De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zoek de persoonsvorm Linda Humme Linda Humme Klik in de zin op de persoonsvorm: 1. De tuinman snoeit de struiken. De tuinman snoeit de struiken De tuinman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zoek de persoonsvorm Linda Humme Linda Humme Klik in de zin op de persoonsvorm: 1. De tuinman snoeit de struiken. De tuinman snoeit de struiken De tuinman."— Transcript van de presentatie:

1

2 Zoek de persoonsvorm Linda Humme Linda Humme

3 Klik in de zin op de persoonsvorm: 1. De tuinman snoeit de struiken. De tuinman snoeit de struiken De tuinman snoeit de struiken 2. De vogels bouwden een nest. De vogels bouwden een nest De vogels bouwden een nest 3. Maakte Ina een grapje? Maakte Ina een grapje? Maakte Ina een grapje? 4. De schilder verft de deur groen. De schilder verft de deur groen De schilder verft de deur groen 5. Die meisjes zitten in de eerste klas. Die meisjes zitten in de eerste klas. Die meisjes zitten in de eerste klas. 6. De kinderen holden naar huis. De kinderen holden naar huis. De kinderen holden naar huis. 7. Mijn broers hebben het gras gemaaid. Mijn broers hebben het gras gemaaid Mijn broers hebben het gras gemaaid 8. Moeder dekte de tafel. Moeder dekte de tafel Moeder dekte de tafel 9. Ik sneed in het brood. Ik sneed in het brood. Ik sneed in het brood. 10. De muzikant speelde op zijn trompet. De muzikant speelde op zijn trompet De muzikant speelde op zijn trompet 11. Onze fietsen staan in de schuur Onze fietsen staan in de schuur Onze fietsen staan in de schuur 12. Hij vond de muziek mooi Hij vond de muziek mooi Hij vond de muziek mooi 13. De hond ligt in zijn mand. De hond ligt in zijn mand. De hond ligt in zijn mand. 14. Ontdekte Columbus Amerika? Ontdekte Columbus Amerika? Ontdekte Columbus Amerika? 15. De voetballers maakten een afspraak. De voetballers maakten een afspraak. De voetballers maakten een afspraak.

4 UitstekendUitstekend! Uitstekend Klik hier om verder te gaan Klik hier om verder te gaan

5 Jammer 1. Maak de zin vragend: 2. Met welk woord begint de vraagzin? 3. Zet dat woord in een andere tijd 4. Lukt dat? 5. Dan heb je de persoonsvorm gevonden… 6. Lukt dat niet? 7. Zet de zin in een andere tijd, of verander het in meervoud/enkelvoud. 8. Nu veranderen er 2 delen van de zin. 9. Het WIE-gedeelte is het onderwerp; het WAT-gedeelte is de persoonsvorm. Klik hier om verder te gaan Klik hier om verder te gaan

6 Je bent nu klaar Klik hier om terug te gaan naar mijn website Klik hier om terug te gaan naar mijn website


Download ppt "Zoek de persoonsvorm Linda Humme Linda Humme Klik in de zin op de persoonsvorm: 1. De tuinman snoeit de struiken. De tuinman snoeit de struiken De tuinman."

Verwante presentaties


Ads door Google