De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het klimaat in Europa Door Sarah en Justine

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het klimaat in Europa Door Sarah en Justine"— Transcript van de presentatie:

1 Het klimaat in Europa Door Sarah en Justine
Het klimaat door Sarah en Justine…

2 Het weer in ons land De gemiddelde temperatuur in Belgie is 11,2°c .
Het weer heeft een sterk wisselvallig karakter. De temperatuur in Belgie is gemiddeld 12,5°c .

3 Door Europa Van noord naar zuid en van west naar oost door Europa.
Hoe meer ik naar het Noord-Europa ga hoe kouder het klimaat is. Hoe meer ik naar Zuid-Europa ga hoe warmer. Hoe meer ik naar Oost-Europa ga hoe droger het klimaat. Zomers zijn warm en droog. * winters zijn koud en nat.

4 Wist je dat… Hoe hoger je de bergen in gaat , hoe kouder het word.
In zuid-Europa zijn de winters zacht en nat , de zomers zijn heet en droog. Het klimaat van ons land is het gemiddelde over vele jaren. In de Alpen is de opwarming van de aarde al goed merkbaar, Je moet als maar hoger gaan om sneeuw te hebben.

5 Waar komt wat voor? Het klimaat van Europa varieert van subtropish klimaat tot poolklimaat. In het Noorden vinden we het Naaldbos klimaat . In het Zuiden vinden we het Middelandse Zeeklimaat. In het Westen vinden we het Loofbosklimaat. In het Oosten vinden we het droog klimaat met grasgebieden.

6 dat sterk wordt beïnvloed door de nabijheid van een zee of oceaan,
~Het zeeKlimaat… ~Het zeeklimaat, ~of maritiem klimaat, ~is een klimaat ; dat sterk wordt beïnvloed door de nabijheid van een zee of oceaan, oceanisch klimaat of regenklimaat : Word ook maritiem klimaat genoemt. Het is een klimaat dat heel sterk word beinvloed door de zee en/of oceaan.

7 aride klimaat Weinig neerslag Weinig boomgroei
Het droog klimaat. aride klimaat Weinig neerslag Weinig boomgroei Een droog klimaat of aride klimaat is een klimaat waar zo weinig neerslag valt, dat boomgroei niet mogelijk is en waar permanente rivieren niet hun oorsprong kunnen hebben.

8 Het Naaldbosklimaat Komen voor in de koude klimaten.
Strenge koude winters , met minstens 6 maanden onKoele zomers lange dagen. onder het vriespunt Naald bos klimaat is in het Oosten. Lange winters , strenge winters . Lange dagen onder het vriespunt. Onkoele zomers.

9 De aanpassing van mens en dier aan het klimaat.
Door behulp van dikke jassen Mustsen Sjaalen wanten Mensen passen zich aan door zich warmer te kleede , Bv. : mutsen , sjaalen , wanten en dikke jassen. Ook het weerbericht is van groot belang , je kan het weerbericht terug vinde in de krant , op de radio en op TV. WEERBERICHT  MENSEN DRAGEN AANGEPASTE Kledij

10 THIS IS IT.. Dit is het einde van de presentatie van Sarah en Justine , Danku voor de aandacht en we hopen dat jullie ervan genoten hebben ! EINDE (:


Download ppt "Het klimaat in Europa Door Sarah en Justine"

Verwante presentaties


Ads door Google