De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met."— Transcript van de presentatie:

1 Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met een aandoening in het autisme spectrum. Overdag werkt men buitenshuis of men bezoekt dagbesteding. Er is geen slaapdienst aanwezig. Cliënten hebben de mogelijkheid om terug te vallen op de bereikbaarheidsdienst. De bewoners van de groepswoning vormen met elkaar een zo normaal mogelijk huishouden en kunnen, met ondersteuning, hun dagelijks leven inrichten. Cliënten verzorgen gezamenlijk het huishouden. Dat betekent o.a. poetsen, koken, boodschappen doen en de tuin onderhouden. Er wordt begeleiding geboden bij het opstarten van de avond na het werk (16.00-20.30u) en in het weekend. Wie van sfeer en gezelligheid houdt, voelt zich in een groepswoning zeker thuis. Er is altijd iemand om een praatje mee te maken, om mee te eten of om iets leuks mee te ondernemen. Ook wordt rekening gehouden met behoefte aan privacy.

2 Ondersteuning. Er wordt ondersteuning geboden, gebaseerd op de hulpvragen van cliënt, binnen diverse gebieden. Cliënten krijgen o.a. ondersteuning bij: aanleren en behouden van praktische vaardigheden, zoals: - financiële administratieve hulp / ondersteuning verwerken post, financiën - ADL: huishoudelijke taken, koken sterk structureren van dagelijkse activiteiten leren omgaan met beperking, mogelijkheden, emoties vergroten en behouden van zelfstandigheid / zelfredzaamheid ontwikkelen en behouden van sociale vaardigheden, zoals: - onderhouden contacten, uitbreiden netwerk - zoeken en behouden van werk, dagbesteding enz.

3 Gebouw: eengezinswoning met woonmogelijkheid voor 2 cliënten. woning is eigendom van Woonpunt cliënt kan kamer huren via St. WonenPlus (of verblijf verzilveren). iedere cliënt heeft een eigen zit- slaapkamer gezamenlijk gebruik van: woonkamer keuken badkamer toilet berging tuin


Download ppt "Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met."

Verwante presentaties


Ads door Google