De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Schoolkrant illustreren Open Word en typ daarin je tekst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Schoolkrant illustreren Open Word en typ daarin je tekst."— Transcript van de presentatie:

1 De Schoolkrant illustreren Open Word en typ daarin je tekst.

2 Stap 2 Plaats de cursor aan het eind van een woord of regel en druk op Enter

3 Stap 3 Klik op Invoegen > Figuur > Illustratie

4 Stap 4 Kies een Categorie, bijv. Cartoons en klik hierop met linkermuisknop

5 Stap 5 Klik op het gewenste plaatje en klik vervolgens op het bovenste icoontje De afbeelding is nu in je schoolkrant of ander document ingevoegd! Sluit dit venster door te klikken op X rechtsboven.

6 De illustratie is ingevoegd!

7 Bewerken van de illustratie Om de illustratie te kunnen bewerken ATIJD het figuur selecteren door met de linkermuisknop erop te klikken. Er ontstaat dan een frame rondom het plaatje met 8 markeringblokjes

8 Vergroten, verkleinen, verbreden, versmallen Ga met de muispijl op één van de markeringsblokjes staan. Zodra het dubbele pijltje verschijnt de linkermuisknop indrukken en slepen tot de gewenste afmeting is bereikt. Eperimenteer hier zelf mee! Bewerking ongedaan maken? Druk op de toetscombinatie: Ctrl + Z Bewerking ongedaan maken? Druk op de toetscombinatie: Ctrl + Z

9 De illustratie verder bewerken Om de illustratie verder te bewerken, voegen we de Werkbalk Figuur in. Soms is deze werkbalk al zichtbaar in de Menubalk onder de blauwe naambalk of naast de illustratie. Zo niet : Klik op Beeld Vervolgens op Werkbalken Vink aan Figuur

10 De Werkbalk Figuur de meest gebruikte knoppen Knoppen om de illustratie in zwar/wit weer te geven en de helderheid aan te passen Figuur bijsnijden TekstomloopFiguur opmaken

11 Bijsnijden van de illustratie Klik op het Bijsnijden-pictogram in de werkbalk Figuur Beweeg het bijsnijden-symbool naar één van de 8 markeringsblokjes Zodra een markeringsblokje is bereikt de linkermuisknop indrukken Het bijsnijden-symbool verandert nu in een omgekeerde T Hou de muisknop ingedrukt. Sleep de stippellijn om de illustratie bij te snijden. Alles wat buiten de stippellijn valt wordt weggesneden (zie volgende dia)

12 Wat blijft er van de illustratie over ? Dit gedeelte wordt weggesneden Dit blijft over! (zie volgende dia)

13 Nog meer bijsnijden Snij de illustratie nu ook bij vanuit de andere markeringsblokjes Selecteer de illustratie en klikvervolgens op het bijsnijden-pictogram en plaats dit symbool op een markeringsblokje Dit is van de illustratie over Ongedaan maken ? Gebruik de toetscombinatie Ctrl + Z Ongedaan maken ? Gebruik de toetscombinatie Ctrl + Z

14 De illustratie zwart / wit weergeven Klik in de werkbalk Figuur op het 2e icoontje (Afbeeldingsinstellingen) Vink vervolgens de optie Zwart-wit aan De illustratie wordt nu zwart-wit weergegeven; zie volgende dia.

15 Zwart – wit weergave Met deze 4 knoppen kan de helderheid en het contrast worden ingesteld. Experimenteer nu zelf met deze knoppen voor de gewenste helderheid en het contrast. Ongedaan maken? Gebruik de toetscombinatie Ctrl + Z Ongedaan maken? Gebruik de toetscombinatie Ctrl + Z

16 Plaats van de illustratie in de tekst (tekstomloop) Klik op het icoontje met de hond Maak een keus uit de verschillende opties. Klik op de eerste optie Vierkant (zie volgende dia)

17 Tekstomloop VIERKANT De tekst is nu “vierkant” om de illustratie geplaatst Selecteer de illustratie door erop te klikken Klik weer op het hondenicoontje Kies de optie Rondom (zie volgende dia)

18 Tekstomloop RONDOM De tekst is nu “rondom” om de illustratie geplaatst Selecteer de illustratie door erop te klikken Klik weer op het hondenicoontje Kies de optie Achter tekst (zie volgende dia)

19 Tekstomloop ACHTER TEKST De illustratie is nu “achter de tekst”geplaatst Selecteer de illustratie door erop te klikken Klik weer op het hondenicoontje Kies de optie Voor tekst (zie volgende dia)

20 Tekstomloop VOOR TEKST De illustratie is nu “voor de tekst”geplaatst Selecteer de illustratie door erop te klikken Klik weer op het hondenicoontje Kies de optie Boven en onder (zie volgende dia)

21 Tekstomloop BOVEN en ONDER Detekst is nu “onder en boven ” de illustratie geplaatst Selecteer de illustratie door erop te klikken Klik weer op het hondenicoontje Kies de optie Transparant (zie volgende dia)

22 Tekstomloop TRANSPARANT De tekst is nu “transparant ”om de illustratie geplaatst (te vergelijken met de optie Rondom) De optie Omlooppunten bewerken maakt het mogelijk zeer nauwkeurig aan te geven waar de tekst rondom de illustratie wordt geplaatst.

23 Omlooppunten bewerken Door de omloopblokjes te verslepen, wordt het mogelijk heel nauwkeurig de plaats van de tekst te bepalen. Experimenteer zelf met deze optie!

24 Illustratie verplaatsen Selecteer de illustratie door erop te Klikken Zodra het 4 pijltjes-symbool verschijnt de linkermuisknop ingedrukt houden De illustratie kan nu overal naar toe worden gesleept

25 Naar een andere plaats gesleept Met de tekstomloop-optie Rondom is de illustratie naar het begin van het document gesleept.


Download ppt "De Schoolkrant illustreren Open Word en typ daarin je tekst."

Verwante presentaties


Ads door Google