De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zonder tegenslag geen overwinning

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zonder tegenslag geen overwinning"— Transcript van de presentatie:

1 Zonder tegenslag geen overwinning
Kon HFC B-selectie Boeien, binden en verbinden “Winnaars hebben een plan verliezers excuses” Zonder tegenslag geen overwinning

2 Zonder tegenslag geen overwinning
Kon. HFC 2014/2015 kick-off Boeien, binden en verbinden Visie In onze visie op voetballen staat het domineren van de wedstrijd, aanvallend voetbal, balbezit en spelplezier voorop. We voetballen om te scoren met attractief combinatievoetbal. “Winnaars hebben een plan verliezers excuses” Zonder tegenslag geen overwinning

3 Ewoud Zeeman (incidentieel op maandag en wedstrijden);
Kon. HFC 2014/2015 Kick-off Boeien, binden en verbinden Assistenten: Ewoud Zeeman (incidentieel op maandag en wedstrijden); Jeffrey Sam-Sin (donderdag training); Sven van Nes (verzorging B1zat wedstrijden); Keeperstrainer ???; Vlaggenisten: B1zat Stefan de Krijger; B1zon+B2zon vacatures Met de eerste selectieteams vanaf de C (C1 zaterdag, B1 zaterdag en A1 zaterdag) willen wij op minimaal derde divisie niveau landelijk spelen en met de 2de elftallen niet meer dan 2 niveaus lager. Spelers worden opgeleid voor het eerste elftal, waarbij we ons ervan bewust zijn dat alleen een enkeling dat ook daadwerkelijk bereikt. Het is daarom dat we een speler niet alleen beter willen maken maar vooral heel veel plezier willen laten beleven (in zijn ontwikkeling).

4 Communicatie naar de spelers toe is via de volgende website:
Kon. HFC Communicatie Boeien, binden en verbinden Communicatie naar de spelers toe is via de volgende website: Nieuwe berichten verschijnen als pop-up via twitter Volg ons op Op trainings- en wedstrijddagen altijd de site raadplegen; Website: Agenda Tijden Verslagen Foto’s Berichten Selecties Overige info Via Telefoon; Via WhatsApp en (nood communicatie). Wij willen elke wedstrijd binnen dezelfde intentie spelen en gaan altijd uit van eigen kracht. Wij geloven erin dat het richten op ‘goed spelen’ uiteindelijk leidt tot resultaat. Om goed voetbal te kunnen spelen, moet een speler de basistaken uitvoeren. De basistaken geven aan wat de speler moet doen op zijn positie. Spelers nemen zelf initiatief en komen hierdoor tot creatieve oplossingen. Zo blijft een speler en het spel van Koninklijke HFC continue verrassend. Bij het uitvoeren van de basistaken, moeten spelers wel handelen binnen de Kon. HFC spelintenties. In onze visie is dit de manier hoe we te allen tijde willen voetballen en wat uiteindelijk leidt tot succes. Als er volgens deze intentie gespeeld wordt zal een Kon. HFC jeugdteam altijd herkenbaar zijn.

5 Koninklijk (sportief en respectvol, beschaafd, waardig, gastvrij);
Kon. HFC Gedrag Boeien, binden en verbinden Kernwaarden Koninklijk (sportief en respectvol, beschaafd, waardig, gastvrij); Vernieuwend (creatief en gezond); Ambitieus (professioneel en prestatiegericht); Familiair (plezier en (ver)bindend); Respect naar elkaar toe en het omgaan met elkaar op een “normale” manier; Het K-woord en andere kwetsende verwensingen absoluut niet toegestaan. Hier zullen zware sancties op volgen; Alcohol, drugs en roken zijn verboden op het complex van Kon. HFC.

6 Voor 16.00 op trainingsdagen afmelden;
Kon. HFC Afmelden Boeien, binden en verbinden Voor op trainingsdagen afmelden; Bij twijfel dit ook laten weten; Zelf afbellen (dus niet door vader, moeder, zus of oma); Verplicht: Afbellen, sms/WhatsApp, (in deze volgorde).

