De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari 2015. ELOS Europa als Leeromgeving Op School.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari 2015. ELOS Europa als Leeromgeving Op School."— Transcript van de presentatie:

1 vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari 2015

2 ELOS Europa als Leeromgeving Op School

3 vergroot je wereld! Waar?

4 vergroot je wereld! Wanneer? Uitweek: Za 18-4 t/m vrij 24-4 2015 naar Italië Inweek: Do 26-3 t/m wo 1-4 hier in Nederland

5 vergroot je wereld! Project The Sea De leerlingen maken een presentatie in groepjes van 4 personen. Het onderwerp moet met de invloed van de zee op de Nederlandse geschiedenis te maken hebben. De presentatie wordt in het Engels gegeven en hier krijg je een cijfer voor. Leerling gaan in Chiavari verschillende steden bezoeken en krijgen voorlichting, werken uit een opdrachtenboekje of bezoeken een attractie om meer over de invloed van de zee op die stad te weten te komen.

6 vergroot je wereld! Leren over de invloed van de zee op de Italiaanse en Nederlandse geschiedenis. Doel project en uitwisseling En: - Kennis opdoen van andere culturen en gewoontes (met behulp van de werkboekjes) - Vaardigheden in het Engels - Horizon verbreding - De uitweek vindt plaats in een activiteitenweek. Je mist dus geen toetsen.

7 vergroot je wereld! Verblijf Je verblijft in een gastgezin. Soms dicht bij de school, soms ver weg Soms een rijk gezin, soms arm. De Italiaanse cultuur is heel anders. De matches worden gemaakt aan de hand van je persoonlijke paspoort.

8 vergroot je wereld! Gastgezin - Onthoud, je bent te gast. - Sta open voor een andere cultuur en normen en waarden. - Non verbale houding dwz je lichaamstaal zegt heel veel zonder dat je iets zegt. - Houd je aan hun regels/afspraken. Tip: vraag er ook naar. - Als er een probleem is dan meld je dat aan de begeleiders.

9 vergroot je wereld! Wat neem je mee? 1 stuks hand bagage 1 stuks ruim bagage. Een presentje voor het gezin. Geld……?

10 vergroot je wereld! Inweek Ontvang je Italiaanse leerling gastvrij. Laat de Italiaan een week ervaren hoe jij leeft en betrek ze daar actief bij.

11 Reactie ouder: Fantastische week met gast gehad. Fantastische week met gast gehad. Veel Engels/Italiaans gesproken Veel Engels/Italiaans gesproken Computer met vertaalsite stond standby. Computer met vertaalsite stond standby. Draaide volledig mee in het gezin, ging bijv. ook mee naar voetbaltraining en deed hieraan mee. Draaide volledig mee in het gezin, ging bijv. ook mee naar voetbaltraining en deed hieraan mee. Afscheid was zwaar; we hadden een week een zoon erbij Afscheid was zwaar; we hadden een week een zoon erbij Als je kind de kans krijgt en hij/zij wil dit ondernemen, gun ze dan deze ervaring. Als je kind de kans krijgt en hij/zij wil dit ondernemen, gun ze dan deze ervaring.

12 Manier van communiceren: - Via de mail - Belangrijke gegevens zoals vluchtinformatie, hoe laat verzamelen voor vertrek, inname kopie paspoort en reisverzekering per brief.

13 Selectie Elke leerling schrijft een motivatiebrief. Hier beschrijf je in waarom je mee wilt en wat je van plan bent om van deze trip te leren. Dit doe je in het Engels.


Download ppt "Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari 2015. ELOS Europa als Leeromgeving Op School."

Verwante presentaties


Ads door Google