De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt"— Transcript van de presentatie:

1

2 Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
provider Modem Thuis Direct verbinding Internet verbinding Kabel.. Telefoon.. Draadloos Met naam en Paswoord De provider stelt op zijn server een rechtstreekse verbinding open naar de Gebruiker (abonnee). Zolang de abonnee zijn abonnement betaald, zal de provider op de server de deur (poort) naar de gebruiker open laten. De beveiliging naar een vast verbonden PC bestaat er in dat het een rechtstreekse verbinding is. Er is dus geen paswoord of login nodig. Enkel de draadloze (WiFi) verbindingen in huis lopen via de in de modem aanwezige beveiliging via een naam van de verbinding en een paswoord. De eventuele beveiliging is dus lokaal (in de modem thuis) aanwezig De software op de PC, Laptop, Tablet enz… is op dit type verbinding met paswoord aangepast.

3 Provider met beveiliging
Hoe wordt de verbinding met HotSpot gemaakt Provider met beveiliging Of… Hotspot Met enkel 1 of meerdere Draadloze verbinding Internet verbinding Kabel.. Telefoon.. Nu zit de beveiliging in de server van de hotspot of in de server van de provider afhankelijk met wat voor soort hotspot we hier te maken hebben. Voor de gebruiker maakt het meestal niet veel uit. Bij openen van de verbinding via een explorer komen we op een webpagina waar naar de inloggegevens van de gebruiker wordt gevraagd. Dit is meestal een inlognaam en een paswoord.

4 Na kiezen van bv TelenetHomespot en opstarten van een browser krijgen we een webformulier om in te loggen Na Aanmelden zijn we verbonden met (in dit geval) een telenet home of hotspot. Deze verbinding is net als thuis gekoppeld aan het abonnement bij deze provider. Bij andere verbindingen is dit gekoppeld aan een maximum tijd, een maximum verbruik…. Telenet of in wallonie VOO Telenet adres (dus geen hotmail) Telenet wachtwoord (Dus niet dat van de eigen WiFi) Vinkje AAN zetten Hoe een verbinding maken met een Fon-hotspot in België of in het buitenland (Belgacom)

5 Na een gratis kwartier popt dit venster op waarna je met een inlognr en code kan inloggen.
Een kaartje voor 4 dagen kost +/- 25 euro. Na inloggen popt er een 2e venster op wat moet aan blijven zolang je internet wil hebben

6 Soorten Hotspot Openbare (bv pleinen, openbare gebouwen)
kan los zijn van een specifieke provider of wordt uitgebaat door een van de grote providers. Kan gratis zijn (bv luchthaven) of via paswoord voorbestemd aan enkel leden (firma) Betalend op een of andere wijze (op de luchthaven na een half uur)

7 Soorten Hotspot Prive (bv havens, campings, ….. enz.)
Kan gratis zijn, maar meestal met een of andere betaalvorm. Soms zit WiFi vervat in het liggeld, stageld of in de prijs van het arangement. Is bijna altijd met een paswoord (verkrijgbaar aan de balie) Houthavens.html

8 Soorten Hotspot Klein prive (bv café, restaurant enz)
Kan gewoon op de Home WiFi aansluiting zijn Kan gratis zijn, of bij nuttigen van een of meer consumties. Of als HomeSpot, maar is dan enkel voor mensen die dezelfde provider hebben.

9 Soorten Hotspot Specifiek van een provider (bv Telenet, Belgacom, KPN… enz) Belgacom heeft voor zijn Hot/HomeSpot aanbiedingen een samenwerkingsverband aangegaan met de firma Fon. Dus over grote pleinen en/of gebouwen is niet veel te vinden ivm Belgacom. De grote speler is blijkbaar Telenet in Vlaanderen.

10 Hoe Werkt Het Een Homespot bestaat uit twee aparte, toegewezen wifisignalen in een modem: één privésignaal dat alleen voor u is bestemd en een gedeeld signaal voor andere leden en bezoekers van het netwerk. Dit stelt u in staat op een veilige manier een deel van uw wifi met anderen te delen. Omgekeerd kunnen anderen op een veilige manier hun wifi met u delen. Alle Homespots samen vormen een crowdsourced netwerk waarmee iedereen die bijdraagt, gratis verbinding kan maken.

11 Belgacom werkt hiervoor samen met de firma Fon, die wereldwijd een homespot netwerk vormd https://corp.fon.com/nl Vb van Fon dekking bij ons in de buurt. hotspots-in-belgi%C3%AB-en-in-het-buitenland

12 Telenet is op zich zelf groter (maar enkel in vlaanderen) http://telenet.be/nl/wi-free
+/ homespots + de homespots van VOO in Brussel en Wallonie


Download ppt "Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt"

Verwante presentaties


Ads door Google