De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Eliminate-project “Eliminate Maternal and Neonatal Tetanus” Fondsenwervingscampagne 2011-2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Eliminate-project “Eliminate Maternal and Neonatal Tetanus” Fondsenwervingscampagne 2011-2015."— Transcript van de presentatie:

1 Het Eliminate-project “Eliminate Maternal and Neonatal Tetanus” Fondsenwervingscampagne 2011-2015

2 ELIMINATE is de naam van het project waarin Kiwanis International en Unicef hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeder en pasgeborenen. Hiervoor is 110 miljoen dollar nodig !!

3 Een tweede kans om de geschiedenis te veranderen

4 Ziekten ten gevolge van jodiumgebrek IDD In 1994 werkte Kiwanis reeds samen met UNICEF en zamelde bijna 100 miljoen dollar in. Dit geld wordt nu besteed in meer dan 103 landen. In de derde wereld zullen dit jaar ongeveer 80 miljoen kinderen vrij van IDD worden geboren. Dit project is geprezen als één van de grootste overwinningen van de gezondheidszorg in de 20e eeuw.

5 ELIMINATE Maternal/Neonatal Tetanus Wat is tetanus ?

6 De bacterie “Clostridium tetani “ is de verwekker van de ziekte tetanus. Deze bacterie komt voor in de darmen van paarden en andere planteneters. Ze verspreidt zich in de omgeving via de uitwerpselen van deze dieren. De bacterie komt dan ook zeer verspreid voor in bv.. aarde, uitwerpselen, voorwerpen, planten, huishoudelijk afval, enz… De bacterie komt via een verwonding in het lichaam en gaat zich daar vermenigvuldigen. De bacterie produceert een zeer krachtige gifstof. De getroffen moeders en baby’s ondergaan erg pijnlijke onophoudelijke oncontroleerbare spierkrampen over een periode van rond de 6 weken, totdat de gifstof uiteindelijk de ademhalingsspieren of het hart stilzet waardoor men sterft.

7 Tetanus bij moeders en pasgeboren Doodt jaarlijks bijna 60.000 pasgeboren kinderen, maar ook een groot aantal moeders. Veroorzaakt elke negen minuten de dood van een baby. De armste, meest noodlijdende vrouwen en kinderen op de wereld worden er de dupe van.

8 Belangrijkste oorzaken van overlijdens wegens MNT Geen of slechts beperkte toegang tot vaccinatie en prenatale zorg. Slechte hygiënische omstandigheden tijdens bevallingen. Onjuiste omgang met de navelstreng. In regio’s met een slechte gezondheidszorg kan het sterfterisico tot 100 procent oplopen

9 Waarom Kiwanis? MNT is een hartverscheurende tragedie bij moeders en kinderen die we kunnen voorkomen. Kiwanis helpt door haar fondsenwerving om MNT definitief te stoppen in de 38 landen waar de ziekte nog steeds een bedreiging vormt. Kiwanis staat voor “Serving the children of te world”. De kinderen van de wereld helpen !!!

10 Baby's en moeders sterven, maar er is een oplossing!! De ziekte kan worden voorkomen met een serie van drie vaccinaties, die elk 1,50 € kosten. Eens ze gevaccineerd zijn, blijven de moeders immuun tijdens hun vruchtbare jaren. De immuniteit wordt aan de baby's doorgegeven.

11 Het Eliminate-project Fondsenwervingscampagne Minimaal 110 miljoen dollar inzamelen tegen 2015. Meer dan 129 miljoen moeders en pasgeboren baby's redden of beschermen. Ons belangrijkste streefdoel

12 Samen met UNICEF UNICEF beschikt over de nodige medische en logistieke expertise. Unicef is actief in alle landen van de wereld. Positief imago. Overal koppeling Eliminate-Unicef-Kiwanis.

13 Hoe gaan we dit doen? De campagne is opgestart op het 96 ste congres van Kiwanis International in Genève in juli 2011. Betrokkenheid van ieder lid van de Kiwanis-familie op alle niveaus. Actie loopt van 2011 tot 2015. Succes vieren in combinatie met de 100 ste verjaardag van Kiwanis International in 2015.

14 Hoe kan uw club helpen? Vertel iedereen over MNT en de verwoesting die de ziekte aanricht. Bezoek www.eliminatieproject.org en bekijk onze belangrijke mededelingen, brochures en video's. Neem de fondsenwerving voor het Eliminate-project op in uw sociale planning voor de jaren 2011-2015. Reserveer jaarlijks 10 % of meer van het sociaal budget van uw club voor ELIMINATE. Organiseer een sociale activiteit ten voordele van ELIMINATE. Mogelijkheid om verschillende awards te bekomen (Hixon). Voor Belgie en G-H Luxemburg : rek. van Kiwanis District. ELIMINATE: BE21 1030 2643 5703

15 Hoe kan u helpen? Doe een persoonlijke schenking. Spreek hierover met vrienden, kennissen, familie, bedrijfsleiders. Voor België - Storting op startlandingspagina UNICEF-KIWANIS ELIMINATE: www.unicef.be/kiwanis-nl ( fiscale attesten)www.unicef.be/kiwanis-nl Voor Groot-Hertogdom Luxemburg: Storten op rekening van de Fondation Kiwanis Lux:LU58 0023 1479 8582 4800 Giften n.a.v. speciale gelegenheden – Geef een cadeau onder de vorm van een gift voor Eliminate. Zoek mee naar potentiële grote sponsors.

16 Contacten District Kiwanis Belgium Luxembourg Coördinator Europa 3: Filip Delanote Coördinator District Belgium-Luxembourg: Jean-Claude Schmitz Regio 1 & United Kingdom: Johan Henderix Regio 2 : Hubert Chantraine Luxemburg & Tsjechië-Slowakije: Jos Scholtes Leden Kiwanis Fund Belgium Leden Fondation Luxembourgeoise

17 Kiwanis stuurt een wereldwijd bericht uit Om deze vrouwen gaat het. Ze verdienen het om gezonde baby’s te krijgen. Ieder kind verdient de kans om zijn volle potentieel te ontwikkelen.

18 Samen zullen we MNT uitroeien !!


Download ppt "Het Eliminate-project “Eliminate Maternal and Neonatal Tetanus” Fondsenwervingscampagne 2011-2015."

Verwante presentaties


Ads door Google