De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kindertehuis in Ghana.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kindertehuis in Ghana."— Transcript van de presentatie:

1 Kindertehuis in Ghana

2 Ghana ligt in Afrika.

3 Abel en Pamela zijn in 2008 verhuisd vanuit Nederland naar Ghana.
Ze willen een veilig tehuis bieden aan weeskinderen en aan kinderen waar de ouders zelf niet meer voor kunnen zorgen.

4 In Ghana komt relatief veel kinderarbeid voor
In Ghana komt relatief veel kinderarbeid voor. Arme kinderen worden dan gedwongen om te werken en gaan niet naar school. Op de markten zie je vaak kinderen aan het werk maar het is niet alleen daar. Ook in de visserij en elders worden jongens en meisjes als slaven gebruikt. De eigenaren hebben vaak de ouders beloofd de kinderen een vak te leren maar in de praktijk worden zij als slaven gebruikt, zonder medische zorg en zonder school en zonder hoop. Wij willen graag zulke kinderen op nemen in een kindertehuis en ze daar een nieuw leven te schenken.

5 Wij zijn bezig met het bouwen van een kindertehuis in Ghana.
We hopen het kindertehuis volgend jaar (2011) klaar te hebben en officieel te openen. Momenteel zijn er nog geen kinderen want we zitten in de bouwfase. We hebben straks genoeg ruimte om 30 kinderen op te vangen. Het huis krijgt heeft twee verdiepingen en een totaal oppervlak van ruim 300m2. De kosten van dit gebouw zijn berekend door twee Ghanese calculators en bedragen € tot €

6 Momenteel zijn we niet aangesloten op de waterleiding.
In december 2009 hebben een waterput laten graven maar deze levert te weinig water. Nu kopen wij iedere maand 4,5 kuub drinkwater dat met een vrachtwagen wordt gebracht. De verwachting is dat met een huis vol kinderen iedere week een vrachtwagen water moeten laten komen en dat is niet goed voor het milieu.

7 Daarom willen we ons laten aansluiten op het leidingnet.
Een inspecteur heeft de situatie bekeken. Wij zitten volgens de inspecteur veel te ver weg om een kleine leiding te leggen. Er moet een grote 3 duims pijp gelegd worden over een afstand van 600 meter. De kosten van de pijp en het graafwerk, kranen, etc bedragen samen 4000 Ghanese Cedis (zo'n EUR 2.220,-). Er is ook geld nodig voor de aanschaf van een watertank op het dak. Zo'n tank kost tussen de 500 en 700 euro. De tank op het dak is een reserve en zorgt ervoor dat er ook water naar het huis stroomt op de dagen dat er geen water uit de leiding komt (wat veel voorkomt).

8 Hoe komen we aan geld hiervoor?
Verschillende mensen hebben giften overgemaakt en anderen hebben een machtiging gegeven voor maandelijkse steun. We zijn ook blij verrast door de sponsoractie door de leerlingen van Dalton

9 We wensen jullie heel veel succes met de sponsoractie.
En we zijn heel erg benieuwd of het gaat lukken om een waterleiding bij elkaar te zwemmen. Heel veel succes en groeten van, Abel en Pamela .


Download ppt "Kindertehuis in Ghana."

Verwante presentaties


Ads door Google