De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pien Jaren geleden leefden er eens een koning en een koningin.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pien Jaren geleden leefden er eens een koning en een koningin."— Transcript van de presentatie:

1

2 Pien Jaren geleden leefden er eens een koning en een koningin.

3 Pien Ze hadden twee dochters. Prinses Evelien was blond en had mooie blauwe ogen. Het haar van prinses Roza was zwart en haar ogen waren prachtig bruin. Het waren twee knappe prinsessen, alleen broodmager. Hun armen en benen leken op limonaderietjes.

4 Jamylee De koning en de koningin waren hier erg verdrietig over, want tot nu toe had er geen enkele prins de prinsessen ten huwelijk gevraagd.

5 Jamylee ‘Het wordt tijd dat ze trouwen,’zei de koning. “Ik geloof dat er nog maar één huwbare prins in één van de buurlanden is. Ik vraag hem eens op bezoek voor een paar dagen.”

6 Aukje De koning schreef een brief aan zijn schrijftafel. Een brief voor prins Simon van het Zilvermijnenland.

7 Aukje Prins Simon kwam logeren en wilde best trouwen. Maar toen hij roza en Evelien zag, schrok hij heel erg. “Wat zijn ze knap,’dacht hij. Maar ze zien er uit alsof ze niets te eten krijgen.

8 Quinten Roza en Evelien vonden dat prins Simon er uitzag als een sprookjesprins. Ze werden allebei verliefd op hem.

9 Quinten Toen Evelien naar bed ging, luisterde ze nog even aan de deur van haar vaders werkkamer.

10 Lina Daar hoorde ze de stem van prins Simon. Die zei: “Het spijt me koning en koningin. Ik vind uw dochters erg knap, maar ze zijn te mager. Ik ben zelf nogal dik. Het zou niet staan zo’n magere koningin naast me.”

11 Lina “Lieve help,”schrok Evelien. “Hij wil me niet als vrouw. Daar moet ik iets aan doen…….”.

12 Damion Ze rende het paleis uit naar het bos. Daar woonde Jansje Perenhout, een tovenares. Die zou vast wel één of ander tovermiddel hebben.

13 Damion Even later klopte ze bij Jansje aan. Jansje maakte de deur open.

14 Femke Snikkend vertelde Evelien haar verhaal. Van de prins die in het paleis logeerde….dat de prins wel wilde trouwen…….maar niet met een magere prinses en dat ze dus snel veel dikker moest worden.

15 Femke Jansje wilde niet helpen. Maar toen Evelien haar dure gouden ring met diamanten liet zien, deed ze het toch. Ze ruilt de ring tegen een fles toverdrank.

16 Devlin ‘Hier,’zei Jansje. “Drink daar drie slokken uit. Meer niet! Drie slokken en de rest weggooien.”

17 Devlin Evelien was dolblij en rende met de fles in haar hand, terug naar het paleis.

18 Ymke In haar slaapkamer dronk ze de fles toverdrank helemaal leeg.”Nu word ik zeker dik,’zei ze tevreden. “Drie slokken is vast veel te weinig.”

19 Ymke Toen Evelien de volgende morgen wakker werd, keek ze in haar grote gouden spiegel. Ze zag een prachtig mollig spiegelbeeld en was blij verrast.

20 Mirthe ‘Papa!, mama!”gilde ze. “Ik ben niet mager meer!”

21 Mirthe De koning en de koningin, prinses Roza en prins Simon waren verbaasd, maar o zo blij. Diezelfde dag gingen Evelien en Simon trouwen.

22 Amine De volgende morgen vertrok het gelukkige paar in hun koets naar het Zilvermijnenland.

23 Amine Twee jaren gingen voorbij. Prinses Roza was in die tijd veel pondjes aangekomen. Ze was nu een gewoon meisje.

24 Leon Op een dag ontmoette ze Robert, die graag met haar wilde trouwen.

25 Leon ‘Op onze trouwdag moeten Evelien en Simon ook komen,”zei Roza tegen Robert. “Wel raar dat we twee jaar zo weinig van ze gehoord hebben. Er zal toch niks aan de hand zijn?’

