De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VEILIGE E-MAILS - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VEILIGE E-MAILS - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF."— Transcript van de presentatie:

1

2 VEILIGE E-MAILS - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF

3 Wees zeer voorzichtig met het doorsturen van uw e-mails Onlangs heb ik de moeite genomen om de e-mail adressen te tellen die ik in aangekregen mails vond: ik telde er 156. ALSTUBLIEFT

4 NEEM DUS AUB DE MOEITE OM DE ADRESSEN VAN UW VRIENDEN EN KENNISSEN NIET TE VERSPREIDEN, al is het bij vergissing. Dit is ook in UW BELANG. DE ENIGEN DIE HIER BAAT BIJ HEBBEN ZIJN DE … “SPAMMERS” en “HACKERS” ZIJ VISSEN DE ADRESSEN GEWOON UIT UW MAILS!!!

5 Lees deze informatie zo vaak het nodig is, archiveer het en leer gewoon – heel makkelijk - hoe dit te vermijden. Ik verzeker u, het is heel simpel. Het is een “kleine” gewoonte van enkele kliks alvorens “door te zenden”.

6 Gebruik “BCC” in plaats van “Aan” of voor sommige recentere versies: in ‘t menu “Aan” vindt u “BCC” Telkens u een mail doorstuurt aan meer dan 1 bestemmeling, dient u “BCC” (« Blind Carbon Copy") te gebruiken. “BCC” verbergt de lijst van bestemmelingen en BESCHERMT aldus hun identiteit; en DE UWE wanneer uw vrienden dit ook toepassen. Dus alstublief, gebruik voortaan “BCC”. Klik indien nodig op «Beeld» en daarna « Alle Koppen» om dit te bekomen (voor Outlook Express) andere programma’s hebben iets gelijkaardigs vb. Microsoft Outlook = Opties- Bcc weergeven)

7 In uw mail ziet u het als volgt: U selecteert uw correspondenten in uw adresboek (Ctrl ingedrukt) en dan klikt u op “BCC”. Al uw correspondenten verschijnen nu in het BCC-vak. Wanneer de mail wordt doorgezonden,verschijnt enkel “Undisclosed Recipients”. Gebruik “BCC” ipv “Aan” (of, zoals gezegd, in het menu “Aan” verschijnt BCC)

8 ZEER BELANGRIJK!!! WIS VOORAL alle vorige adressen ! Wanneer u “Doorzenden” of “Beantwoorden” klikt, neem enkele seconden en WIS EERST alle e-mail- adressen van de vorige u toegezonden mail. Zelfs indien u één enkele naam of voornaam vergeet te wissen dan nog kunnen spammers het adres terugvinden. Probeer zelf maar: cursor op ‘t overgebleven stuk naam, rechtse muisklik + Eigenschappen - het volledige adres verschijnt. Ik verzeker u, de lijst van vorige mail-bestemmelingen wissen is zeer makkelijk en gaat heel vlug!

9 Spammers Wat is een SPAM ? Per definitie zijn dit ONGEVRAAGDE berichten. Heel vaak zijn dit reclame-berichten... onveilige berichten Hoe komt ‘t dat zij uw adres kennen? Spammers pikken en verzamelen adressen uit de berichten die u uw vrienden massaal toestuurt: mopjes, afbeeldingen, video’s, dia’s… Zij verzamelen deze adressen en verkopen nadien deze adreslijsten– of wisselen ze uit - aan en met andere spammers.

10 … En de e-mails die uw hulp vragen om een kind van kanker te redden?? AL DEZE e-mails, die u vragen hun mail naar 10 (of meer) vrienden door te sturen, ZIJN gewoon LEUGENS = NEPMAIL WIS deze mails.... En virussen? Zend geen bestanden door - en open ze ook NIET – met de extensie.exe.com.pif.bat.scr (en tevens de zo zware !.zip en.rar ), !!!, tenzij de afzender te vertrouwen is. Dit zijn ideale bestanden voor virussen die zich verspreiden of die zich zelfs weken nadien kunnen activeren. BEANTWOORD NOOIT EEN E-MAIL INDIEN U DE AFZENDER NIET KENT! NOOIT !

11 Kettingmails Er bestaat geen klein meisje met de naam Amy Bruce (of andere naam) die van kanker aan ‘t sterven is, en een “stichting” die u via Internet om hulp vraagt nog minder ! ************************ U kan trouwens info inwinnen op bepaalde sites: www.hoaxbuster.com www.hoaxbuster.com http://www.virusalert.nl/?show=info&id=hoax ************************** Geloof niet in mirakels indien u ‘n mail aan 10 vrienden doorstuurt!

12 Hartelijk dank !


Download ppt "VEILIGE E-MAILS - uit respect voor uw vrienden, bestemmelingen EN UZELF."

Verwante presentaties


Ads door Google