De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Soldaten van Xian De Droom van de Eerste Keizer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Soldaten van Xian De Droom van de Eerste Keizer."— Transcript van de presentatie:

1 De Soldaten van Xian De Droom van de Eerste Keizer

2 DE EERSTE KEIZER

3 Ying Zheng of Qin Shiguandi – Besteeg de troon in 246 voor Christus. – Maakte het verdeelde China één. De Eerste Keizer? – Hij voerde het concept keizer in. – Regeerde op basis van goddelijk recht. – Stamde zogezegd af van mythische koningen.

4 EEUWIG LEVEN

5 Het Hiernamaals – De keizer zocht naar het eeuwige leven. – Als die zoektocht mislukte tijdens zijn leven, wou hij nog steeds regeren na z’n dood. – Daarom liet hij al die beelden maken en een schitterend paleis bouwen voor na zijn dood. – Er zijn dus niet alleen soldaten, maar ook dienaars en entertainers.

6

7 HET MAUSOLEUM

8 Ontdekt in 1974. Duurde lang om bloot te leggen. Het leger – Meer dan 8000 beelden. – Werd op 1,5 km van het graf gevonden. – Begraven in 3 putten Verspreid over 2500km². 5m diep. Elke put heeft 11 gangen waarin de beelden staan.

9

10

11

12 DE BEELDEN

13 Uniek – Nooit eerder zo groot of realistisch. Een Industrie – Een soort van fabrieken werd opgericht. – Vervaardigd met de hand. – Er werd gebruik gemaakt van mallen.

14 Bouwwijze – De onderkant is zwaarder dan de bovenkant. De beelden zijn hol boven de onderbenen. – De hoofden, armen en handen werden apart gemaakt en later bevestigd. – De hoofden verschillen in kleine details, waardoor elk beeld uniek is. – Oorspronkelijk beschilderd.

15

16

17 SLOT

18 Bronnen – British Museum - The First Emperor (Teachers' Resource Pack) – Terracotta Warriors – Wikipedia - Terracotta Army


Download ppt "De Soldaten van Xian De Droom van de Eerste Keizer."

Verwante presentaties


Ads door Google