De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zaalbriefing MHC Weesp seizoen 2014 -2015 “Zaalhockeyers doen het binnen de balken!”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zaalbriefing MHC Weesp seizoen 2014 -2015 “Zaalhockeyers doen het binnen de balken!”"— Transcript van de presentatie:

1 Zaalbriefing MHC Weesp seizoen 2014 -2015 “Zaalhockeyers doen het binnen de balken!”

2 Regelwijzigingen Momenten voor het wisselen van de doelverdediger is beperkt. Momenten voor het wisselen van de doelverdediger is beperkt. Wisselmomenten 2X Wisselmomenten 2X Echter…….. Echter……..

3 Teams Senioren competitie: max. 5 spelers incl.keeper. Senioren competitie: max. 5 spelers incl.keeper. Junioren competitie: max. 6 spelers incl. keeper. Junioren competitie: max. 6 spelers incl. keeper.

4 Spelen van de Bal Slaan in de zaal mag niet, alleen pushen! Slaan in de zaal mag niet, alleen pushen! Bal mag niet omhoog! Bal mag niet omhoog! Behalve als een aanvaller in de cirkel een doelpoging doet! Behalve als een aanvaller in de cirkel een doelpoging doet! Als een bal van de grond komt en de tegenstander heeft daar hinder van: fluiten! Als een bal van de grond komt en de tegenstander heeft daar hinder van: fluiten!

5 Spelen van de Bal Hoge push op goal, komt hoog terug van de keeper: gevaarlijk of niet? Hoge push op goal, komt hoog terug van de keeper: gevaarlijk of niet? Lage push op goal, komt hoog terug van de keeper: strafcorner! Lage push op goal, komt hoog terug van de keeper: strafcorner! Tenzij: zonder gevaar over balk of achterlijn gaat. Tenzij: zonder gevaar over balk of achterlijn gaat. Of in de vrije ruimte terecht komt. Of in de vrije ruimte terecht komt.

6 Spelen van de Bal Liggend Spelen: Echt liggen, of een knie, arm of hand aan de grond hebben. Liggend Spelen: Echt liggen, of een knie, arm of hand aan de grond hebben. Hand aan de stick op de grond is toegestaan! Hand aan de stick op de grond is toegestaan!

7 Spelhervattingen Spelhervattingen (vrije push, inpush, uitpush en beginpush) mogen met een self-pass worden genomen. Spelhervattingen (vrije push, inpush, uitpush en beginpush) mogen met een self-pass worden genomen. Aanvaller krijgt vrije push dicht bij de cirkel. Aanvaller krijgt vrije push dicht bij de cirkel. Bal terug leggen tot 3 meter buiten de cirkel. Bal terug leggen tot 3 meter buiten de cirkel. Iedereen op minimaal 3 meter afstand! Iedereen op minimaal 3 meter afstand!

8 Spelhervattingen Vrije push niet rechtstreeks de cirkel in. Vrije push niet rechtstreeks de cirkel in. Hoe wel? Hoe wel? Via de balk. Via de balk. Via een andere speler. Via een andere speler. Bal drie meter verplaatst is! Bal drie meter verplaatst is!

9 Spelhervattingen Vrije push op helft tegenstander dan deze daar ook nemen! Vrije push op helft tegenstander dan deze daar ook nemen! Dus niet naar achteren op de eigen helft de vrije push nemen! Dus niet naar achteren op de eigen helft de vrije push nemen!

10 Gebruik van lichaam en stick “Drilling”of door de man heen spelen mag niet! “Drilling”of door de man heen spelen mag niet! “Pirouette” is gevaarlijk en lokt gevaarlijk spel uit! “Pirouette” is gevaarlijk en lokt gevaarlijk spel uit! Dichtzetten van de balk mag: aanvaller moet andere weg kiezen! Dichtzetten van de balk mag: aanvaller moet andere weg kiezen! Bal klemmen: bully! Bal klemmen: bully! Opsluiten van spelers in hoek van het veld: geen overtreding, dan bully. Opsluiten van spelers in hoek van het veld: geen overtreding, dan bully.

