De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift."— Transcript van de presentatie:

1 Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift.

2 Media? Internet Informatiesites Spelletjessites Fimpjessites (youtube)
Facebook (vriendensites)

3 Is alles wat op internet staat waar?
Mensen gaan niet naar de dokter, maar zoeken informatie op over iets waar ze last van hebben op internet. Is dit verstandig?

4 Media Televisie en kranten Tijdschriften

5 Reclame Op televisie, op internet, in tijdschriften of in de krant zie je vaak reclame

6 Advertenties En advertenties. Wat zijn advertenties? Ze proberen jou te verleiden iets te kopen of ergens aan deel te nemen. Puppy’s te koop

7 Wie heeft er gelijk? Mensen zetten soms wel eens dingen op internet, waardoor je gaat twijfelen. Iemand die van dieren houdt. Plaatjes, zielige dieren die zijn afgeschoten. Jager, schrijft dat ze de dieren mogen afschieten. Gezonder voor de natuur, zo snel mogelijk, niet voelen.

8 Wie heeft er gelijk? Bijvoorbeeld een koning die in het land wil blijven regeren Goede dingen laten zien die hij heeft gedaan. De mensen die dat zien denken dat de koning goed is. Maar hij laat dingen weg, hij heeft ook foute dingen gedaan Dus denk altijd na. Klopt dit en wordt diegene er zelf beter van door dit te laten zien?

9 Wat gebruiken jullie allemaal?
Internet? TV? Krant? Tijdschrift? Heb je wel eens een reclame gezien die je heel grappig vond? Hebben je ouders wel eens een advertentie geschreven? (bijv. puppy’s te koop?)

10 De opdracht Een site bedenken, geef het ook een naam www….
Een tv- programma bedenken Een voorkant van een krant bedenken (met nep nieuws) Je mag een advertentie bedenken (bijv. kippen te koop) Je mag dit tekenen of schrijven.


Download ppt "Mediales 1 Overdragers van informatie. Bijvoorbeeld internet, televisie, krant, tijdschrift."

Verwante presentaties


Ads door Google