De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 1: Introductie en algemene staatsinrichting.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 1: Introductie en algemene staatsinrichting."— Transcript van de presentatie:

1 Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 1: Introductie en algemene staatsinrichting

2 Doelen U krijgt inzicht in het programma van de cursus en maakt kennis met elkaar. U krijgt inzicht in de rol van gemeente, provincie, het Rijk en de Europese Unie. U krijgt inzicht in de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende instituties in politiek Nederland.

3 Programma Kennismaking De cursus in vogelvlucht Staatsinrichting Rondleiding

4 Kennismaking: elkaar voorstellen
Wat zijn uw huidige bezigheden? Op welke manieren heeft u de politiek proberen te beïnvloeden? Wat brengt u in? Wat komt u halen? En waarvoor? 5 minuten elkaar interviewen Daarna de ander voorstellen

5 De cursus in vogelvlucht
Bijeenkomst 1: vandaag Kennismaking en staatsinrichting Bijeenkomst 2: woensdag 12 november 2014 Verkiezingen De gemeente Bijeenkomst 3: woensdag 19 november 2014 De gemeenteraad Gastspreker: Anne Mulder, Tweede Kamerlid voor de VVD en oud- gemeenteraadslid Den Haag

6 De cursus in vogelvlucht
Bijeenkomst 4: Donderdag 27 november 2014 Bijwonen raadsvergadering met een observatieopdracht O.l.v. Huri Sahin Bijeenkomst 5: Woensdag 3 december 2014 Lobbyen bij de gemeente - beïnvloeden van beleid en besluitvorming Gastspreker: ervaren lobbyist Bijeenkomst 6: Woensdag 10 december Training Bewust beïnvloeden, door trainers van Debat.NL Uitreiking certificaten

7 Ga met je tablet, laptop of smartphone naar: m.socrative.com
Room name: goigp Even wachten tot iedereen er is.

8 Staatsinrichting: Hoe wordt Nederland bestuurd?
Constitutionele monarchie Parlementaire democratie Opdracht: politiek krachtenveld

9 Drie niveaus van de overheid in Nederland en Europa
De gemeente De provincie Het rijk Europa Deze vragen kunnen worden gebruikt zodat de deelnemers elkaar interviewen en daarna elkaar voor de groep presenteren. Het doel is dat alle deelnemers elkaar iets beter leren kennen.

10 Staatsinrichting: Hoe wordt Nederland bestuurd?
De gemeente Taken van de gemeente De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Deze vragen kunnen worden gebruikt zodat de deelnemers elkaar interviewen en daarna elkaar voor de groep presenteren. Het doel is dat alle deelnemers elkaar iets beter leren kennen.

11 Staatsinrichting: Hoe wordt Nederland bestuurd?
De Provincie: De taken van de Provincie Provinciale en Gedeputeerde Staten Kiezen van de Eerste Kamer Deze vragen kunnen worden gebruikt zodat de deelnemers elkaar interviewen en daarna elkaar voor de groep presenteren. Het doel is dat alle deelnemers elkaar iets beter leren kennen.

12 Staatsinrichting: Hoe wordt Nederland bestuurd?
Het Rijk: Tweede Kamer Eerste Kamer Regering en kabinet

13 Staatsinrichting: Hoe wordt Nederland bestuurd?
De Europese Unie: Het Europees Parlement De Europese Raad en de Raad van Ministers De Europese Commissie Besluitvorming Deze vragen kunnen worden gebruikt zodat de deelnemers elkaar interviewen en daarna elkaar voor de groep presenteren. Het doel is dat alle deelnemers elkaar iets beter leren kennen.

14 Vooruitkijken Bijeenkomst 2: In de tussentijd Verkiezingen en formatie
Gemeente In de tussentijd Lees rustig de informatie over de staatsinrichting na in je cursusmap. Eventuele vragen kun je dan volgende keer stellen.


Download ppt "Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm Cursus Politiek Actief Bijeenkomst 1: Introductie en algemene staatsinrichting."

Verwante presentaties


Ads door Google