26 Rayen Het was maar goed dat Roza niet alles wist, want in het Zilvermijnenland waren Simon en Evelien erg verdrietig.

27 Rayen Prinses Evelien was in twee jaar tijd, heel, heel erg dik geworden. Ze had twee jaar geleden ook niet gedaan wat Jansje Perenhout haar had gezegd. Ze had een hele fles toverdrank leeggedronken, waardoor ze dikker en dikker werd. Ze schaamde zich zo erg, dat ze geen stap meer zette buiten haar paleis.

28 Muhaned Haar man prins Simon, vond het heel erg voor haar. “Hoe is het mogelijk?’zei hij telkens. “Vroeger was je zo mager en nu ben je zo dik!” Prinses Evelien vertelde niks van haar geheim.

29 Muhaned Op een dag kreeg ze de uitnodiging van haar zus Roza voor haar bruiloftsfeest.

30 Nina Eerst wilde Evelien niet gaan. Maar haar man prins Simon vond dat ze deze bijzondere dag niet kon afzeggen. Speciaal voor prinses Evelien werd een extra grote koets gebouwd.

31 Nina Maar toen de koets klaar was, paste Evelien er nog maar net in. Simon ging op de bok zitten en de paarden hadden grote moeite om de zware koets vooruit te trekken.

32 Bjorn Midden in de nacht kwam de koets aan. Iedereen sliep, behalve prinses Roza. Die stond te denken aan de dag van morgen, haar trouwdag.

33 Bjorn Toen ze de koets aan zag komen, rende Roza naar beneden. Ze schrok enorm toen ze de dikke vrouw uit zag stappen. Het was haar zus Evelien.

34 Nour ‘Nee! Nee! Het is niet waar!’zei Roza. ‘Dit kan niet waar zijn.”

35 Nour Eenmaal in de paleiskeuken vertelde Evelien aan Roza haar grote geheim.

36 Thijmen ‘Stil maar,’suste Roza. ‘Als het door een toverdrank gekomen is, gaat het door een toverdrank ook weer weg. Ga naar de blauwe slaapkamer. Als Simon slaapt, kom dan naar mijn kamer. Ik ga nu naar Jansje Perenhout die je weer normaal gaat maken.”

37 Thijmen Toen sloop Roza het paleis uit en rende naar het donkere bos. Daar klop ze op het deurtje van de tovenares.

38 Pascala Jansje maakte open en luisterde naar het verhaal van prinses Roza. “Help haar asjeblieft! Ze ziet er zo vreselijk uit. Mijn vader en moeder, de koning en de koningin mogen haar morgen zo niet zien!”

39 Pascale “Ik kan haar niet helpen,”zei Jansje. “Het is haar eigen schuld.”Maar als Roza haar gouden armband laat zien, wil Jansje deze wel ruilen voor een toverdrank die Evelien weer normaal zal maken.

40 Aamina Roza rende hard terug naar het paleis en laat Evelien in haar slaapkamer de toverdrank opdrinken.

41 Aamina Toen Evelien zichzelf de volgende ochtend in de spiegel zag, kon ze haar ogen niet geloven. Ze was zo blij!

42 Silin Er waren heel veel blije mensen die dag. Allereerst het bruidspaar natuurlijk. Maar ook Simon die blij was dat zijn vrouw Evelien er weer zo prachtig uitzag. En natuurlijk de koning en de koningin die blij waren om hun dochter weer te zien.

43 Silin De twee prinsessen Roza en Evelien hebben nooit iets van de toverdrank verteld. Aan niemand. Het is altijd een stil geheim gebleven……….


Download ppt "Pien Jaren geleden leefden er eens een koning en een koningin."

Verwante presentaties


Ads door Google