7 Trainer bepaald de uitzondering.
Kon. HFC Team afspraken Boeien, binden en verbinden Bij niet komen trainen in de week kan er niet gespeeld worden in het weekend (minimaal aantal van 2 trainingen om minuten te maken); Laatste training moet je hebben meegedaan om te kunnen starten in de basis. Dit is namelijk de gerichte wedstrijdtraining; Na een blessure of vakantie moet je minimaal 3 trainingen aanwezig zijn geweest alvorens een wedstrijd te spelen; Niemand heeft een vaste plek binnen een team. Leeftijd is geen garantie voor vaste plek in een onder 16/17 Team; Bij te weinig spelen in het B1(zat) of B1(zon) team zal de week erop worden meegedaan bij het team 1 niveau lager: resp. B1(zon) of B2(zon); Trainer bepaald de uitzondering.

8 Altijd in een positieve en stimulerende rol langs de lijn.
Kon. HFC Rol ouders Boeien, binden en verbinden Altijd in een positieve en stimulerende rol langs de lijn. Initiatief wordt gewaardeerd; Mocht er iets gevraagd worden van een ouder gaan we ervan uit dat dit nodig is om wat voor reden dan ook. (vlaggen, rijden, wassen enz); Dit alles heeft een grote invloed op de organisatie, sfeer en samenhorigheid binnen het team; We rekenen op jullie steun en betrokkenheid!

9 Op HFC gelegenheden altijd in HFC kleding.
Kon. HFC Kleding Boeien, binden en verbinden Altijd de kleding dragen die is aangeboden door Kon. HFC of door een sponsor indien aanwezig; Op HFC gelegenheden altijd in HFC kleding.

10 Club Coördinatoren Wedstrijden 1/2 Boeien, binden en verbinden Vervoer: Rijders staan vooraf aangegeven op de site en/of zijn eerder gecommuniceerd door de desbetreffende leider/trainer/coach; Niemand gaat rechtstreeks tenzij er een goede reden is en alleen in overleg; Voor de wedstrijd: Op tijd aanwezig (te laat is wissel, ook 1 seconde); In de daarvoor bestemde kleding; Geen telefoons in de kleedkamer voor de wedstrijd, tijdens de bespreking. Na de wedstrijd geen probleem; Kleding of spullen niet in orde is wissel (scheenbeschermers, schoenen. enz); Corvee is voor de corveeploeg. Verantwoordelijk voor de uitvoering.

11 Club Coördinatoren Wedstrijden 2/2 Boeien, binden en verbinden Warming up: Na de warming-up zijn de wissels verantwoordelijk voor de spullen (bidons, ballen, hoedjes, hesjes enz); Tijdens de wedstrijd: Onnodige gele kaart is trakteren (te bepalen door de speler zelf); Bij een onnodige rode kaart volgt een extra wedstrijd vanuit de club; In de rust: Wissels zijn bij thuiswedstrijden verantwoordelijk voor de limonade/thee (ook voor de tegenstander); Wissels nemen de spullen mee naar de kleedkamer en weer terug voor de 2de helft; Na de wedstrijd: Netjes achterlaten van de kleedkamer (zeker bij uitwedstrijden); Kleding wordt bij toerbeurt gewassen door 1 van de aangewezen spelers.

12 Kon. HFC Training Boeien, binden en verbinden Voor de training: 30 minuten voor aanvang training aanwezig in de kleedkamer; 15 minuten voor aanvang training aanwezig op veld en starten warming-up en krachtprogramma; Spullen worden klaargezet en geteld voor en na de training door de spelers zelf; Eigen materiaal in orde: juiste Schoeisel, Trainingskleding, Scheenbeschermers verplicht; Na de training: Kleedkamer wordt netjes achtergelaten; Spullen worden opgeborgen door de spelersgroep (corvee verantwoordelijk); Kleedkamer is een ruimte om je om te kleden en niet om een speeltuin van te maken; Douchen met of zonder kleding aan?

