De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen."— Transcript van de presentatie:

1 Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen enkele expliciete of impliciete garanties met betrekking tot de gegevens in dit document. © 2012 Microsoft. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u samenwerken zonder eerst een vergadering te plannen. U kunt een adhoc vergadering starten, een PowerPoint-presentatie delen, samenwerken op een whiteboard of uw scherm delen tijdens een chatsessie. 1.Dubbelklik op de naam van een contactpersoon om een chatsessie te starten. 2.Beweeg de aanwijzer over de knop met de monitor en ga als volgt te werk op het tabblad Presenteren: Klik op Bureaublad om de volledige inhoud van uw bureaublad te delen. Klik op Programma en dubbelklik op het programma dat u wilt delen. U ziet boven aan het scherm een werkbalk met opties voor delen. U ziet ook een bericht dat u aan het delen bent. Delen en samenwerken Iemand anders de controle geven over een deelsessie U kunt iemand anders toestemming geven een deelsessie te besturen, informatie bij te dragen, een document te wijzigen of een toepassing te demonstreren. Een PowerPoint-presentatie delen 1.Dubbelklik op de naam van een contactpersoon om een chatsessie te starten. 2.Beweeg de aanwijzer over de knop met de monitor. 3.Klik op het tabblad Presenteren op PowerPoint en upload het bestand naar de chatsessie. 4.Als u de dia's wilt verplaatsen, klikt u op Miniaturen en klikt u op de dia die u wilt weergeven. U kunt ook de pijlen onder aan de vergaderruimte gebruiken. 5.Als u de aantekeningen van de presentator wilt zien, klikt u op Aantekeningen. 6.Klik in de rechterbovenhoek van de dia op de knop Aantekeningen om de werkbalk weer te geven en gebruik markeringen, stempels, een laserpointer, enzovoort. De besturing van een deelsessie weer overnemen 1.Als u de besturing van het bureaublad of een programma weer wilt overnemen, klikt u nogmaals op Besturing overgeven. 2.Als de optie Automatisch besturing geven is geselecteerd, klikt u erop om de optie uit te schakelen. Als u de besturing wilt overnemen van een bepaalde persoon, klikt u op Besturing overnemen. Uw bureaublad of een programma delen 3.Klik op de telefoonknop om audio toe te voegen. 4.Klik op de cameraknop om video toe te voegen. 5.Als u de deelsessie wilt beëindigen, klikt u op de werkbalk op Delen stoppen. 1.Klik boven aan het scherm op de werkbalk voor delen op Besturing overgeven. 2.Klik op de naam van een persoon onder Deelnemers om toegang te verlenen of klik op Automatisch besturing geven om automatisch iedereen toegang te geven die de besturing van uw bureaublad wil overnemen.

2 Een chatsessie met een groep mensen starten U kunt een chatsessie met een groep mensen starten door in de lijst met contactpersonen meerdere contactpersonen of een groep met contactpersonen te selecteren. U kunt ook een chatsessie met één persoon omzetten in een sessie met meerdere mensen. 1.Houd de toets Ctrl ingedrukt terwijl u op de contactpersonen klikt die u wilt uitnodigen. Een niet-geplande telefonische vergadering starten U kunt een adhoc vergadering starten om een onderwerp te bespreken waarover direct een beslissing moet worden genomen. 1.Selecteer de contactpersonen door de toets Ctrl ingedrukt te houden terwijl u op de namen klikt. 2.Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op Telefonische vergadering starten. 3.Kies hoe u de telefonische vergadering wilt starten: Lync-oproep – Lync brengt de oproep tot stand via computeraudio. Mobiel, Werk of een ander nummer – Lync belt de contactpersonen op het gekozen nummer. 4.Uw contactpersonen ontvangen een melding en kunnen de uitnodiging accepteren of weigeren. Bestanden uitwisselen Met de optie voor het uitwisselen van bestanden kunt u in een chatsessie documenten sturen naar uw contactpersonen. 1.Dubbelklik op de naam van een contactpersoon om een chatsessie te starten. 2.Sleep het bestand vanaf uw computer naar het gespreksvenster of gebruik het tabblad Bijlagen in het menu Presentatie. Een whiteboard delen Een whiteboard is een lege pagina die u kunt gebruiken om notities te typen, te tekenen of afbeeldingen te importeren waaraan de deelnemers van de vergadering samen kunnen werken. 1.Beweeg de aanwijzer in een gespreksvenster over het pictogram met de monitor en klik op het tabblad Presenteren op Whiteboard. 2.Gebruik de werkset met hulpmiddelen rechts van het whiteboard om bewerkingen uit te voeren zoals het schrijven, markeren en aanwijzen van tekst of om te tekenen. 2.Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op Chatbericht verzenden. 3.Typ het bericht en druk op Enter. 4.Als u audio wilt toevoegen, klikt u op de telefoonknop. 5.Als u video wilt toevoegen, klikt u op de cameraknop. 6.Als u met één persoon aan het chatten bent en mensen wilt toevoegen, beweegt u de aanwijzer over dit pictogram en klikt u op Meer mensen uitnodigen. Lync verstuurt een uitnodiging voor de bestandsoverdracht en het bestand wordt verzonden zodra de uitnodiging is geaccepteerd. TIP U kunt een bestand ook naar de naam van een contactpersoon slepen om een uitnodiging voor de bestandsoverdracht te verzenden.


Download ppt "Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen."

Verwante presentaties


Ads door Google