De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS. RISICO’S  Van de weg raken, uit de bocht vliegen;  Geraakt worden door rondvliegende losse delen;  Niet op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS. RISICO’S  Van de weg raken, uit de bocht vliegen;  Geraakt worden door rondvliegende losse delen;  Niet op."— Transcript van de presentatie:

1 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS

2 RISICO’S  Van de weg raken, uit de bocht vliegen;  Geraakt worden door rondvliegende losse delen;  Niet op tijd stilstaan (langere remweg).

3 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS MAATREGELEN  Zet materialen vast zodat ze niet kunnen verschuiven of door cabine vliegen bij een noodstop;  Zorg voor voldoende zicht op de weg (ook naar achteren en opzij);  Stel spiegels goed in;  Lading mag niet meer dan 20 cm buiten het voertuig steken (totale breedte niet meer dan 2,55 meter en op onverharde wegen max. 2,20 meter);  Als achterklep open moet blijven mag deze niet uitsteken buiten de grootste zijomvang van het voertuig.

4 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS LADING OP HET DAK (ONDEELBAAR)  Mag aan de voorzijde maximaal 3,50 meter uitsteken ;  Mag aan de achterzijde maximaal vijf meter uitsteken gemeten vanaf de achterste achteras (van voertuig of éénassige aanhangwagen);  Mag aan de achterzijde maximaal vier meter uitsteken bij meerassige aanhangwagen;  Uitstekende lading overdag markeren met bord;  Uitstekende lading ‘s nachts aan voorzijde markeren met wit licht en aan achterzijde met rood licht.

5 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS LADING OP HET DAK (DEELBAAR)  Mag aan de voorzijde niet uitsteken;  Mag aan de achterzijde maximaal een meter uitsteken gemeten vanaf de achterste achteras (van voertuig of aanhangwagen);  Mag aan de zijkant niet meer dan 20 cm uitsteken.

6 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS VERVOER GEVAARKIJKE STOFFEN  Let op specifieke regels bij vervoer van gevaarlijke stoffen;  Bij vervoer van brandbare gassen kan door lekkage een explosief mengsel ontstaan;  Maximaal 60 liter brandstof in (draagbare) brandstofcontainer;  Zorg voor voldoende ventilatie in de wagen;  Niet roken ook niet bij in- en uitladen;  Zorg voor een, goed bereikbare, brandblusser (2kg) in de wagen.

7 VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS

8 Wilt u meer weten over veilig en gezond werken? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op www.ii-mensenwerk.nl.

9 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "VERVOER VAN VOORWERPEN IN BEDRIJFSWAGENS. RISICO’S  Van de weg raken, uit de bocht vliegen;  Geraakt worden door rondvliegende losse delen;  Niet op."

Verwante presentaties


Ads door Google