De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding."— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

2 Inkomensvormen Verschil in inkomen  Er zijn 3 inkomensvormen;  Inkomen uit arbeid  Inkomen uit bezit  Overdrachtsinkomen  Verschil in inkomen kan komen door leeftijd, ervaring, opleiding, verantwoordelijkheden die je krijgt of wanneer het werk zwaar of onprettig is. 1.1

3 Prioriteiten stellen  Kiezen wat voor jouw het belangrijkste is. 1.2

4 Begroting Budgetteren NIBUD Uitgaven  Een overzicht van je verwacht inkomsten en uitgaven in de komende periode.  Het maken van een begroting.  Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.  3 soorten uitgaven; dagelijkse, vaste en incidentele. 1.3

5 Koopkracht Welvaart Zelfvoorziening  De hoeveelheid goederen en diensten die je kunt kopen met je inkomen.  De mate waarin je in je behoefte kunt voorzien.  Zelf producten maken waarmee je voorziet in je eigen behoefte. 1.4

6 Hoofdstuk 2 De bank en jouw geld. www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

7 www.I-Learn.nu 2.1

8 www.I-Learn.nu 2.2

9 www.I-Learn.nu 2.3

10 www.I-Learn.nu 2.4

11 Hoofdstuk 3 Weet jij wat je koopt? www.I-Learn.nu www.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

12 www.I-Learn.nu 3.1

13 www.I-Learn.nu

14

15

16 Hoofdstuk 4 Zekerheid voor alles? www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

17 2.1 www.I-Learn.nu

18

19

20

21 Hoofdstuk 5 Werk voor jou? www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

22 2.1 www.I-Learn.nu

23

24

25

26 Hoofdstuk 6 Goede tijden, slechte tijden? www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

27 2.1 www.I-Learn.nu

28

29

30

31 Hoofdstuk 7 Is de overheid nodig? www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

32 2.1 www.I-Learn.nu

33

34

35

36 Hoofdstuk 8 Over de grens? www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding.

37 2.1 www.I-Learn.nu

38

39

40


Download ppt "Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart www.I-Learn.nuwww.I-Learn.nu - voor de beste voorbereiding op je toets en online huiswerkbegeleiding."

Verwante presentaties


Ads door Google