De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen."— Transcript van de presentatie:

1 Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen regelmatig meedenken over de inrichting van het ons omringende gebied. Zo ook over het buurtparkje aan het Helperdiepje. Samen met de gemeente Groningen heeft een groep bewoners nagedacht over de invulling van het buurtparkje in De Linie. Ontwerp Hieruit is een ontwerp voortgekomen met groen, wandelpaadjes, trapveldje, speeltoestellen en avontuurlijk spelen. In juni zijn per boot grote bomen aangevoerd en geplant. Met het plaatsen van de speeltoestellen zou de eerste fase afgerond zijn. Om dit te vieren, hebben we op zaterdag 23 juli tussen 10:00 en 14:00 uur met een heleboel buurtbewoners een totempaal versierd. Het was jammer dat alle toestellen waarop we gerekend hadden er nog niet waren. Desondanks is het park ingewijd! Totempaal Totempaal versieren in Buurtpark De Zon, 23 juli 2011 Onder leiding van Tanja Isbarn, buurtgenoot en kunstenares, hebben we met een groep buurtgenoten een kastanje van bijna 6 meter omgevormd tot totempaal. Iedere totempaal vertelt zijn eigen verhaal. Deze vertelt het verhaal van onze buurt, haar bewoners en onze geschiedenis. Iedereen uit de buurt kan bijdragen aan de totempaal. ‘Werk in uitvoering’ Prachtige schilderingen en persoonlijke bezittingen zijn op de boomstam gemaakt. Ook zijn er namen, initialen en mooie tekeningen in de boom gebeiteld en daarmee vereeuwigd. Net zoals het park is ook de totempaal ‘werk in uitvoering’. Dat betekent dat er na 23 juli 2011 ook nog aan gewerkt kan worden. Dus mensen die er niet bij waren en mensen die nog goede ingevingen hebben, kunnen die nog aan de totempaal toevoegen.

2 Veel belangstelling Er hadden zich 50 mensen aangemeld, waarvan 30 kinderen, om mee te werken aan onze buurttotempaal. Door nieuwsgierigheid en de gezellige sfeer sloten zich gaandeweg nog meer mensen aan. De harde werkers: oud en jong werden voorzien van drinken en lekkers. Stemmen op een naam Een buurtpark moet natuurlijk ook een naam hebben. Daarom hebben we 5 namen bedacht, alle met hun oorsprong in het verleden van de buurt. Alle buurtbewoners konden stemmen en op 23 juli is de naam onthuld. Van de 84 binnengekomen stemmen koos maarliefst 46% voor ‘De Zon’. Na de onthulling is de naam op de totempaal bevestigd. Als je je kind hoort zeggen dat hij of zij naar de zon gaat, weet je waar je hem of haar moet vinden! Groot succes De paal is drie dagen later door vijf sterke mannen rechtop gezet en vormt nu een mooie markering bij de ingang van ‘De Zon’. Het werken aan de totempaal was een groot succes. Het was een creatieve dag en het bood de mogelijkheid om met meer buurtgenoten van gedachten te wisselen. Hoe verder? In het najaar, als het buurtpark helemaal klaar is, komt er een officiële opening. Ook dat zal weer een leuke dag worden. Wie weet volgen er in de toekomst meer leuke activiteiten in ‘De Zon’, waardoor we nog meer verbondenheid krijgen in De Linie!


Download ppt "Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen."

Verwante presentaties


Ads door Google