De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan de slag met een 6 Minuten Zone!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan de slag met een 6 Minuten Zone!"— Transcript van de presentatie:

1 Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Welkom bij de presentatie <plaats> wordt 6 Minuten Zone! Deze presentatie is gemaakt met behulp van de Nederlandse Hartstichting. De NHS is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze presentatie.

2 Programma Waarom moeten er 6 Minuten Zones komen?
Wat is een 6 Minuten Zone? Wat gaan we doen in deze wijk / dit bedrijf / bij dit evenement? Wat kunt u doen om ons te helpen?

3 Cijfers hartstilstand
Wekelijks krijgen ruim 300 personen buiten het ziekenhuis een plotselinge hartstilstand, ongeveer per jaar. ± 20-30% van de slachtoffers is buitenshuis. de kans op overleving ligt momenteel tussen de 5 en 10%.

4 Cijfers hartstilstand
Bij ± 50% is sprake van ventrikelfibrilleren, een hartritmestoornis die uitsluitend kan worden beëindigd door een of meer elektrische schokken met een AED. Indien een omstander in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct een ambulance oproept via 112, direct reanimeert en defibrilleert met een AED, kan de kans op overleving toenemen tot %.

5 Het 6 minutenconcept 1. 112 bellen 2. Reanimeren 6 minuten
3. Defibrilleren Na die 6 minuten moet men niet stoppen! Opvolging door professionele hulpverlening is altijd nodig

6 6 Minuten Zone Een 6 Minuten Zone is een gebied waar het 6 minutenconcept adequaat kan worden toegepast. Dat wil zeggen:112 wordt direct gebeld, iemand start direct met reanimeren en binnen 6 minuten krijgt het hart een eerste schok met een AED. Een 6 Minuten Zone kan een woonwijk, het station, de sportvereniging, een hardloopwedstrijd of het winkelcentrum zijn.

7 <plaats> 6 Minuten Zone, wat gaan we doen??

8 Project 6 minuten zone in <plaats>
<VUL IN> De aanleiding om in <plaats> een 6 Minuten Zone te starten is…

9 Project 6 minuten zone in <plaats>
<VUL IN> Inleiding projectplan voor een 6 minuten zone Wat is de doelstelling? Voor wie doet u het? Samenwerkingspartners Met wie gaat u het project opzetten? Het netwerk van betrokken partijen Welke organisaties en mensen gaat u betrekken voor het slagen van het project? Organisatie Gaat u een nieuwe stichting oprichten? Gaat u samenwerken met een andere stichting? De begroting Wat gaat het allemaal kosten?

10 Project 6 minuten zone in <plaats>
Alarmeringssysteem Hoe gaat het systeem in zijn werk? Reanimatie en AED onderwijs Hoe worden de opleidingen geregeld? AED’s Waar heeft u op gelet bij de aanschaf? Waar komen de AED’s te hangen? Wie gaat ze beheren? Financiering en fondsenwerving Hoe wordt dit project gefinancierd? Publiciteit Hoe communiceert u over uw project?

11 Wat kunt u doen? Voor ons project kunnen wij uw hulp goed gebruiken. <vul in> Mensen die kunnen reanimeren en defibrilleren Mensen die een AED willen beheren Mensen die in het bestuur van onze stichting willen Mensen die willen helpen om een projectplan te schrijven Mensen die voor fondsenwerving kunnen zorgen

12 Meer informatie? Voor meer informatie over deze 6 Minuten Zone, kunt u contact opnemen met: …………………….. Voor meer informatie over 6 Minuten Zones , bezoek voor het maken van een projectplan, voorbeelden, nieuws en nog veel meer! Reanimatie en/of AED-cursus volgen? Bezoek Informatie over de 6 Minuten Campagne? bezoek


Download ppt "Aan de slag met een 6 Minuten Zone!"

Verwante presentaties


Ads door Google