11 Gebruik van lichaam en stick Let op bully niet binnen 9 meter van de achterlijn en niet 3 meter van de cirkelrand! Let op bully niet binnen 9 meter van de achterlijn en niet 3 meter van de cirkelrand!

12 Keeper Standaard keeper moet zijn helm ophouden. Standaard keeper moet zijn helm ophouden. Alleen op eigen helft spelen (helm moet opblijven). Alleen op eigen helft spelen (helm moet opblijven). Tenzij de keeper een strafbal moet nemen! Tenzij de keeper een strafbal moet nemen!

13 Keeper “vliegende” keep is veldspeler die zonder keepersuitsrusting met een afwijkend kleur shirt optreedt. “vliegende” keep is veldspeler die zonder keepersuitsrusting met een afwijkend kleur shirt optreedt. Moet een helm dragen bij Strafcorner of Strafbal. Moet een helm dragen bij Strafcorner of Strafbal. Helm mag gedragen worden op eigen helft. Helm mag gedragen worden op eigen helft. Mag geen overige beschermende kleding dragen. Mag geen overige beschermende kleding dragen.

14 Keeper Een keeper mag de bal liggend spelen als hijzelf en de bal in de cirkel zijn. Een keeper mag de bal liggend spelen als hijzelf en de bal in de cirkel zijn. Wat als? Wat als?

15 Strafcorner Opzettelijke overtreding van de verdedigende partij op de eigen helft: Strafcorner. Opzettelijke overtreding van de verdedigende partij op de eigen helft: Strafcorner. Onopzettelijke overtreding van de verdedigende partij in de cirkel Onopzettelijke overtreding van de verdedigende partij in de cirkel Opzettelijk over de achterlijn spelen door de verdedigers: Strafcorner. Opzettelijk over de achterlijn spelen door de verdedigers: Strafcorner. Onopzettelijk over de achterlijn is een Uitpush! Onopzettelijk over de achterlijn is een Uitpush!

16 Strafcorner Keeper achter de doellijn. Keeper achter de doellijn. Overige verdedigers achter de achterlijn of achter de middenlijn. Overige verdedigers achter de achterlijn of achter de middenlijn. Te vroeg uitlopen door verdedigers: achter middenlijn! Strafcorner opnieuw! Te vroeg uitlopen door verdedigers: achter middenlijn! Strafcorner opnieuw! Te vroeg inlopen aanvaller: middenlijn Te vroeg inlopen aanvaller: middenlijn Aangever geeft schijn: middenlijn! Aangever geeft schijn: middenlijn!

17 Strafcorner Zolang de strafcorner situatie niet is afgelopen, blijft er een gereduceerd aantal aanvallers of verdedigers bij het opnieuw nemen van de strafcorner! Zolang de strafcorner situatie niet is afgelopen, blijft er een gereduceerd aantal aanvallers of verdedigers bij het opnieuw nemen van de strafcorner! Strafcorner situatie afgelopen: iedereen mag weer meedoen! Strafcorner situatie afgelopen: iedereen mag weer meedoen!

18 Persoonlijke Straffen Verbale waarschuwing makkelijk te geven in het voorbij gaan! Verbale waarschuwing makkelijk te geven in het voorbij gaan! Geel is 2 of 5 minuten. Geel is 2 of 5 minuten. Fysieke overtreding op het lichaam gericht: 5 minuten! Fysieke overtreding op het lichaam gericht: 5 minuten! Geen variatie! Geen variatie! Tijd wordt bijgehouden door de Zaalwacht! Tijd wordt bijgehouden door de Zaalwacht!

19 Samenwerking Maak goede afspraken! Maak goede afspraken! Communicatie is makkelijk door de kleinere afstand! Communicatie is makkelijk door de kleinere afstand! Goede positionering geeft acceptatie! Goede positionering geeft acceptatie! Goed oogcontact met collega! Goed oogcontact met collega!

20 VRAGEN?

21 SUCCESEN VEEL PLEZIER!


Download ppt "Zaalbriefing MHC Weesp seizoen 2014 -2015 “Zaalhockeyers doen het binnen de balken!”"

Verwante presentaties


Ads door Google