De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Genetisch gemodificeerd voedsel Het spel Vreet. Wat is het?  Genetische modificatie = het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een organisme.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Genetisch gemodificeerd voedsel Het spel Vreet. Wat is het?  Genetische modificatie = het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een organisme."— Transcript van de presentatie:

1 Genetisch gemodificeerd voedsel Het spel Vreet

2 Wat is het?  Genetische modificatie = het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een organisme  Voorbeelden van organismen:

3 Erfelijke eigenschappen  DNA = drager van erfelijk materiaal  1 gen = de drager van 1 eigenschap

4 Waarom?  Genen kunnen worden toegevoegd of juist worden uitgeschakeld.  Zo kunnen genetisch gemodificeerde organismen gunstige eigenschappen krijgen, zoals:  Hogere kwaliteit  Meer productie  Ongevoeligheid voor insecten en ziektes  Bestand tegen bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden

5 Mogelijkheden  Het genetische materiaal kan direct gewijzigd worden  Voorheen, bij veredelen en fokken, moest worden gewacht op volgende generaties  Er kunnen genen worden toegevoegd die oorspronkelijk niet in het organisme voorkomen.  Extra voedzame rijst kweken met vitamine A © babbagecabbage

6 Voor- en tegenstanders + Hogere kwaliteit + Meer productie + Ongevoeligheid voor insecten en ziektes + B estand tegen bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden - Ongewenste verspreiding van de gemodificeerde soort - Onbekende gevolgen op lange termijn - Waarom zou je knoeien met de natuur?

7

8  Per ronde:  Stap 1: Pak 1 genkaart en kies of je een rode (normale) of paarse (gemodificeerde) tomaat wil verbouwen. Plaats deze op 1 van je 8 veldjes, maar niet op het veldje waar op dat moment de rups ligt.  Stap 2: Gooi de dobbelsteen en verplaats de rups het aantal ogen van de dobbelsteen. Komt hij op een paarse tomaat, dan moet je deze verwijderen.  Hierna is de volgende speler aan de beurt  Gooi je 6, dan mag je door de zadenverspreiding door het vliegen van de vogel een tomaat stelen van één van je medespelers.  Als elke speler één keer is geweest, trekt speler 1 een omgevingskaart. Tel aan de hand van deze omgevingskaart je punten. Schrijf de score op je spelbord.  Hierna is de volgende ronde  Tel na 8 rondes de scores van elke ronde bij elkaar op; de speler met de meeste punten is de winnaar!


Download ppt "Genetisch gemodificeerd voedsel Het spel Vreet. Wat is het?  Genetische modificatie = het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een organisme."

Verwante presentaties


Ads door Google