De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bèta en Gamma Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie 24 februari 2005.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bèta en Gamma Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie 24 februari 2005."— Transcript van de presentatie:

1 Bèta en Gamma Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie 24 februari 2005

2 Bèta en gamma onderzoek GammaVaagTheorie-gestuurd Sociale processen Bèta Empirie-gestuurd Fysieke/fysische processen Associatie aan het begin van het college levert (naast losse punten) twee vergelijkingsperspectieven. De discussie spitst zich dan toe op de betekenis van ‘vaag’. Dat is een negatieve associatie over gamma vanuit een bètaperspectief. We komen dan te spreken over ‘dubbele hermeneutiek’, en de mogelijkheid van naast elkaar bestaande interpretaties en benaderingen in de sociale wetenschappen versus de ogenschijnlijke uitsluiting van twee rivaliserende benaderingen in de bèta wetenschappen. De tijd staat niet toe om de genoemde ‘theoriegstuurd versus empiriegestuurd’ uit te werken.

3 Paradigma’s in perspectief In de cursus heeft paradigma betrekking op: In de cursus heeft paradigma betrekking op: De visie op de werkelijkheid De visie op de werkelijkheid De wijze (methode) om die werkelijkheid te kennen of te manifesteren De wijze (methode) om die werkelijkheid te kennen of te manifesteren De institutionalisering daarvan De institutionalisering daarvan

4 Vragen Bij de drie thema’s die we gaan verkennen is de vraag te stellen Bij de drie thema’s die we gaan verkennen is de vraag te stellen 1. hoe de werkelijkheid volgens ieder van die drie thema’s wordt gezien (ontologie), 1. hoe de werkelijkheid volgens ieder van die drie thema’s wordt gezien (ontologie), 2. welke methoden ze hanteert om die werkelijkheid te representeren of te ontsluiten (epistemologie) en 2. welke methoden ze hanteert om die werkelijkheid te representeren of te ontsluiten (epistemologie) en 3. hoe ze geinstitutionaliseerd is (regels, gebouwen, tijdschriften, manifestaties, geldstromen,…) 3. hoe ze geinstitutionaliseerd is (regels, gebouwen, tijdschriften, manifestaties, geldstromen,…)

5 Opdracht 1. Welke werkelijkheid wil men kennen / onderzoeken? Geef kenmerken. 2. Hoe wordt dat gedaan (methode)? Geef mogelijke alternatieven. 3. Wat zegt het artikel over institutionele aspecten (organisatie van het onderzoek, instrumentarium, omvang,…) 4. Journalistiek

6 Titan

7 Knuffelskinhead

8 Steun

9 Touwtrekken

10 Gedoe

11 Werkelijkheid Titan Knuffelskinhead Steun Touwtrekken/Gedoe

12 Methode Titan Knuffelskinhead Steun Touwtrekken/Gedoe

13 Institutionele aspecten Titan Knuffelskinhead Steun Touwtrekken/Gedoe

14 Journalistiek Titan Knuffelskinhead Steun Touwtrekken/Gedoe


Download ppt "Bèta en Gamma Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie Afstudeervariant Wetenschapscommunicatie 24 februari 2005."

Verwante presentaties


Ads door Google