d)250 kilo

24 Antwoord b) 50 kilo

25 Vraag 11 Hoeveel brandstof kun je met het Nieuwe Rijden besparen? a)1% b)5% c)10% d)25%

26 Antwoord c) 10 %


Download ppt "Footprint kennisquiz Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google