De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koningin Emma H.M. Koningin Adelheid Emma Wilhelmina Theresia.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koningin Emma H.M. Koningin Adelheid Emma Wilhelmina Theresia."— Transcript van de presentatie:

1 Koningin Emma H.M. Koningin Adelheid Emma Wilhelmina Theresia.
Geboren op 2 augustus 1858 in Arolsen. Overleden in 1943. Ze heeft privé- onderwijs gekregen. Getrouwd op 7 januari 1879 met Willem III, op 21 jarige leeftijd, in Arolsen. Op 31 augustus 1880 werd hun enige kind Wilhelmina Helena Pauline maria, prinses van oranje Nassau geboren.                                                                    

2 Koningin Wilhelmina Koningin Wilhelmina Helena Pauline Maria.
Geboren op 31 augustus 1880 in Den Haag. Gestorven op 28 november 1962 in Apeldoorn. Doordat ze al snel koningin moest worden omdat haar vader overleden was heeft ze niet gestudeerd. Getrouwd in het jaar 1901 met Hendrik. Ze hebben één kind gekregen. Juliana Louise Emma Maria Wilhelmina werd op 30 april 1909 geboren.

3 Koningin Juliana Koningin Juliana Louise Emma Maria Wilhelmina.
Geboren op op 30 april 1909 in Den Haag. Overleden op 20 maart Ze heeft 42 jaar geregeerd. Juliana heeft een verkorte studie op de Rijksuniversiteit leiden gedaan. Getrouwd op 7 januari met Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Ze hebben 4 kinderen gekregen: Beatrix , Irene, Margriet en Marijke.

4 Koningin Beatrix Beatrix Wilhelmina Armgard
Geboren op 31 Januari 1938 op Paleis Soestdijk in Den Haag. Ze studeerde in Leiden. Hobby’s en interesse: Beeldhouwen en Boetseren, Bezoeken van ballet, toneel en schilderkunst en sporten als zeilen en skiën. Getrouwd op 10 maart 1966 met Claus van Amsberg Ze hebben drie kinderen gekregen: Willem-Alexander, Johan Friso en Constantijn.

5 Prins Willem-Alexander
Prins Willem-Alexander, de prins van Oranje. Geboren op 27 april 1967 in Utrecht. Volgde een opleiding aan het Atlantic College in Wales en bij de Nederlandse Marine. Hobby’s: tennis, zeilen, hardlopen, schaatsen, golf, skiën. Getrouwd met Maxima Zorreguita op 2 februari 2002. Ze hebben 2 kinderen Amalia en Alexia. Maxima is zwanger van de derde.


Download ppt "Koningin Emma H.M. Koningin Adelheid Emma Wilhelmina Theresia."

Verwante presentaties


Ads door Google