13 Sven van Nes verzorger B1(zat).
Club Coördinatoren Blessures Boeien, binden en verbinden Altijd aanwezig bij de wedstrijd als onderdeel van het team. Bij langdurige blessure overleg met de trainer; Aangeven aan de desbetreffende trainer bij wie en waar je revalideert indien niet aanwezig op training; Op tijd aangeven van de blessure, ook bij twijfel gevallen voor trainingen en wedstrijden; Sven van Nes verzorger B1(zat).

14 Beheerst meerdere speelwijzen
Kon HFC Vakantie beleid Boeien, binden en verbinden JEUGDSELECTIETEAMS Start trainingen 2014‐2015 vanaf zondag 3 augustus  2014 (facultatief), vanaf 11 augustus verplicht; Herfstvakantie  2014: WEL trainingen van 11 t/m 19 oktober 2014; Kerstvakantie : GEEN  trainingen van 20 december 2014 t/m 4   januari 2015; Voorjaarsvakantie  2015 WEL trainingen 21 februari t/m 1 maart 2015; Meivakantie  2015 WEL trainingen van 2 t/m 10 mei 2015; Laatste training : vrijdag 29 mei 2015. Sancties..... Keuzes Herkent meerdere individuele keuzes in veld (bij uitvragen), kiest altijd voor de meest aanvallende keuzes, juist op momenten waar deze speler zich kan onderscheiden. Bij balbezit het onderscheidt tussen ik en de bal en medespeler en de bal. Beheerst meerdere speelwijzen Maximale druk (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) ; Verdedigend maximale druk: als basis, hoog druk, tegenstander opjagen, 1 tegen 1 duel, vroeg bal veroveren, tegenstander overdonderen en opbouw tegenstander bepalen Aanvallend spel , opties vooruit, extra man creëren opbouw fase 2 en 3, waar mogelijk aanvallen, verdediging tegenstander bepalen Maximale druk (bovenbouw); Verdedigend maximale druk ; als basis, hoog druk, extra man achterin. 1 tegen1 op het middenveld. Aanvallend extra man in de opbouw fase 1 en 2. Verdedigend ; als basis, inzakken, (bovenbouw) wedstrijd op slot gooien. Draagt in alle gevallen positioneel actief bij aan het klein houden van het speelveld (35-40 meter) en de onderlinge afstand ( max 10 meter) tussen medespelers. Vermogen en inzicht om de hoogte van druk te bepalen. Teamkeuzes (bovenbouw, bovenstroom) Herkent tijdens de wedstrijd welke speelwijze gehanteerd moet worden (maximale druk of controlerend), geeft leiding aan team, maakt tactische teamkeuzes in het veld zonder aanwijzing van de coach. Meetmethodiek: observatie en beoordeling door technische staf onafhankelijk van niveau tegenstander (sowieso beter beheersen dan tegenstander, interne standaards halen).

