De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Genetisch gemodificeerd voedsel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Genetisch gemodificeerd voedsel"— Transcript van de presentatie:

1 Genetisch gemodificeerd voedsel
Het spel Vreet

2 Wat is het? Genetische modificatie = het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een organisme Voorbeelden van organismen:

3 Erfelijke eigenschappen
DNA = drager van erfelijk materiaal 1 gen = de drager van 1 eigenschap

4 Waarom? Genen kunnen worden toegevoegd of juist worden uitgeschakeld.
Zo kunnen genetisch gemodificeerde organismen gunstige eigenschappen krijgen, zoals: Hogere kwaliteit Meer productie Ongevoeligheid voor insecten en ziektes Bestand tegen bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden

5 Mogelijkheden Het genetische materiaal kan direct gewijzigd worden
Voorheen, bij veredelen en fokken, moest worden gewacht op volgende generaties Er kunnen genen worden toegevoegd die oorspronkelijk niet in het organisme voorkomen. Extra voedzame rijst kweken met vitamine A © babbagecabbage

6 Voor- en tegenstanders
+ Hogere kwaliteit + Meer productie + Ongevoeligheid voor insecten en ziektes + Bestand tegen bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden Ongewenste verspreiding van de gemodificeerde soort Onbekende gevolgen op lange termijn Waarom zou je knoeien met de natuur?

7

8 Per ronde: Stap 1: Pak 1 genkaart en kies of je een rode (normale) of paarse (gemodificeerde) tomaat wil verbouwen. Plaats deze op 1 van je 8 veldjes, maar niet op het veldje waar op dat moment de rups ligt. Stap 2: Gooi de dobbelsteen en verplaats de rups het aantal ogen van de dobbelsteen. Komt hij op een paarse tomaat, dan moet je deze verwijderen. Hierna is de volgende speler aan de beurt Gooi je 6, dan mag je door de zadenverspreiding door het vliegen van de vogel een tomaat stelen van één van je medespelers. Als elke speler één keer is geweest, trekt speler 1 een omgevingskaart. Tel aan de hand van deze omgevingskaart je punten. Schrijf de score op je spelbord. Hierna is de volgende ronde Tel na 8 rondes de scores van elke ronde bij elkaar op; de speler met de meeste punten is de winnaar!


Download ppt "Genetisch gemodificeerd voedsel"

Verwante presentaties


Ads door Google