De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3.2 Temperatuur 3T Nask1 Hoofdstuk 3 Het Weer. Thermometer Thermometers worden gebruikt om de temperatuur te meten. Een vloeistof thermometer bestaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3.2 Temperatuur 3T Nask1 Hoofdstuk 3 Het Weer. Thermometer Thermometers worden gebruikt om de temperatuur te meten. Een vloeistof thermometer bestaat."— Transcript van de presentatie:

1 3.2 Temperatuur 3T Nask1 Hoofdstuk 3 Het Weer

2 Thermometer Thermometers worden gebruikt om de temperatuur te meten. Een vloeistof thermometer bestaat uit de volgende drie onderdelen: –Stijgbuis –Reservoir –Schaalverdeling

3 Temperatuur meten en weerkundige Een weerkundige hangt de thermometer altijd 1 meter in een wit geschilderd kastje. Hiermee wordt de temperatuur juist gemeten.

4 Stijgbuis en schaalverdeling Als een vloeistof warm wordt, dan zet de vloeistof uit. De vloeistof stijgt dan in de stijgbuis. De hoogte van het stijgen hangt af van: -De grootte van het reservoir (hoe groter hoe sneller het stijgen) -De dikte van de stijgbuis (hoe smaller, hoe hoger de vloeistof stijgt)

5 Het ijken van een thermometer Animatie van het ijken van een thermometer Smeltend ijs: 0°C Kokend water: 100°C Daarna tussenstappen verdelen in 100 gelijke delen. Elk deel is 1°C.

6 De bimetaal thermometer Een bimetaal bestaat uit 2 soorten metaal die goed aan elkaar vast gemaakt zijn. Als de metalen warm worden zetten ze uit. De ene metaal zet meer uit dan de andere. Hierdoor buigt een bimetaal krom Voorbeeld 1 Voorbeeld 2

7 Hoe kun je de temperatuur meten bij een mens?Hoe kun je de temperatuur meten bij een mens?


Download ppt "3.2 Temperatuur 3T Nask1 Hoofdstuk 3 Het Weer. Thermometer Thermometers worden gebruikt om de temperatuur te meten. Een vloeistof thermometer bestaat."

Verwante presentaties


Ads door Google