15 Beheerst meerdere speelwijzen
Kon HFC Stage en andere sporten Boeien, binden en verbinden Volgen van trainingen van andere sporten in overleg met de trainer als deze botsen met het voetbal; Stage andere club altijd met toestemming desbetreffende trainer; Trainingen zijn verplicht; Wedstrijden zijn verplicht. Keuzes Herkent meerdere individuele keuzes in veld (bij uitvragen), kiest altijd voor de meest aanvallende keuzes, juist op momenten waar deze speler zich kan onderscheiden. Bij balbezit het onderscheidt tussen ik en de bal en medespeler en de bal. Beheerst meerdere speelwijzen Maximale druk (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) ; Verdedigend maximale druk: als basis, hoog druk, tegenstander opjagen, 1 tegen 1 duel, vroeg bal veroveren, tegenstander overdonderen en opbouw tegenstander bepalen Aanvallend spel , opties vooruit, extra man creëren opbouw fase 2 en 3, waar mogelijk aanvallen, verdediging tegenstander bepalen Maximale druk (bovenbouw); Verdedigend maximale druk ; als basis, hoog druk, extra man achterin. 1 tegen1 op het middenveld. Aanvallend extra man in de opbouw fase 1 en 2. Verdedigend ; als basis, inzakken, (bovenbouw) wedstrijd op slot gooien. Draagt in alle gevallen positioneel actief bij aan het klein houden van het speelveld (35-40 meter) en de onderlinge afstand ( max 10 meter) tussen medespelers. Vermogen en inzicht om de hoogte van druk te bepalen. Teamkeuzes (bovenbouw, bovenstroom) Herkent tijdens de wedstrijd welke speelwijze gehanteerd moet worden (maximale druk of controlerend), geeft leiding aan team, maakt tactische teamkeuzes in het veld zonder aanwijzing van de coach. Meetmethodiek: observatie en beoordeling door technische staf onafhankelijk van niveau tegenstander (sowieso beter beheersen dan tegenstander, interne standaards halen).

16 Beheerst meerdere speelwijzen
Kon HFC Spelintentie Boeien, binden en verbinden Initiatiefrijk Aanvallend Zelfverzekerd Dwingend Verschil speelwijze en speelintentie / Speelwijze is het vertrekpunt ( ); Speelintentie is (overal druk, 1 op 1, in beweging zijn en dwingend spelen) is de basis van het leren; Deze zullen uitvoerig uitgelegd en getraind worden. In theorie en praktijk. Keuzes Herkent meerdere individuele keuzes in veld (bij uitvragen), kiest altijd voor de meest aanvallende keuzes, juist op momenten waar deze speler zich kan onderscheiden. Bij balbezit het onderscheidt tussen ik en de bal en medespeler en de bal. Beheerst meerdere speelwijzen Maximale druk (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) ; Verdedigend maximale druk: als basis, hoog druk, tegenstander opjagen, 1 tegen 1 duel, vroeg bal veroveren, tegenstander overdonderen en opbouw tegenstander bepalen Aanvallend spel , opties vooruit, extra man creëren opbouw fase 2 en 3, waar mogelijk aanvallen, verdediging tegenstander bepalen Maximale druk (bovenbouw); Verdedigend maximale druk ; als basis, hoog druk, extra man achterin. 1 tegen1 op het middenveld. Aanvallend extra man in de opbouw fase 1 en 2. Verdedigend ; als basis, inzakken, (bovenbouw) wedstrijd op slot gooien. Draagt in alle gevallen positioneel actief bij aan het klein houden van het speelveld (35-40 meter) en de onderlinge afstand ( max 10 meter) tussen medespelers. Vermogen en inzicht om de hoogte van druk te bepalen. Teamkeuzes (bovenbouw, bovenstroom) Herkent tijdens de wedstrijd welke speelwijze gehanteerd moet worden (maximale druk of controlerend), geeft leiding aan team, maakt tactische teamkeuzes in het veld zonder aanwijzing van de coach. Meetmethodiek: observatie en beoordeling door technische staf onafhankelijk van niveau tegenstander (sowieso beter beheersen dan tegenstander, interne standaards halen).

