De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken"— Transcript van de presentatie:

1 Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken Het gebruik van licht Het opnemen van het geluid

2 Draaiboek Een overzichtelijke lijst van je shots
De shots worden zelden op chronologische volgorde gefilmd Logische volgorde (bijv; eerst buiten, dan binnen) Houd rekening met de continuïteit, (bijv; zelfde kleren, geen veranderingen op de set) Schrijf altijd de locatie, de deelnemende acteurs en de benodigdheden (props) op.

3 Filmtechnieken Denk goed na over de standpunten die je gebruikt
Probeer zoveel mogelijk op statief te draaien, en alleen uit je hand te filmen als het iets toe gaat voegen aan je shot (bijvoorbeeld in een achtervolgingsscène) Maak het jezelf niet te lastig en film niet te veel. Maak het jezelf ook niet te gemakkelijk. Sommige shots moeten vaak geschoten worden

4 Standpunten Point of view shot (actie / je wil de kijker laten zien en voelen wat de hoofdpersoon ziet en voelt) Kikvorsperspectief (geeft aandacht aan het onderwerp, geeft het onderwerp status) Vogelvluchtperspectief (introductie locatie) Over Shoulder shot (dialogen, interactie tussen personen creëren)

5 Cameratechnieken Stel de witbalans in (zorg dat je 'wit' echt wit is, film hiervoor een a4tje) Denk goed na over de exposure (hoeveel licht er in de camera komt). Hoe donkerder het beeld, hoe meer pixels er te zien zijn! Kijk uit voor overbelichting, dit kan achteraf niet meer gecorrigeerd worden en ziet er onprofessioneel uit.

6 Het gebruik van licht Probeer het gebruik van natuurlijk licht (blauw) en kunstlicht (geel) altijd te vermijden! Gebruik altijd meer licht dan je uiteindelijk in het shot wil, de camera valt altijd donkerder uit. Een bouwlamp is ideaal, maar met spots en andere lampen kom je ook een eind. Door een witte muur of met een stuk piepschuim kan je licht reflecteren Bedenk wat je wil uitlichten, is de achtergrond ook belangrijk, zet daar dan ook een lamp op.

7 Het opnemen van geluid Test altijd met een koptelefoon of je geluid niet te hard staat, dit zorgt voor ruis die je er nooit meer uit krijgt! Richtmicrofoons nemen vooral het geluid op in de richting die je geluidsman aangeeft. Niet alles hoeft tijdens het filmen opgenomen te worden, vaak worden geluiden en soms ook dialogen later toegevoegd. Denk na over het gebruik van folie,(achteraf opgenomen geluiden van bijvoorbeeld voetstappen).

8 Voorbeeld Foley


Download ppt "Draaiboek en Filmen Maken van een draaiboek Filmtechnieken"

Verwante presentaties


Ads door Google