De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leren, lesgeven en cultuureducatie. 1945 bildung vs training Tijdens de Duitse bezetting (1940 1945) werd het departement gesplitst en de afdeling Lager.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leren, lesgeven en cultuureducatie. 1945 bildung vs training Tijdens de Duitse bezetting (1940 1945) werd het departement gesplitst en de afdeling Lager."— Transcript van de presentatie:

1 Leren, lesgeven en cultuureducatie

2 1945 bildung vs training Tijdens de Duitse bezetting (1940 1945) werd het departement gesplitst en de afdeling Lager Onderwijs werd een afdeling van het departement van Opvoeding, Wetenschap en Cultuurbeschermingopgericht (OCW)

3 Cobra-vrije expressie-learning through art-werkschuit Het kind staat centraal, zijn emotie en fantasie is noch niet beinvloed door de gepolitiseerde opvattingen van de samenleving

4 cobra

5 Werkschuit

6 Herbert read ( learning through art)

7 skinner Volgens Skinner dienen inwendige psychische processen beschouwd te worden als functioneel gedrag dat aan dezelfde wetmatigheden gehoorzaamt als uitwendig gedrag

8 Vrije expressie

9 Vrije expressie op school

10 Pedagogiek (vrije opvoeding/anti autoritair) http://www.youtube.com/watch?v=h9lvYlzw7lU http://www.youtube.com/watch?v=iFTzG1_Dsq4 http://www.youtube.com/watch?v=pqJNNZ9JbdM

11 vragen Op welke grondopvatting is de pedagogiek van de vrije expressie gebaseerd? Welke funktie heeft kunst in deze pedagogiek? Wat is het wereldbeeld van waaruit deze opvattingen ontwikkeld zijn? Hebben we nu nog te maken met de gevolgen van deze opvatting? Wat kunnen we hiervan leren?


Download ppt "Leren, lesgeven en cultuureducatie. 1945 bildung vs training Tijdens de Duitse bezetting (1940 1945) werd het departement gesplitst en de afdeling Lager."

Verwante presentaties


Ads door Google