17 Beheerst meerdere speelwijzen
Kon HFC Tot slot 1/3 Boeien, binden en verbinden Hard werken is alles; Talent is niks waard als je er niet goed mee omgaat! Op zoek naar het beste team, niet de beste individuen! Goede speler is compleet, talent, mentaliteit en karakter! In en om het veld; Goede speler maakt een team sterker; Deel problemen en beslissingen; zorg voor eigen organisatie (spullen en tijd); Gebruik teamgenoten om tactische, technische, mentale en fysieke vooruitgang te boeken; praat met teamgenoten over beslissingen; benader gezondheid positief (eten, rusten, blessures); Plezier in de sport en het voetbal. Keuzes Herkent meerdere individuele keuzes in veld (bij uitvragen), kiest altijd voor de meest aanvallende keuzes, juist op momenten waar deze speler zich kan onderscheiden. Bij balbezit het onderscheidt tussen ik en de bal en medespeler en de bal. Beheerst meerdere speelwijzen Maximale druk (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) ; Verdedigend maximale druk: als basis, hoog druk, tegenstander opjagen, 1 tegen 1 duel, vroeg bal veroveren, tegenstander overdonderen en opbouw tegenstander bepalen Aanvallend spel , opties vooruit, extra man creëren opbouw fase 2 en 3, waar mogelijk aanvallen, verdediging tegenstander bepalen Maximale druk (bovenbouw); Verdedigend maximale druk ; als basis, hoog druk, extra man achterin. 1 tegen1 op het middenveld. Aanvallend extra man in de opbouw fase 1 en 2. Verdedigend ; als basis, inzakken, (bovenbouw) wedstrijd op slot gooien. Draagt in alle gevallen positioneel actief bij aan het klein houden van het speelveld (35-40 meter) en de onderlinge afstand ( max 10 meter) tussen medespelers. Vermogen en inzicht om de hoogte van druk te bepalen. Teamkeuzes (bovenbouw, bovenstroom) Herkent tijdens de wedstrijd welke speelwijze gehanteerd moet worden (maximale druk of controlerend), geeft leiding aan team, maakt tactische teamkeuzes in het veld zonder aanwijzing van de coach. Meetmethodiek: observatie en beoordeling door technische staf onafhankelijk van niveau tegenstander (sowieso beter beheersen dan tegenstander, interne standaards halen).

18 Club Coördinatoren Tot slot 2/3 Boeien, binden en verbinden Daadwerkelijk willen winnen en jezelf verbeteren ondanks pijn en tegenslagen (blessures wel melden ongeacht de ernst!); Door blijven gaan en geloven in een goed einde (altijd)! Zie KFC – Kon. HFC april 2014; Kern van het succes ligt in het heden. Kijken naar toekomst of verleden kan leiden tot teleurstelling (verleden is er wel om te leren); Leer omgaan met spanning (spanning/stress komt uit jezelf) Zelfvertrouwen en vertrouwen in je team is de basis; Trainingen zijn er om je voor te bereiden op de wedstrijd. Alles staat in het teken van de wedstrijd. Trainingen en wedstrijden maken individuen beter, individuen maken teams sterker.

19 Club Coördinatoren Tot slot 3/3 Boeien, binden en verbinden Mochten er problemen ontstaan van welke aard dan ook zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar om uitleg te geven, een oplossing te vinden of om met ideeën te komen. Uiteindelijk zijn de bovenstaande regels maar met 1 doel en dat is om een TEAM te creëren dat hetzelfde doel nastreeft: namelijk beter worden in wat we graag doen. Beter worden van individuen is per definitie het sterker worden van een team. Een enkeling die deze relatief simpele, en in onze ogen, normale regels niet kan volgen zal zichzelf te kort doen en daardoor ook de groep schaden. Dit is iets wat absoluut niet getolereerd wordt onder onze leiding; Hard werken en ontwikkelen van talent is ons doel, wat dat talent zal zijn is voor een ieder verschillend evenals het individuele doel. We gaan er vol voor om het maximale uit elkaar te halen.

20 Kon HFC Selectie Boeien, binden en verbinden

21 Club Coördinatoren Jaarschema Boeien, binden en verbinden Individuele gesprekken Individuele fysieke testen Video analyse 4 fase model Voeding/mentaal

22 Club Coördinatoren Vragen Boeien, binden en verbinden Vragen…..?

23 Club Coördinatoren Succes Boeien, binden en verbinden


Download ppt "Zonder tegenslag geen overwinning"

Verwante presentaties


Ads door Google